Kendisine bir şehir emanet ediliyor, Şehir halkının hakkını hukukunu koruması için.
Ama Vali emanete en hunhar biçimde ihanet ediyor.
Makamından aldığı gücü, sadece vatandaşın hukuku için kullanması gerekirken kalkıyor bu güçü oğlunun işlediği cinayetinin üstünü örtmek için kullanıyor, Tüm iddialar bu yönde.
Bir kez daha diyelim böyle vali olmaz olsun.
Vali makamı bir şehrin en üst makamıdır, Emniyet, jandarma, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl müdürlüğü vs. O ilin bütün resmi kurumları onun emrindedir.
Bu resmi kurumları halkın hizmeti için kullanması gerekirken kendi oğlunun işlediği suçunu örtmek için kullanmak kabul edilemez bir durumdur.
Cinayet delilleri yok etmekle suçlanan Vali Tunceli'de Görev yaptığı dönemde, oğluna Gençlik Merkezi’nde bir odayı onun kullanımına tahsis etmiş.
Oğlu Fransız Lisesinde okuyor,
Lüks tatiller yapıyor,
Silahlı geziyor,
Devletin tüm kurumları onun hizmetinde
Uyuşturucu vs herşey var,
Cinayetten önce de uyuşturucu ve içkili bir parti veriyor valinin oğlu.
Annenin feryadı hepimizin içini yaktı.
6 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun
Annesi Bedriye Doku, Tunceli adliyesinin önünde dönemin valisi Tuncay Sonel’e böyle seslendi:
“Sen utanmadın mı? Allah’tan da mı korkmadın? Biz sana ‘Allah razı olsun’ diyorduk…”
Evet gerçekten Bu Vali ne utandı ne de Allah'tan korktu.
Tüm iddialar şöyle, Bu Vali devletin imkanlarını kullanarak Gülistan'ın SIM kartındaki verileri siliyor, bütün delilleri yok ediyor ve sonra da yalandan Uzunçayır Barajı ve Dinar Köprüsü’nde arama çalışmalarını yönetiyor, kamuoyuna görüntü veriyordu.
Vali'de böyle yaparsa vay bizim halimize.
6 yıldır gözyaşı döken bir anne
Ailesi üstünde bir Fatiha okumak için Gülistan'ın bir mezarı dahi yok.
Gülistan'ın annesi ve ailesi bu acıyla yanarken.
Vali ve oğlu devletin bütün imkanlardan yararlanıp keyif ve sefasını kaldığı yerde devam etti.
Arada 6 yıl geçti Gülistan cinayetin dosyası raflarda indi ve soruşturma başlatıldı.
Vali, valinin oğlu, valinin koruması, sim kartı verileri silen polis memuru, hastane başhekimi ve cinayet bağlantısı kim varsa tutuklandı.
Bu cinayetin ucu kime dokunmuşsa oraya kadar gideceğine de inanıyoruz.
Soruşturmayı sürdüren Tunceli başsavcımızı tebrik ediyorum.
Vali ve oğlu hak ettiği cezayı alması,
Vali ve ailesi şimdiye kadar devletin kurumlarından faydalandığının hesabını verilmesi, Vali'nin şimdiye kadar aldığı tüm maaşı faizi ile devlete iade edilmesi, valinin ne kadar mal varlığı varsa hepsi devlete geçmesi Olursa kamu vicdanını rahatlatacaktır.