MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BİR'DE CADILAR BAYRAMI’MIZ EKSİKTİ

Cadılar Bayramımız eksikti O da oldu. Diskodan sonra pek fazla gecikmedi hemen arkasından Cadılar Bayramı geldi, yarın da ne gelecek onu da bilemiyoruz. Peygamberler şehri Urfa'da Cadılar Bayramını kutlayan bu gençler nereden geldiler, bunları organize eden kimdir, bunlara kim izin verdi bilmiyorum ama kadim kültürümüze, örf ve adetlerimize aile düzenimize hiç de uygun olmayan bir olaydır. Peygamberler şehri Urfa, kadim medeniyetlerin ve güçlü manevi değerlerin şehridir, toplumu ifsat etmeyi amaçlayan, kültür emperyalizminin en görünür tezahürlerinden biri olan, gençlerimizin ahlakını ve  gelecek kültürünü zehirleyen bu tür etkinliklerin şehrimizde yer bulmasını asla kabul edilemez. Dijitalin insan hayatına girmesinin etkisiyle Maneviyat boşluğu yaşayan özellikle gençlerimizin bu kirli zihniyetin hedefi haline getirilmeye çalışılması kaygı vericidir. Peygamberler diyarı Urfa’nın Kültürüne bilinçli bir şekilde bozkuna uğratılması, inancına, ruhuna ve toplumsal dokusuna aykırı bu girişimlere karşı durmamız hepimizin asli görevidir. Daha geçenlerde ezelden beri günümüze kadar devam eden koyu sohbetlerinin olduğu, bilgi alışverişi ve memleket meselelerinin konuştuğu, maniler ve geleneksel oyunların oynadığı sıra gecemizin diskoya çevirdiler. Urfa'mızın simgelerinden biri olan kutsal  Balıklıgöl – Halil-ür Rahman çevresinde Disko müziği ve dans eşliğinde yaptıkları organizasyonun Peygamberler şehri unvanına gölge düşürdüler. Bu utan derece görüntüye etkili bir tepki göstermediğimiz için devamıda geldi. Devamı Cadılar Bayramı oldu. Sıra gecesi diskoya, diskodan Cadılar Bayramına ve önümüzdeki günlerde kim bilir ne gibi kutlamalar Urfa'yı bekliyor. Örf ve adetlerimizi bozan ve gençlerimizi zehirleyen Emperyalizmin icat ettiği Cadı, vampir ve çeşitli maskeli karakterleri giyen Cadılar Bayramı ve buna benzer etkinliklere başta yetkili merciler olmak üzere biz vatandaş olarakta izin vermemeliyiz, Bizim Cadılar Bayramımız değil, Bizim Dini bayramlarımız vardır, Kurban ve Ramazan Bayramlarıdır. Bizim resmi bayramlarımız vardır, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Zafer Bayramı'dır.  Bizim Dans ve Diskomuz değil, Bizim Sıra Gecemiz Vardır.
Ekleme Tarihi: 04 Kasım 2025 -Salı

BİR'DE CADILAR BAYRAMI’MIZ EKSİKTİ

Cadılar Bayramımız eksikti O da oldu.

Diskodan sonra pek fazla gecikmedi hemen arkasından Cadılar Bayramı geldi, yarın da ne gelecek onu da bilemiyoruz.

Peygamberler şehri Urfa'da Cadılar Bayramını kutlayan bu gençler nereden geldiler, bunları organize eden kimdir, bunlara kim izin verdi bilmiyorum ama kadim kültürümüze, örf ve adetlerimize aile düzenimize hiç de uygun olmayan bir olaydır.

Peygamberler şehri Urfa, kadim medeniyetlerin ve güçlü manevi değerlerin şehridir, toplumu ifsat etmeyi amaçlayan, kültür emperyalizminin en görünür tezahürlerinden biri olan, gençlerimizin ahlakını ve  gelecek kültürünü zehirleyen bu tür etkinliklerin şehrimizde yer bulmasını asla kabul edilemez.

Dijitalin insan hayatına girmesinin etkisiyle
Maneviyat boşluğu yaşayan özellikle gençlerimizin bu kirli zihniyetin hedefi haline getirilmeye çalışılması kaygı vericidir.

Peygamberler diyarı Urfa’nın Kültürüne bilinçli bir şekilde bozkuna uğratılması, inancına, ruhuna ve toplumsal dokusuna aykırı bu girişimlere karşı durmamız hepimizin asli görevidir.

Daha geçenlerde ezelden beri günümüze kadar devam eden koyu sohbetlerinin olduğu, bilgi alışverişi ve memleket meselelerinin konuştuğu, maniler ve geleneksel oyunların oynadığı sıra gecemizin diskoya çevirdiler.

Urfa'mızın simgelerinden biri olan kutsal  Balıklıgöl – Halil-ür Rahman çevresinde Disko müziği ve dans eşliğinde yaptıkları organizasyonun Peygamberler şehri unvanına gölge düşürdüler.

Bu utan derece görüntüye etkili bir tepki göstermediğimiz için devamıda geldi.

Devamı Cadılar Bayramı oldu.

Sıra gecesi diskoya, diskodan Cadılar Bayramına ve önümüzdeki günlerde kim bilir ne gibi kutlamalar Urfa'yı bekliyor.

Örf ve adetlerimizi bozan ve gençlerimizi zehirleyen Emperyalizmin icat ettiği Cadı, vampir ve çeşitli maskeli karakterleri giyen Cadılar Bayramı ve buna benzer etkinliklere başta yetkili merciler olmak üzere biz vatandaş olarakta izin vermemeliyiz,

Bizim Cadılar Bayramımız değil,
Bizim Dini bayramlarımız vardır, Kurban ve Ramazan Bayramlarıdır.
Bizim resmi bayramlarımız vardır, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Zafer Bayramı'dır. 

Bizim Dans ve Diskomuz değil,
Bizim Sıra Gecemiz Vardır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.