MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BAYRAM SEVENLERİMİZLE GÜZELDİR

Bir Ramazan ayının daha sonuna geldik bu gün arife eski bayramlar gibi olmasada herkeste bir bayram sevinci var.  Bendede her nekadar eksik sevinç olsada yine içimde bir bayram sevinci vardır. Bu bayram ilk defa çocuk olmak istedim. Dünyanın dert ve kederinden habersiz akşamdan baş ucuma koyduğum  bayramlık elbiselerimle bayram sabahına uyanmak istedim. Bayram sabahı uyandığımda ilk işim akşamdan baş ucuma koyduğum bayramlık elbiselerimi giyip büyüklerin ellerini öpmek ve onlardan şeker yada harçlık almaktı. Köyün bütün çocukları bizim evinin önündeki asırlık dut ağacının altında toplanırdık.   Ağaca iple salancak kurup akşama kadar sırayla kim daha iyi salanıyor diye yarışırdık.  Bu böyle bayramın son gününe kadar sürüyordu.   Hay Allah nedendir bilmiyorum Dünyanın acımasızlığı yada hayatın zorlukları, dert ve çilesı bilemiyorum ama bu baram ilk defa çocuk olmak istedim.    Bu nedenle çocuk olduğum bayramlara gittim. Neyse çocukluk mazimden çıkayım yoksa yazım uzatıkca uzar okurlarım  yazımı ukuduğunda sıkılmasın. Hayat devam ediyor. Herşeye rağmen yarın Mübarek Ramazan Bayramını hep birlikte yaşayacağız. Evli olanlar eşleriyle, çocuğu olanlar çocuklarıyla, ailesi olanlar ailesiyle sevenleriyle bu güzel bayramı geçirecektir. Bayramlar  eşleri, aileri sevenleri bir araya getiren ve aşklarını sevgilerini artıran mübarek günlerdir. Bayramlar Küskünler in barıştığı, barışanların sevgilerini percimlendiği ve kenetlendiği günlerdir. Ne mutlu bayramlarda bir arada olup baramı en güzel dolu dolu yaşayan ailelere. Bayramlar ailenle,sevenlerinle geçirmek güzeldir. Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran mukaddes vakitlerdir.  İslam şeâri olan bu bayramlar, Müslüman kalma bilincimizi diri tutan ve İslam milletlerine tarih sahnesinde süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar mutluluğun, sevincin hakkını verme günleridir. Bayramlar, Müminlerin her zamankinden daha çok kaynaştığı, bir olduğu, diri olduğu, hüzün ve sıkıntıların paylaşıldığı, neşe ve sevinçlerin evlerden evlere, şehirlerden şehirlere, ülkelerden ülkelere yayıldığı zaman dilimleridir. Cennet nimeti olan çocuklarımızı bayramın sevinciyle, coşkusuyla tanıştırma vaktidir.   Kimsesizlerin, gariplerin yanında olma vaktidir.  Yaralı gönülleri onarma vaktidir. Küskünlüklere son verme zamanıdır.  Bayram yapamayan fakirlere bayram yaptırma vaktidir.  Dünyanın dört bir yanında zulüm altında, yokluk ve yoksulluk içinde savaş ortamında olan kardeşlerimiz için dua etme vaktidir Bu Bayram da küskünlerin barıştığı, dert ve kederin son bulduğu, iyilik ve adaletin hakim olduğun, evlerimizde sevgi, saygı ve huzurun sardığı bir bayram diliyorum. Bu bayramda küskünlük ve kırgınlığın dallarını kırın ve sevenlerinizi arayın.  Unutmayın Bayram sevenlerimizle güzeldir.
Ekleme Tarihi: 09 Nisan 2024 - Salı

BAYRAM SEVENLERİMİZLE GÜZELDİR

Bir Ramazan ayının daha sonuna geldik bu gün arife eski bayramlar gibi olmasada herkeste bir bayram sevinci var. 

Bendede her nekadar eksik sevinç olsada yine içimde bir bayram sevinci vardır.

Bu bayram ilk defa çocuk olmak istedim.

Dünyanın dert ve kederinden habersiz akşamdan baş ucuma koyduğum  bayramlık elbiselerimle bayram sabahına uyanmak istedim.

Bayram sabahı uyandığımda ilk işim akşamdan baş ucuma koyduğum bayramlık elbiselerimi giyip büyüklerin ellerini öpmek ve onlardan şeker yada harçlık almaktı.

Köyün bütün çocukları bizim evinin önündeki asırlık dut ağacının altında toplanırdık.  

Ağaca iple salancak kurup akşama kadar sırayla kim daha iyi salanıyor diye yarışırdık. 

Bu böyle bayramın son gününe kadar sürüyordu.
 
Hay Allah nedendir bilmiyorum Dünyanın acımasızlığı yada hayatın zorlukları, dert ve çilesı bilemiyorum ama bu baram ilk defa çocuk olmak istedim.   
Bu nedenle çocuk olduğum bayramlara gittim.

Neyse çocukluk mazimden çıkayım yoksa yazım uzatıkca uzar okurlarım  yazımı ukuduğunda sıkılmasın.

Hayat devam ediyor.

Herşeye rağmen yarın Mübarek Ramazan Bayramını hep birlikte yaşayacağız.

Evli olanlar eşleriyle, çocuğu olanlar çocuklarıyla, ailesi olanlar ailesiyle sevenleriyle bu güzel bayramı geçirecektir.

Bayramlar  eşleri, aileri sevenleri bir araya getiren ve aşklarını sevgilerini artıran mübarek günlerdir.

Bayramlar Küskünler in barıştığı, barışanların sevgilerini percimlendiği ve kenetlendiği günlerdir.

Ne mutlu bayramlarda bir arada olup baramı en güzel dolu dolu yaşayan ailelere.

Bayramlar ailenle,sevenlerinle geçirmek güzeldir.

Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran mukaddes vakitlerdir.

 İslam şeâri olan bu bayramlar, Müslüman kalma bilincimizi diri tutan ve İslam milletlerine tarih sahnesinde süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir.

Bayramlar mutluluğun, sevincin hakkını verme günleridir.

Bayramlar, Müminlerin her zamankinden daha çok kaynaştığı, bir olduğu, diri olduğu, hüzün ve sıkıntıların paylaşıldığı, neşe ve sevinçlerin evlerden evlere, şehirlerden şehirlere, ülkelerden ülkelere yayıldığı zaman dilimleridir.

Cennet nimeti olan çocuklarımızı bayramın sevinciyle, coşkusuyla tanıştırma vaktidir.  

Kimsesizlerin, gariplerin yanında olma vaktidir. 
Yaralı gönülleri onarma vaktidir. Küskünlüklere son verme zamanıdır. 

Bayram yapamayan fakirlere bayram yaptırma vaktidir. 

Dünyanın dört bir yanında zulüm altında, yokluk ve yoksulluk içinde savaş ortamında olan kardeşlerimiz için dua etme vaktidir

Bu Bayram da küskünlerin barıştığı, dert ve kederin son bulduğu, iyilik ve adaletin hakim olduğun, evlerimizde sevgi, saygı ve huzurun sardığı bir bayram diliyorum.

Bu bayramda küskünlük ve kırgınlığın dallarını kırın ve sevenlerinizi arayın. 

Unutmayın Bayram sevenlerimizle güzeldir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.