MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

AĞIR ELEŞTİRİ EVLİLİĞİ BİTİRİR

Kadın ruhu çok hafiftir bir kuş misali, gönlüne dokunduğun'da kanat çırpar havalanır. Kadın kocalarına karşı sevgi ve şefkat için hep bir bekleyiştedir. Sevgi, ilgi yada ona sunduğun küçücük bir şeyden bile sanki dünya yı vermişsin gibi bir sevinç deryasına düşerler. Unutmayın küçük bir hediye buz dağlarını eritir,everest dağını deldirir. Evlilikte bazı özel günler vardır. Bu özel günlere genellikle erkekler değil de kadınlar hatırlar onlar için çok önemlidir. Evlilik yıl dönümü,tanışma günü,sevgililer gün ve kadınlar günü.Özellikle evlilik yıl dönümü asla unutmak olmaz. Mesela evlilik yıl dönümünde eşinize beklemediği sürprizler yapmak eşinize ne kadar değer ve kıymet verdiğinin bir gerekçesidir. O kadar büyük ve pahalı şeylere de gerek yok önemli olan hatırlamak ve saymak. Paran varsa güzel hediyeler alırsın,yoksa da sabah uyandığında bir duş alıp ve güzel elbiselerini giyip kahvaltı masasına oturmanız eşini ne kadar sevdiğini ve değer verdiğini açıkça bir izahıdır.Yada akşam eve döndüğünde elinde bir demet karanfille gelmek eşinin ne kadar mutlu olduğunu ve evinin de ne kadar huzurlu olduğunu göreceksin. Evlilik insanlar için yani bir erkek ve bayan için gerçekten çok ama çok önemli  bir müessesedir,hassas bir dengedir ve o dengeyi sağlamak gerek. Peki bu dengeyi nasıl sağlayacağız? çok basit... ( Sevgi Saygı Hoşgörü )Özellikle konuşmalarımıza dikkat etmek gerek.Bazen söylediğin bir söz bile eşlerin arasında bir soğukluğa neden oluyor ve hatta büyüyüp daha da ileri gidebiliyor. Evlilikte yapılan büyük yanlışlar. Eşinin kişiliğine karşı ağır eleştiride bulunmak,sen hep öylesin hep beceriksizsin hep kendi bildiğini okudun beni dinlemedin,eşine hep şüpheyle yaklaşmak ve zan altında bırakmak,eşinin kusurlarını alaylı sözlerle yüzüne vurmak,eşinin kusurlarını,eksiklerini 3'cü kişiye anlatmak,kıyaferlerini,takılarını vb.şeyleri öne sürerek aşırı kıskanmak,yemeklerin lezzetli değildir annemin yemekleri daha lezzetlidir,evle ilgili önemli bir kararda eşinin sözlerini fikirlerini umursamamak,yüzün kırışmış göbeğin büyümüş vücudun sarkmış gibi suçlayıcı eleştiriler evliliğe zarar verir. Günümüzde boşanmaların bir çoğunun sebepleri erkeğin eşine söylediği hoş olmayan ağır sözlerdir.Eşler bu yapılan büyük yanlışlar dan kendilerini alı koymalıdır.Mutlu bir evlilik ve huzurlu bir ev istiyorsanız eşinizin eksiklerini ve yanlışlarını ağır sözlerle eleştirmeyiniz. Onlara yumuşak ve şefkatli davranın inanın karşılığını alırsınız.
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2022 - Pazartesi

AĞIR ELEŞTİRİ EVLİLİĞİ BİTİRİR

Kadın ruhu çok hafiftir bir kuş misali, gönlüne dokunduğun'da kanat çırpar havalanır. Kadın kocalarına karşı sevgi ve şefkat için hep bir bekleyiştedir.

Sevgi, ilgi yada ona sunduğun küçücük bir şeyden bile sanki dünya yı vermişsin gibi bir sevinç deryasına düşerler. Unutmayın küçük bir hediye buz dağlarını eritir,everest dağını deldirir.

Evlilikte bazı özel günler vardır.

Bu özel günlere genellikle erkekler değil de kadınlar hatırlar onlar için çok önemlidir. Evlilik yıl dönümü,tanışma günü,sevgililer gün ve kadınlar günü.Özellikle evlilik yıl dönümü asla unutmak olmaz.

Mesela evlilik yıl dönümünde eşinize beklemediği sürprizler yapmak eşinize ne kadar değer ve kıymet verdiğinin bir gerekçesidir. O kadar büyük ve pahalı şeylere de gerek yok önemli olan hatırlamak ve saymak. Paran varsa güzel hediyeler alırsın,yoksa da sabah uyandığında bir duş alıp ve güzel elbiselerini giyip kahvaltı masasına oturmanız eşini ne kadar sevdiğini ve değer verdiğini açıkça bir izahıdır.Yada akşam eve döndüğünde elinde bir demet karanfille gelmek eşinin ne kadar mutlu olduğunu ve evinin de ne kadar huzurlu olduğunu göreceksin.

Evlilik insanlar için yani bir erkek ve bayan için gerçekten çok ama çok önemli 

bir müessesedir,hassas bir dengedir ve o dengeyi sağlamak gerek. Peki bu dengeyi nasıl sağlayacağız? çok basit... ( Sevgi Saygı Hoşgörü )Özellikle konuşmalarımıza dikkat etmek gerek.Bazen söylediğin bir söz bile eşlerin arasında bir soğukluğa neden oluyor ve hatta büyüyüp daha da ileri gidebiliyor.

Evlilikte yapılan büyük yanlışlar.

Eşinin kişiliğine karşı ağır eleştiride bulunmak,sen hep öylesin hep beceriksizsin hep kendi bildiğini okudun beni dinlemedin,eşine hep şüpheyle yaklaşmak ve zan altında bırakmak,eşinin kusurlarını alaylı sözlerle yüzüne vurmak,eşinin kusurlarını,eksiklerini 3'cü kişiye anlatmak,kıyaferlerini,takılarını vb.şeyleri öne sürerek aşırı kıskanmak,yemeklerin lezzetli değildir annemin yemekleri daha lezzetlidir,evle ilgili önemli bir kararda eşinin sözlerini fikirlerini umursamamak,yüzün kırışmış göbeğin büyümüş vücudun sarkmış gibi suçlayıcı eleştiriler evliliğe zarar verir.

Günümüzde boşanmaların bir çoğunun sebepleri erkeğin eşine söylediği hoş olmayan ağır sözlerdir.Eşler bu yapılan büyük yanlışlar dan kendilerini alı koymalıdır.Mutlu bir evlilik ve huzurlu bir ev istiyorsanız eşinizin eksiklerini ve yanlışlarını ağır sözlerle eleştirmeyiniz.

Onlara yumuşak ve şefkatli davranın inanın karşılığını alırsınız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.