Halil DOĞAN
Köşe Yazarı
Halil DOĞAN
 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Bugün dünyanın her yanında kadınlar, bugünü kendilerine miras bırakan New Yorklu kadın işçileri anarken 167 yıldır onlardan devraldıkları mirası nasıl daha ileri götüreceklerini ve mücadelelerinin sorunlarını tartışıyor; eşitlik ve özgürlük taleplerini ortaklaştırıp egemenlere karşı tek bir ağızdan haykırıyorlar.     Bugünü dünyanın her yerinde kadınların ucuz işgücü olarak kullanılmasına ve kadının sosyal yaşamın dışına itilmesine karşı mücadelenin, Erkeklerle eşit hak mücadelesinin,     Kadına yönelik şiddete karşı mücadele etrafındaki taleplerinin tüm dünyada ortak bir haykırışa dönüştüğü gün olarak kutlanılıyor.     Bu taleplere Türkiye'nin kadınları içinde, bugün ülkemizin içinden geçtiği süreçte; “Savaşsız, şiddetsiz, emeğin özgürlüğü  için, OHAL'siz, kayyumsuz bir yaşam için birleşelim” gelecekleri için  kadınlar ayakta. Kadınların taleplerine açıkça karşı çıkamayan sermaye partileri ve onların sözcüleri ise; her zaman olduğu gibi, kadınların taleplerine sahip çıkıyor gibi görünürken, aslında bu sorunları, 8 Mart vesilesiyle de istismar etmeye devam ediyorlar.     Bugün dünya genelinde, kadına ve çocuklara taciz ve tecavüz gibi konuların, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetleri haberlerinin medyada yer alması daha da zorlaşacaktır.  seçimlere gittiğimiz bu günlerde; özelikle kadın emeğinin daha çok siyaset alanında görmemiz. kadınların daha özgürlükçü, daha demokrat ve emeğin özgürleşmesi için  yüzyılımızın sorunlarını  kadın bakış açısına ihtiyaç var.     Kadınların sadece 8 marta değil tüm yılın kadınlara; eşitlik ve özgürlük mücadelesinde daha ileri adımlara vesile olması umudu ve dileği ile tüm kadınların.     Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun
Ekleme Tarihi: 08 Mart 2024 - Cuma

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Bugün dünyanın her yanında kadınlar, bugünü kendilerine miras bırakan New Yorklu kadın işçileri anarken 167 yıldır onlardan devraldıkları mirası nasıl daha ileri götüreceklerini ve mücadelelerinin sorunlarını tartışıyor; eşitlik ve özgürlük taleplerini ortaklaştırıp egemenlere karşı tek bir ağızdan haykırıyorlar.

    Bugünü dünyanın her yerinde kadınların ucuz işgücü olarak kullanılmasına ve kadının sosyal yaşamın dışına itilmesine karşı mücadelenin, Erkeklerle eşit hak mücadelesinin,
    Kadına yönelik şiddete karşı mücadele etrafındaki taleplerinin tüm dünyada ortak bir haykırışa dönüştüğü gün olarak kutlanılıyor.
    Bu taleplere Türkiye'nin kadınları içinde, bugün ülkemizin içinden geçtiği süreçte; “Savaşsız, şiddetsiz, emeğin özgürlüğü  için, OHAL'siz, kayyumsuz bir yaşam için birleşelim” gelecekleri için  kadınlar ayakta.
Kadınların taleplerine açıkça karşı çıkamayan sermaye partileri ve onların sözcüleri ise; her zaman olduğu gibi, kadınların taleplerine sahip çıkıyor gibi görünürken, aslında bu sorunları, 8 Mart vesilesiyle de istismar etmeye devam ediyorlar.
    Bugün dünya genelinde, kadına ve çocuklara taciz ve tecavüz gibi konuların, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetleri haberlerinin medyada yer alması daha da zorlaşacaktır. 
seçimlere gittiğimiz bu günlerde; özelikle kadın emeğinin daha çok siyaset alanında görmemiz. kadınların daha özgürlükçü, daha demokrat ve emeğin özgürleşmesi için  yüzyılımızın sorunlarını  kadın bakış açısına ihtiyaç var.
    Kadınların sadece 8 marta değil tüm yılın kadınlara; eşitlik ve özgürlük mücadelesinde daha ileri adımlara vesile olması umudu ve dileği ile tüm kadınların.
    Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.