MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BİLGİLİ BİR TOPLUMUN GELECEĞI PARLAKTIR

Toplumsal cehaletten, fakir ve fukaralıktan kurtuluşu, milli gelirin artması ekonominin büyümesi ve izzetli bir yaşamın formülleri bilgidir. Bilgiyi sadece bilgilenmiş olmak için değil, hayatin her alanına yaymak ve elde ettiğimiz bilgiden kolay bir yolla nasıl faydalanırız, nasıl üretiriz, ekonomi oranda az bir harcamayla az bir enerjiyle nasıl büyürüz, diye kolay bir yol bulmalıyız. Bir toplum; Ancak bilgiyle güçlenir ve aydınlık yarınlara kavuşur. Bu doğrultuda bilgiyi de hayata yaydıktan sonra ihya ve feraha kavuşuruz. Tabi verimli bir bilgiye kavuşmamız için düzenli kaliteli bir eğitimde geçmemiz gerekmektedir. Türk tarihimize baktığımızda 5000 yıllık bir tarihimiz var. Daha da geriye gidecek olursak dünyada yüzyıllarca varlığını sürdüren koça bir Osmanlı devletimiz vardı. Osmanlı devleti dünyada yüzyıllarca gücünü koruması ve varlığını sürdürmesi en büyük nedeni ilim ve bilgidir. İzzetli ve güçlü bir toplum olmak için okuyup bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. Kutsal kitabimiz Kuani Kerimde'de ALLAH'ın ilk emri ikra': "oku" emriyle başlıyor. Buda demek'ki tüm sır okuma ve bilgidedir. Ama Türkiye'de yarınların geleceğimiz olan genç nesil çocuklarımız okumaya, yazmaya pekte hevesli değiller. Tabi her yıl eğitim politikası değişmesi, üniversitelerde öğrenciler birlik ve beraberlik içinde olmaması, üniversiteler'de rahat bir ortamın olmaması, üniversitede öğrencilere ciddi ve etkili bir eğitimden geçmemesini'de eklersek ne yazık'ki okumayan bir Türkiye olacağız. Okumayan bir Türkiye olursak,eğitimde kalitesiz olursak, bilgiye ulaşamayız. Bilgiye'de ulaşmasak, üretim, milli güç, ekonumi oranda daima geri kalmış bir toplum oluruz. Onun için bilgi hayatınızda çok önemlidir.Bilginın önemini şu sözle ifade edebiliriz" Cahil bir dostum olacağına alim düşmanım olsun"denilmektedir. Bir toplum ancak bilgili olursa iflah olur. Bilginin üretimin, ekonomi güç, fakirlikten kurtulmanın tek yolu okumaktır. Yüce Allah'tan temennimiz okuyan, bilgili, zengin ve güçlü bir Türkiye olmasını diliyorum.  
Ekleme Tarihi: 04 Haziran 2018 - Pazartesi

BİLGİLİ BİR TOPLUMUN GELECEĞI PARLAKTIR

Toplumsal cehaletten, fakir ve fukaralıktan kurtuluşu, milli gelirin artması ekonominin büyümesi ve izzetli bir yaşamın formülleri bilgidir. Bilgiyi sadece bilgilenmiş olmak için değil, hayatin her alanına yaymak ve elde ettiğimiz bilgiden kolay bir yolla nasıl faydalanırız, nasıl üretiriz, ekonomi oranda az bir harcamayla az bir enerjiyle nasıl büyürüz, diye kolay bir yol bulmalıyız. Bir toplum; Ancak bilgiyle güçlenir ve aydınlık yarınlara kavuşur. Bu doğrultuda bilgiyi de hayata yaydıktan sonra ihya ve feraha kavuşuruz. Tabi verimli bir bilgiye kavuşmamız için düzenli kaliteli bir eğitimde geçmemiz gerekmektedir. Türk tarihimize baktığımızda 5000 yıllık bir tarihimiz var. Daha da geriye gidecek olursak dünyada yüzyıllarca varlığını sürdüren koça bir Osmanlı devletimiz vardı. Osmanlı devleti dünyada yüzyıllarca gücünü koruması ve varlığını sürdürmesi en büyük nedeni ilim ve bilgidir. İzzetli ve güçlü bir toplum olmak için okuyup bilgi sahibi olmamız gerekmektedir.

Kutsal kitabimiz Kuani Kerimde'de ALLAH'ın ilk emri ikra': "oku" emriyle başlıyor. Buda demek'ki tüm sır okuma ve bilgidedir. Ama Türkiye'de yarınların geleceğimiz olan genç nesil çocuklarımız okumaya, yazmaya pekte hevesli değiller. Tabi her yıl eğitim politikası değişmesi, üniversitelerde öğrenciler birlik ve beraberlik içinde olmaması, üniversiteler'de rahat bir ortamın olmaması, üniversitede öğrencilere ciddi ve etkili bir eğitimden geçmemesini'de eklersek ne yazık'ki okumayan bir Türkiye olacağız. Okumayan bir Türkiye olursak,eğitimde kalitesiz olursak, bilgiye ulaşamayız. Bilgiye'de ulaşmasak, üretim, milli güç, ekonumi oranda daima geri kalmış bir toplum oluruz. Onun için bilgi hayatınızda çok önemlidir.Bilginın önemini şu sözle ifade edebiliriz" Cahil bir dostum olacağına alim düşmanım olsun"denilmektedir.

Bir toplum ancak bilgili olursa iflah olur. Bilginin üretimin, ekonomi güç, fakirlikten kurtulmanın tek yolu okumaktır. Yüce Allah'tan temennimiz okuyan, bilgili, zengin ve güçlü bir

Türkiye olmasını diliyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.