MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BİZZAT YAŞADIM

Bizzat yaşadım, içindeydim. Saat 04: 17. Hepimiz uykudaydık. Hemde uykunun en derininde. Derinden güm,güm bir sesle yatakta fırladık ve uykulu, korkulu bir şekilde hepimiz dış kapıya doğru koşmaya başladık. Koştuk ama  8 metrelik antre, bize 1 km. mesafe oldu. Nasıl bir depremdi?... ilk defa böyle şiddetli bir deprem yaşadım. Bizi antrede değirmen taşı gibi dönderdi durdu. Koşuyoruz ama yine geri geliyoruz gibi. Sanki Kulaklarımızı tıkatmış bir kuyunun dibinde boğucu ve oksijensiz kaldık. Kendimizi dışarıya attık. Deprem devem ediyordu, duracağıda yok gibi di. Yağmur yağıyor, dondurucu bir hava var, çıplak ayaklarımız su içinde. Su o' kadar soğuktu ki ayaklarımıza bıçak gibi vuruyordu. Sokak'ta bizden başka bir kaç kişi daha vardı. Binalar yıkılırsa üstümüze gelir diye etrafimızdaki binalara bakiyordum. Binalar o' kadar  sağa sola sallaniyorduki binaların çatıları bir birine değiyor gibiydi. Sallanan elektrik telerin kıvılcım atması ürperticiydi. Yıkılan bina sesleri, tekbir sesleri, ağlayan insanlar, korkulu ve çığlık sesleri  sanki dünyanın sunu geldi gibi. Nasıl bir depremdi?... Allahım   ilk defa böyle şiddetli ve uzun bir deprem yaşadım. 3,dk sürdü. Deprem uzmanları dünyada böyle uzun süren bir deprem olmamıştır dediler. Bu durmak bilmeyen deprem bir çok binayı  yerle bir etti.  Sarsıntı bittikten sonra hemen yıkılan binaların  yanına gittik. Elektrik yok, karanlık hiç bir şey görünmiyor, sadece binanın çatısını görebiliyoruz.  Elimizden hiç bir şey gelmedi çaresiz kaldık, buda bizi kahretti. Nasıl bir geceydi?... anlatamam. Bizzat yaşadım, içindeydim, felaket. Rabbim bir daha göstermesin.        
Ekleme Tarihi: 14 Şubat 2023 - Salı

BİZZAT YAŞADIM

Bizzat yaşadım, içindeydim.

Saat 04: 17.

Hepimiz uykudaydık.

Hemde uykunun en derininde.

Derinden güm,güm bir sesle yatakta fırladık ve uykulu, korkulu bir şekilde hepimiz dış kapıya doğru koşmaya başladık.

Koştuk ama  8 metrelik antre, bize 1 km. mesafe oldu.

Nasıl bir depremdi?... ilk defa böyle şiddetli bir deprem yaşadım.

Bizi antrede değirmen taşı gibi dönderdi durdu.

Koşuyoruz ama yine geri geliyoruz gibi.

Sanki Kulaklarımızı tıkatmış bir kuyunun dibinde boğucu ve oksijensiz kaldık.

Kendimizi dışarıya attık.

Deprem devem ediyordu, duracağıda yok gibi di.

Yağmur yağıyor, dondurucu bir hava var,

çıplak ayaklarımız su içinde.

Su o' kadar soğuktu ki ayaklarımıza bıçak gibi vuruyordu.

Sokak'ta bizden başka bir kaç kişi daha vardı.

Binalar yıkılırsa üstümüze gelir diye etrafimızdaki binalara bakiyordum.

Binalar o' kadar  sağa sola sallaniyorduki binaların çatıları bir birine değiyor gibiydi. Sallanan elektrik telerin kıvılcım atması ürperticiydi. Yıkılan bina sesleri, tekbir sesleri, ağlayan insanlar, korkulu ve çığlık sesleri  sanki dünyanın sunu geldi gibi.

Nasıl bir depremdi?... Allahım   ilk defa böyle şiddetli ve uzun bir deprem yaşadım. 3,dk sürdü. Deprem uzmanları dünyada böyle uzun süren bir deprem olmamıştır dediler.

Bu durmak bilmeyen deprem bir çok binayı  yerle bir etti.

 Sarsıntı bittikten sonra hemen yıkılan binaların  yanına gittik. Elektrik yok, karanlık hiç bir şey görünmiyor, sadece binanın çatısını görebiliyoruz.

 Elimizden hiç bir şey gelmedi çaresiz kaldık, buda bizi kahretti.

Nasıl bir geceydi?... anlatamam. Bizzat yaşadım, içindeydim, felaket.

Rabbim bir daha göstermesin.

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.