MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BENİM ŞEYH'İM KUR'ANDIR

Şeyhler çok eskiden İslamiyete çok hizmet etmişlerdir. Kendilerini Allah'a adamış  kuran’ ın ahlakıyla ayet ve sünnetlere en güzel şekilde uymuşlardır. Dünya için bir çabaları asla yoktu. Tek çabaları insan yetiştirmek ve insanlara islamı sevdirmekti. Ancak günümüzde  hak şeyhler var mı?  Kaldı mı? Bence kalmadı. Çokça su istimale uğradığı için, her şeyhim diyene itibar etmemek gerekir. Şayet islama aykırı halleri yoksa istifade edilebilir. İslama aykırı halleri varsa, dua ve ayetler karşılığı bir maddi talebi oluyorsa asla yaklaşmamak gerek. Şeyhi uçuran müritler ve sofileridir diye bir söz var. Boşuna dememişler bu sözü büyüklerimiz. Müritler şeyhin arabasının lastiğini öperler. Şeyhin karşısında eğilip yere kapanırlar. Dara girdiğinde şeyhi çağırırlar. Bir yola çıktığında kendini şeyhe teslim ederler. Yemeğe başlarken bismihi  seyda  ile başlamak, ne cahilce şeylerdir. Tabii ki Allah'ın yolunda, ehli Kur'an ve sünnet olan birini saygılı bir şekilde ziyaret edilir, ondan dua'da  talep edebilir,  böyle abartı şekilde eğilmek, elini, eteğini öpmek ne cahilliktir. En büyük şeyh kalbi ve gönlü temiz olan kişidir. İnsanın kalbi ve gönlü temiz olduktan sonra samimi bir niyetle dua edilirse ALLAH (Cc) asla geri çevirmez. Bir anı anlatayım... Bundan 10 yıl önceydi. İsmini söylemeyeyim bir şeyhi ziyaret ettim. Selam verdik ve oturduk. Bizden önce oturanlarda vardı. O kişiler şeyh ile fotoğraf çekmek istediler fakat şeyh kabul etmedi. Şöyle dedi... Ben herkesle fotoğraf çekmem. Başınızda takke yok, kıyafetleriniz takkeye uyumlu değil, ayrıca sizi kırmadığım için kabul ettim, yoksa her gelen biriyle ayrı ayrı görüşemem. Misafirler gelir toplanır oda dolar ve ben de belli bir saatte sonra odaya gelip onlarla görüşebilirim. Bu konuşmadan sonra aradan bir ay geçti. O ilin Belediye Başkanı şeyhi ziyaret ettiği ve belediye başkanını bahçenin kapısına kadar uğurlandığını fotoğraflarda medyada gördük. Oysa Başkanın başında da takke yoktu, kıyafetleri de takkeye uygun da değildi. Haşa sen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (Sav) den daha mı üstünsün. O  gelen her misafirine ayrı ayrı ilgilenip ağırlardı. Küçük bir çocuk onu görmeye geldiğinde,  onu kapıda karşılayıp  derdini ve sıkıntılarını dinlerdi ve aynı saygıyla da uğurlardı. O güzel bir insandı, onun ahlakı ve davranışı Kuran’dı Yani Kur'andan üstün bir şeyh yoktur. Şayet şeyhlerin İslama aykırı  halleri varsa itibar etmeyin. Onlardan dua beklemeyin ve medet ummayın. İhtiyaç duyduğunuz her şey Kuran’da vardır. Kuran’ı okuyun, anlayın ve hayatınıza yerleştirin bu insan için yeterli. "Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetçe asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitabı ve Resulünün sünneti.” (Muvatta, Kader, 46) Şeyhiniz Fatiha ile başlayıp Nas suresiyle biten Kuran’dır.
Ekleme Tarihi: 30 Ocak 2024 - Salı

BENİM ŞEYH'İM KUR'ANDIR

Şeyhler çok eskiden İslamiyete çok hizmet etmişlerdir.

Kendilerini Allah'a adamış  kuran’ ın ahlakıyla ayet ve sünnetlere en güzel şekilde uymuşlardır.

Dünya için bir çabaları asla yoktu.

Tek çabaları insan yetiştirmek ve insanlara islamı sevdirmekti.

Ancak günümüzde  hak şeyhler var mı?

 Kaldı mı?

Bence kalmadı.

Çokça su istimale uğradığı için, her şeyhim diyene itibar etmemek gerekir.

Şayet islama aykırı halleri yoksa istifade edilebilir.

İslama aykırı halleri varsa, dua ve ayetler karşılığı bir maddi talebi oluyorsa asla yaklaşmamak gerek.

Şeyhi uçuran müritler ve sofileridir diye bir söz var.

Boşuna dememişler bu sözü büyüklerimiz.

Müritler şeyhin arabasının lastiğini öperler.

Şeyhin karşısında eğilip yere kapanırlar.

Dara girdiğinde şeyhi çağırırlar.

Bir yola çıktığında kendini şeyhe teslim ederler.

Yemeğe başlarken bismihi  seyda  ile başlamak, ne cahilce şeylerdir.

Tabii ki Allah'ın yolunda, ehli Kur'an ve sünnet olan birini saygılı bir şekilde ziyaret edilir, ondan dua'da  talep edebilir,  böyle abartı şekilde eğilmek, elini, eteğini öpmek ne cahilliktir.

En büyük şeyh kalbi ve gönlü temiz olan kişidir.

İnsanın kalbi ve gönlü temiz olduktan sonra samimi bir niyetle dua edilirse ALLAH (Cc) asla geri çevirmez.

Bir anı anlatayım...

Bundan 10 yıl önceydi.

İsmini söylemeyeyim bir şeyhi ziyaret ettim.

Selam verdik ve oturduk.

Bizden önce oturanlarda vardı.

O kişiler şeyh ile fotoğraf çekmek istediler fakat şeyh kabul etmedi.

Şöyle dedi...

Ben herkesle fotoğraf çekmem.

Başınızda takke yok, kıyafetleriniz takkeye uyumlu değil, ayrıca sizi kırmadığım için kabul ettim,

yoksa her gelen biriyle ayrı ayrı görüşemem.

Misafirler gelir toplanır oda dolar ve ben de belli bir saatte sonra odaya gelip onlarla görüşebilirim.

Bu konuşmadan sonra aradan bir ay geçti.

O ilin Belediye Başkanı şeyhi ziyaret ettiği ve belediye başkanını bahçenin kapısına kadar uğurlandığını fotoğraflarda medyada gördük.

Oysa Başkanın başında da takke yoktu, kıyafetleri de takkeye uygun da değildi.

Haşa sen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (Sav) den daha mı üstünsün.

O  gelen her misafirine ayrı ayrı ilgilenip ağırlardı.

Küçük bir çocuk onu görmeye geldiğinde,  onu kapıda karşılayıp  derdini ve sıkıntılarını dinlerdi ve aynı saygıyla da uğurlardı.

O güzel bir insandı, onun ahlakı ve davranışı Kuran’dı

Yani Kur'andan üstün bir şeyh yoktur.

Şayet şeyhlerin İslama aykırı  halleri varsa itibar etmeyin.

Onlardan dua beklemeyin ve medet ummayın.

İhtiyaç duyduğunuz her şey Kuran’da vardır. Kuran’ı okuyun, anlayın ve hayatınıza yerleştirin bu insan için yeterli.

"Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetçe asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitabı ve Resulünün sünneti.” (Muvatta, Kader, 46)

Şeyhiniz Fatiha ile başlayıp Nas suresiyle biten Kuran’dır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.