MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

℅100 ENERJİ ℅0' RA DÜŞTÜ

Görgüsüz, sonradan görme ve ne oldum delisi kesimin parası, yatı, katı, doları, eurosu gezmesi, eğlencesi vs. Milletin gözüne soka soka paylaşması egoistin manyağı demektir.  Egoist manyak hali milletin gözüne daha çok battı. Kabul edelim ki onlarınki, bir ihtiyaçtı. Yılların eksikliğini, açığını böyle kapatmaya çalıştılar. Bir tür eziklik, geri kalma duygusunu tatmine yöneldiler. Dilan Polat ve benzerlerine yönelik toplumdan yükselen tepki, bu sonradan görme hallerinden kaynaklandı.  O şaşaalı hayatın bedeli ağır oldu. Kamunun intikamı, diyelim buna. Sonunda neleri var neleri yok hepsine el konuldu. Aptalca hevesleri yüzünden her şeylerini kaybettiler. Herşeylerini kaybettiler ama üzülmemeleri  gerek.  Çünkü  alın teri olmadığı bir mal varlığıydı. Dilan ve Engin Polat bu parayı gitip fabrikada 12 saat ayakta çalışıp  kazanmadılar.  Dilan Polat günde 700 bin TL. para harcıyorum demişti. Bu para alın teri parası olasaydı bu kadar aşırı para harcarmıydı? Tabiki hayır. Uygunsus hellerı ve enteresan hareketleriyle video çekerek gelen bir mal varlığı. Saçlarına taktığı dolarlar, altın tozundan içtiği kahveler, lüks villalar, son model arabalarla yaptığı paylaşımlar bencilliğinde ötesinde bir şey. Ama Devletimiz bu ahlak dışı görüntü sergileyen ve haksız yere servet edilen Dilan Polat'a ve çevresine dur dedi ve gerekeni yaptı. Peki Şampiyonlar ligine ne demeli. "Şampiyonlar ligi" masasının çevirdiği dolandırıcılık miktarı bankaların aracılık ettiği fon dolandırıcılığa ne demeli. Seçil Erzan'ın beceriksizliği olmasa belki de fon dolandırıcılarının kimse farkında olmayacaktı. Bankaların dolaylı yollardan, vergi sistemini atlatabilmek amacıyla oluşturduğu bu fon çarkı, aslında buz dağının görünen yüzü sadece. Görünmeyen, ortaya çıkmayan, deşifre olmayan kısmı ise çok büyük. Yani Devleti, milleti dolandıran dolandırana. Özellikle Dilan Polat gibi 100 lerce fenomen olan, toplumun ahlakını bozan ve haksız yere para kazanıp servet edenlere Devlet  bunlar için de bir çalışma  yapmalı ve Dilan Polat gibi  ℅100  olan enerjilerini  ℅' 0 ra düşürülmeli.
Ekleme Tarihi: 14 Aralık 2023 - Perşembe

℅100 ENERJİ ℅0' RA DÜŞTÜ

Görgüsüz, sonradan görme ve ne oldum delisi kesimin parası, yatı, katı, doları, eurosu gezmesi, eğlencesi vs. Milletin gözüne soka soka paylaşması egoistin manyağı demektir.

 Egoist manyak hali milletin gözüne daha çok battı.

Kabul edelim ki onlarınki, bir ihtiyaçtı.

Yılların eksikliğini, açığını böyle kapatmaya çalıştılar.

Bir tür eziklik, geri kalma duygusunu tatmine yöneldiler.

Dilan Polat ve benzerlerine yönelik toplumdan yükselen tepki, bu sonradan görme hallerinden kaynaklandı.

 O şaşaalı hayatın bedeli ağır oldu. Kamunun intikamı, diyelim buna.

Sonunda neleri var neleri yok hepsine el konuldu.

Aptalca hevesleri yüzünden her şeylerini kaybettiler.

Herşeylerini kaybettiler ama üzülmemeleri  gerek.  Çünkü  alın teri olmadığı bir mal varlığıydı.

Dilan ve Engin Polat bu parayı gitip fabrikada 12 saat ayakta çalışıp  kazanmadılar.

 Dilan Polat günde 700 bin TL. para harcıyorum demişti. Bu para alın teri parası olasaydı bu kadar aşırı para harcarmıydı?

Tabiki hayır.

Uygunsus hellerı ve enteresan hareketleriyle video çekerek gelen bir mal varlığı.

Saçlarına taktığı dolarlar, altın tozundan içtiği kahveler, lüks villalar, son model arabalarla yaptığı paylaşımlar bencilliğinde ötesinde bir şey.

Ama Devletimiz bu ahlak dışı görüntü sergileyen ve haksız yere servet edilen Dilan Polat'a ve çevresine dur dedi ve gerekeni yaptı.

Peki Şampiyonlar ligine ne demeli.

"Şampiyonlar ligi" masasının çevirdiği dolandırıcılık miktarı bankaların aracılık ettiği fon dolandırıcılığa ne demeli.

Seçil Erzan'ın beceriksizliği olmasa belki de fon dolandırıcılarının kimse farkında olmayacaktı.

Bankaların dolaylı yollardan, vergi sistemini atlatabilmek amacıyla oluşturduğu bu fon çarkı, aslında buz dağının görünen yüzü sadece.

Görünmeyen, ortaya çıkmayan, deşifre olmayan kısmı ise çok büyük.

Yani Devleti, milleti dolandıran dolandırana.

Özellikle Dilan Polat gibi 100 lerce fenomen olan, toplumun ahlakını bozan ve haksız yere para kazanıp servet edenlere Devlet  bunlar için de bir çalışma  yapmalı ve Dilan Polat gibi  ℅100  olan enerjilerini  ℅' 0 ra düşürülmeli.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.