Halil DOĞAN
Köşe Yazarı
Halil DOĞAN
 

İKİ SEÇİM VE BİR TRAMBÜS HİKÂYESİ

Şanlıurfa’nın kent trafiğini rahatlatmak için 2017 yılında 60 milyon TL yatırım hedefiyle projelendirilen ve yapılan çalışmaların ardından test sürüşü sözde başarıyla tamamlanan trambüs ne ilginçtir ki iptal edildi. Ve ne yazıktır ki, her seçim döneminde trambüs’ü kent merkezinde boy göstermek suretiyle halka bir görünüp kaybolmakta. Daha önce 24 metre uzunluğunda olduğu için kent merkezinde dönüş olanağı yok diye projesi rafa kaldırılan ve ikinci seçimin yaklaştığı bu dönemde tekrar yola çıkarılan trambüs, 18 metreye düşürülen trambüs aslında hikâyesi bitmeyen bir masalı andırıyor. Kentin bu kadar sorunu varken, bu yönüyle Şanlıurfa’nın çözülmeyen sorunlarına bir sorun daha eklenmiş olması gayet düşündürücü ve o kadarda garip.  Kentin dokusuna ve kentin trafiğini rahatlatacak bir adım olarak tüm halkın destek verdiği proje adeta yılan hikâyesine dönmüş durumda. Bu projenin seçim malzemesi yapılması da çabası. Sahipsiz bir kentin bir ferdi olarak sormak gerekir. “Hani Trambüs” ve hani kentin trafik sorunun hal edilmesi demek geliyor içimizden. Kent merkezinin var olan nüfus yoğunluğuna bakıldığında 2 milyonu geçtiğini ve misafir olarak kente bulunan Suriyelilerle birlikte iki buçuk milyonu aşan bir kentte olması gerekeni yapamıyorsanız… Ama kentin halkını en azında oyalamayın. Değişimin olduğu bir kente olmadığımı biliyorum. Ne fiziki ne Eğitim ve ne kültürel anlamda olmadığını görmemek elde değil.      Kentin,  birçok sorunun olmadığını gibi gösteren medyaya da şunu sormak gerekir; kamu sorumluluğunuz bu mudur?  Yoksa halkın var olan sorunlarını gündeme getirmek midir? Bunu sormak isterim.. iki seçim ve bir trambüs hikayesini daha çok dinleyeceğimizi görmek hiç kimseyi şaşırtmayacaktır.
Ekleme Tarihi: 31 Aralık 2022 - Cumartesi

İKİ SEÇİM VE BİR TRAMBÜS HİKÂYESİ

Şanlıurfa’nın kent trafiğini rahatlatmak için 2017 yılında 60 milyon TL yatırım hedefiyle projelendirilen ve yapılan çalışmaların ardından test sürüşü sözde başarıyla tamamlanan trambüs ne ilginçtir ki iptal edildi. Ve ne yazıktır ki, her seçim döneminde trambüs’ü kent merkezinde boy göstermek suretiyle halka bir görünüp kaybolmakta. Daha önce 24 metre uzunluğunda olduğu için kent merkezinde dönüş olanağı yok diye projesi rafa kaldırılan ve ikinci seçimin yaklaştığı bu dönemde tekrar yola çıkarılan trambüs, 18 metreye düşürülen trambüs aslında hikâyesi bitmeyen bir masalı andırıyor. Kentin bu kadar sorunu varken, bu yönüyle Şanlıurfa’nın çözülmeyen sorunlarına bir sorun daha eklenmiş olması gayet düşündürücü ve o kadarda garip. 
Kentin dokusuna ve kentin trafiğini rahatlatacak bir adım olarak tüm halkın destek verdiği proje adeta yılan hikâyesine dönmüş durumda. Bu projenin seçim malzemesi yapılması da çabası. Sahipsiz bir kentin bir ferdi olarak sormak gerekir. “Hani Trambüs” ve hani kentin trafik sorunun hal edilmesi demek geliyor içimizden. Kent merkezinin var olan nüfus yoğunluğuna bakıldığında 2 milyonu geçtiğini ve misafir olarak kente bulunan Suriyelilerle birlikte iki buçuk milyonu aşan bir kentte olması gerekeni yapamıyorsanız… Ama kentin halkını en azında oyalamayın. Değişimin olduğu bir kente olmadığımı biliyorum. Ne fiziki ne Eğitim ve ne kültürel anlamda olmadığını görmemek elde değil. 
    Kentin,  birçok sorunun olmadığını gibi gösteren medyaya da şunu sormak gerekir; kamu sorumluluğunuz bu mudur?  Yoksa halkın var olan sorunlarını gündeme getirmek midir? Bunu sormak isterim.. iki seçim ve bir trambüs hikayesini daha çok dinleyeceğimizi görmek hiç kimseyi şaşırtmayacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
M.G3
(04.01.2023 08:46 - #203)
Trambüs yapılacak diye yollara o tırtıllı plastiği yapıştırmışlar; sanki en zor şey buymuş gibi trambüs yokken buna ne gerek vardı.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.