MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

6'LI MASA SIRA GECESİ

Eskiden Urfada milletin istişare ve fikir alışverişinden bulunup faydalı kararlar vermesi,arkadaşlığın kardeşliğin bağının güclenmesi için her gece yada haftada bir sırayla bir evde toplanırlardı.Bu toplama geleneğinede sırayla bir evde toplandığı için “sıra gecesi”denilmiştir. 6'lı masada sırayla her hafta bir partide toplanmaları biraz sıra gecesine benzettim.Acaba bu sıra gecesinde çiğköfte de varmı? Olması lazım çiğköfte sıra gecesinin baş yemeğidir olmassa olmaz dedikten sonra.... 6'lı masa, 6'cı kez toplandı. CHP, Iyi parti, Saadet partisi, DEVA partisi, Gelecek partisi ve Demokrat parti genel başkanlarınca oluşturulan 6'lı masanın son toplantısı, Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gercekleştirildi.   Böylece Saadet partisi lideri sayin Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğiyle partilerin misafirlik sıraları birinci turu tamamlanmış oldu. 8 ayda 6 kez toplanan 6'lı masa Saadet Partisi'nin misafirliğinde gerçekleşen son toplantıda da yine Cumhurbaşkanı adayını belirlemediler. Aday belirlemesi sanırım başka tura kaldı. Yine sıra turu baştan başlayacak. CHP lideri sayın kılıçdaroğlu'dan başlayacak.Pazarlığa devam edecekler yani sıra gecesine devam. İlk tur 8 ay sürdü 2'ci turda böyle sürerse 6'lı masa sanırım seçime adaysız giriş yapacaklar. Neden aday belirlemiyorlar? Neyi anlaşamiyorlar? Nedenmi! Dertleri ülke olsaydı ilk toplantıda bütün fikirler bir noktada buluşurdu ama dertleri ülke değil, dertleri,çabaları makam ve mevki. Kılıçdaroğlu her konuşmasında ben aday olmiyacam diye bir şey söylemedim demesi yani 6'lı masanın dayı benim sinyalini vermektedir. İyi parti lideri Meral Akşener benim genel başkanım var deyip ama kollarını adaylığa sıvayan İBB. Başkanı Ekrem Imamoğlu'yu işaret ediyor. Mahsur Yavaş ABŞB koltuğunda adaylığa göz kırpıyor. Deva parti lideri Ali Babacan daha önce yapmış olduğu ekonomi bakanlık başarılarını anlatarak ben cumhurbaşkanı olursam ülkeyi ekonimi konusunda zirve edecem diyerek acıkca aday benim diyor. Gelecek parti lideri Ahmet Davutoğlu başbakanlık çalışmalarından bahsedip aday olma heyacanı yaşıyor. Karamollaoğlu ve Akşener'in aday olma niyeti zaten yok. DP. lideri sayın Gültekin Uysal'da oy potensiyeli cok az oldugu için pek pazla sesi çıkmiyor yani kendini yiyip bitiriyor. Herkes aday ben olacam diyor ama aday ortada yok.Bende bir anlam veremedim. Ne komik bir görüntü değilmi. Her kafada bir ses çıkıyor liderlerin tek derdleri aday olmak.Buda görülüyorki 6'lı masa anlaşması imkansızdır. 6’lı masa bu gidişle anlaşamazlar yani dağıldı dağılmak üzereler. Seçimlere iki ittifakla ve perde arkasında bekleyen HDP'de sol partilerin olduğu itifakla secimlere gidecekler gibi görünüyor. Ne diyelim 6'lı masa sıra gecesi hayırlı olsun.Ha bunuda söyleyim sıra gecesi çiğköftesiz olmaz.Bari çiğköfteyide perde arkasında duran HDP Yoğursun.  
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2022 - Salı

6'LI MASA SIRA GECESİ

Eskiden Urfada milletin istişare ve fikir alışverişinden bulunup faydalı kararlar vermesi,arkadaşlığın kardeşliğin bağının güclenmesi için her gece yada haftada bir sırayla bir evde toplanırlardı.Bu toplama geleneğinede sırayla bir evde toplandığı için “sıra gecesi”denilmiştir.

6'lı masada sırayla her hafta bir partide toplanmaları biraz sıra gecesine benzettim.Acaba bu sıra gecesinde çiğköfte de varmı?

Olması lazım çiğköfte sıra gecesinin baş yemeğidir olmassa olmaz dedikten sonra....

6'lı masa, 6'cı kez toplandı.

CHP, Iyi parti, Saadet partisi, DEVA partisi, Gelecek partisi ve Demokrat parti genel başkanlarınca oluşturulan 6'lı masanın son toplantısı, Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun

ev sahipliğinde gercekleştirildi.

 

Böylece Saadet partisi lideri sayin Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğiyle partilerin misafirlik sıraları birinci turu tamamlanmış oldu.

8 ayda 6 kez toplanan 6'lı masa Saadet Partisi'nin misafirliğinde gerçekleşen son toplantıda da yine Cumhurbaşkanı adayını

belirlemediler.

Aday belirlemesi sanırım başka tura kaldı.

Yine sıra turu baştan başlayacak.

CHP lideri sayın kılıçdaroğlu'dan başlayacak.Pazarlığa devam edecekler yani sıra gecesine devam.

İlk tur 8 ay sürdü 2'ci turda böyle sürerse

6'lı masa sanırım seçime adaysız giriş yapacaklar.

Neden aday belirlemiyorlar?

Neyi anlaşamiyorlar?

Nedenmi! Dertleri ülke olsaydı ilk toplantıda bütün fikirler bir noktada buluşurdu ama dertleri ülke değil, dertleri,çabaları makam ve mevki.

Kılıçdaroğlu her konuşmasında ben aday olmiyacam diye bir şey söylemedim demesi yani 6'lı masanın dayı benim sinyalini vermektedir.

İyi parti lideri Meral Akşener benim genel başkanım var deyip ama kollarını adaylığa sıvayan İBB. Başkanı Ekrem Imamoğlu'yu işaret ediyor.

Mahsur Yavaş ABŞB koltuğunda adaylığa göz kırpıyor.

Deva parti lideri Ali Babacan daha önce yapmış olduğu ekonomi bakanlık başarılarını anlatarak ben cumhurbaşkanı olursam ülkeyi ekonimi konusunda zirve edecem diyerek acıkca aday benim diyor.

Gelecek parti lideri Ahmet Davutoğlu başbakanlık çalışmalarından bahsedip aday olma heyacanı yaşıyor.

Karamollaoğlu ve Akşener'in aday olma niyeti zaten yok.

DP. lideri sayın Gültekin Uysal'da oy potensiyeli cok az oldugu için pek pazla sesi çıkmiyor yani kendini yiyip bitiriyor.

Herkes aday ben olacam diyor ama aday ortada yok.Bende bir anlam veremedim.

Ne komik bir görüntü değilmi.

Her kafada bir ses çıkıyor liderlerin tek derdleri aday olmak.Buda görülüyorki 6'lı masa anlaşması imkansızdır.

6’lı masa bu gidişle anlaşamazlar yani dağıldı dağılmak üzereler.

Seçimlere iki ittifakla ve perde arkasında bekleyen HDP'de sol partilerin olduğu itifakla secimlere gidecekler gibi görünüyor.

Ne diyelim 6'lı masa sıra gecesi hayırlı olsun.Ha bunuda söyleyim sıra gecesi çiğköftesiz olmaz.Bari çiğköfteyide perde arkasında duran HDP Yoğursun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.