MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

ADAY ADAYLARIN HEYECANI

Bugünler'de Aday adayların heyecanı görülmeye değer. Her biri ayrı, ayrı hayaller kuruyor. Ban başka bir alemdeler. Ayaklar yere değmiyor. Heyecan zirvede. Milletvekili olmaları kesin gözüyle bakiyorlar. Hatta kimileri diyorki ben aday, adayı olma niyetim yoktu ama yoğun ilği nedeniyle aday adayı oldum.  Yani arada havada atıyorlar. Bizede evet doğru söylüyorsun, demekten başka bişi kalmiyor. Bu bağlamda bir çok adayın heyecanı'da temayül yoklamasına kadar olacaktır.  Birde etraflarında bazı maskaracılar, onlara alaylı bir dille sayın vekilim, senin yanındayız, sana vekillik yakışıyor, kesin kazanacaksın demeleri,  aday adayların göğsü kabarıp adeta kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisinin koltuğunda saniyorlar. Kimi  adaylar sıraya beni almayacaklarını biliyorum ama, hiç olmasa reklamım olacaktır demeleri, siyaset ne hale gelmiş demeden geçemiyor insan. Sosyal medyada adeta aday, adayların fotoğrafları ile dolup taşmış. Memur, emniyet müdürü, belediye başkanı, doktor, hatta vali bile vörevinden istifa edip milletvekili aday adayı olmuş.  Nedenini sorulduğunda millete hizmet. Yahu valilik görevinden daha üstün, daha güzel millete hizmet varmı?. Doktor görevinden daha kutsal bir hizmet varmı?  Bu çaba hepsi millete hizmet etmek içinmidir?  Bakın millete hizmet etmek için milletvekili olmaya gerek yoktur, insanın içinde hizmet varsa milletvekili olmadan'da hizmet yapılır. Bu ne hırs, bu ne doyumsuzluk. İşimiz gücümüz siyaset ve milletvekili olmak. ABD'de iki kişi bir araya geldiğinde iş konuşurlar, yurdumun insanları ise bir araya geldiğinde siyaseti konuşurlar. Yurdumun insanları işi, gücü bırakıp siyaset heyecanına dalarken ABD. AB.  iş ve içraatla uğraşiyor.
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2023 - Salı

ADAY ADAYLARIN HEYECANI

Bugünler'de Aday adayların heyecanı görülmeye değer.
Her biri ayrı, ayrı hayaller kuruyor.
Ban başka bir alemdeler.
Ayaklar yere değmiyor.
Heyecan zirvede.
Milletvekili olmaları kesin gözüyle bakiyorlar.
Hatta kimileri diyorki ben aday, adayı olma niyetim yoktu ama yoğun ilği nedeniyle aday adayı oldum. 
Yani arada havada atıyorlar.
Bizede evet doğru söylüyorsun, demekten başka bişi kalmiyor.
Bu bağlamda bir çok adayın heyecanı'da temayül yoklamasına kadar olacaktır. 
Birde etraflarında bazı maskaracılar, onlara alaylı bir dille sayın vekilim, senin yanındayız, sana vekillik yakışıyor, kesin kazanacaksın demeleri,  aday adayların göğsü kabarıp adeta kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisinin koltuğunda saniyorlar.
Kimi  adaylar sıraya beni almayacaklarını biliyorum ama, hiç olmasa reklamım olacaktır demeleri, siyaset ne hale gelmiş demeden geçemiyor insan.
Sosyal medyada adeta aday, adayların fotoğrafları ile dolup taşmış.
Memur, emniyet müdürü, belediye başkanı, doktor, hatta vali bile vörevinden istifa edip milletvekili aday adayı olmuş. 
Nedenini sorulduğunda millete hizmet.
Yahu valilik görevinden daha üstün, daha güzel millete hizmet varmı?.
Doktor görevinden daha kutsal bir hizmet varmı? 
Bu çaba hepsi millete hizmet etmek içinmidir? 
Bakın millete hizmet etmek için milletvekili olmaya gerek yoktur, insanın içinde hizmet varsa milletvekili olmadan'da hizmet yapılır.
Bu ne hırs, bu ne doyumsuzluk.
İşimiz gücümüz siyaset ve milletvekili olmak.
ABD'de iki kişi bir araya geldiğinde iş konuşurlar, yurdumun insanları ise bir araya geldiğinde siyaseti konuşurlar.
Yurdumun insanları işi, gücü bırakıp siyaset heyecanına dalarken ABD. AB.  iş ve içraatla uğraşiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.