MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

AKÇAKALE ‘DE DENGE OLAN ŞEDDADİ AŞİRETİ

Urfa'nın en büyük Aşiretlerinden biri olan  Şeddadi Aşireti  Akçakele'de 12 köy ve 5 muhtarlık bulunmaktadır. Akçakale merkeze 4 bin nüfus , kırsal ile birlikte 7 bine yakın Şeddadi Aşireti mensubu bulunmaktadır.  Dün gercekleştirilen 31 Mart 2024 yere seçlerinde Ak parti Akçakale belediye başkanı adaylığına giren Abdulhakim Ayhan Şeddadi Aşireti dernek başkanı Hac Nabi ÇADIRCI ‘nın Oğlunu Encümen Adayı olarak Seçmesi Dengeleri değiştirdi.  Bölgede Şeddadiler Kürt seçmen olarak denge bir Aşiret tir.  Bu Aşiretin faktörü oldukça büyük ve sonuç olarak Ak partinin hanesine yazılmış oldu. Bölgede Şeddadilerin  birleşmesi bu Aşirete öncülük etmiş bedel vermiş Aşiret büyüğü Hac Nabi ÇADIRCI ‘ nın Oğlu M.Ugur ÇADIRCI bu işi yapacağına birleştirici olacağına inandıkları için ortak nokta olarak kabul görüldü.  M. Uğur Çadırcı Yeniden Refah partiden belediye başkanı adayı olan Mehmet Yalçınkaya'yı geride bırakıp ve  zaferle seçimi kazanan  Abdülhakim Ayhan'ın en büyük faktörü oldu. Akçakale'de Şeddadi Aşiret büyüğü Hac Nabi ÇADIRCI ‘ nın Oğlu M.Ugur ÇADIRCI Akçakele seçim sonuçu imzasının mürekkebi olarak tarihe geçti.
Ekleme Tarihi: 02 Nisan 2024 - Salı

AKÇAKALE ‘DE DENGE OLAN ŞEDDADİ AŞİRETİ

Urfa'nın en büyük Aşiretlerinden biri olan  Şeddadi Aşireti  Akçakele'de 12 köy ve 5 muhtarlık bulunmaktadır.

Akçakale merkeze 4 bin nüfus , kırsal ile birlikte 7 bine yakın Şeddadi Aşireti mensubu bulunmaktadır. 

Dün gercekleştirilen 31 Mart 2024 yere seçlerinde Ak parti Akçakale belediye başkanı adaylığına giren Abdulhakim Ayhan Şeddadi Aşireti dernek başkanı Hac Nabi ÇADIRCI ‘nın Oğlunu Encümen Adayı olarak Seçmesi Dengeleri değiştirdi.

 Bölgede Şeddadiler Kürt seçmen olarak denge bir Aşiret tir. 

Bu Aşiretin faktörü oldukça büyük ve sonuç olarak Ak partinin hanesine yazılmış oldu.

Bölgede Şeddadilerin  birleşmesi bu Aşirete öncülük etmiş bedel vermiş Aşiret büyüğü Hac Nabi ÇADIRCI ‘ nın Oğlu M.Ugur ÇADIRCI bu işi yapacağına birleştirici olacağına inandıkları için ortak nokta olarak kabul görüldü.

 M. Uğur Çadırcı Yeniden Refah partiden belediye başkanı adayı olan Mehmet Yalçınkaya'yı geride bırakıp ve  zaferle seçimi kazanan  Abdülhakim Ayhan'ın en büyük faktörü oldu.

Akçakale'de Şeddadi Aşiret büyüğü Hac Nabi ÇADIRCI ‘ nın Oğlu M.Ugur ÇADIRCI
Akçakele seçim sonuçu imzasının mürekkebi olarak tarihe geçti.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.