Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

MİLLİ DUYGUYU HERKES YAŞADI

Dün gece (13 Eylül 2015) yani Salı akşamı Hicri yılın son günü idi. Yazıyı kaleme aldığım zamandı. Şimdi ise dün yani (14 Eylül 2015) yani Çarşamba günü ise hicri yıllın ilk günü muharrem ayının ilk günü olması münasebetiyle hicri yıllınızın tüm İslam âlemine, Türkiye'mize ve Şanlıurfa'mıza hayırlara vesile olmasını dilerim.Bu dileklerimle birlikte yazıma Salı akşamında kalma duygularımla yazmaya başlıyorum. Türkiye A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda mücadeleye başladı. Öyle ulu ula uzatmadan yaşananları kısaca aktararak, son karşılaşmamıza geleceğim. Türkiye A Milli Takımı ilk maçlarda yaşanan talihsizliklerin ardından, teknik heyet değişimine giderek takımı Galatasaray'ın başında bulunan Fatih Terim'e emanet edildi. Türkiye'nin son karşılaşması olan Lider İzlanda'yı misafir etti. Bu karşılaşmayı kazanmamız kadar Kazakistan A Milli Takımın Letonya deplasmanından galip gelmesi gerekir ki! Biz bu karşılaşmadan sonra direk olarak Finaller olan Fransa'ya doğrudan katılalım. Hepsi bizim istediğimiz gibi gelişti. Türkiye, İzlanda'yı Selçuk İnan'ın attığı muhteşem Frikik (Serbest vuruş "89. Dakikadaki") gelen gol sonrasında ise hem futbolcuların, yedek kulübesinde ve Türkiye'yi muhteşem sevinç yaşattı.Bu karşılaşma tamamlanırken, Letonya ile Kazakistan'ın 1-0'lık üstünlüğü devam ediyordu. Bu maçta sonuçlanınca Türkiye rahatlayarak derin bir oh çekti. Teknik yönetim koltuğunda oturan Fatih Terim hocamız Letonya'daki beraberlikten sonra söylediği gibi birlik beraberliğe ihtiyaç var demişti. Şimdi ise bunu teyit etmek için konuştu.Söylediklerini aynen aktarıyorum. Ülkemize hayırlı olsun.Doğru insanız ki! Allah rast getiriyor.Bu ülkenin iki saatte olsa sevinmeye ihtiyacı vardı. Hepsinin alınlarından öpüyorum. Bu ülke de benim oyuncularım da çok güzel şeylere layık. Tüm ülkeye, herkese teşekkür ediyorum.Biz ve Ülkemiz, Yeter ki birlik olalım'' ifadelerini kullandı.Hocamız Terim'den sonra saha da takım kaptanlığını yapan, Arda Turan ise o da hocası gibi duygular yaşamaya başladı. Kaptan Arda bir diğer karşılaşma olan Letonya, Kazakistan karşılaşmasının sonucunu öğrenince çocuklar gibi sahasının ortasında ağlaması bizi bir kez daha mutluluktan uçurdu. Türkiye ile özdeşleşen Hollanda A Milli Takımın Kaptanı Wesley Sneijder'in takımı finallere veda etti. Kaptan Wesley "Maçın ardından açıklamalarda bulundu. Yanlış giden bir şeylerin olduğunun farkındayız. Çok sayıda hata yaptık ama artık düzeltemeyeceğiz bitti.Kendisi içinde Hala çok fit ve zinde hissettiğini söyledi. Hollanda Milli Takımında oynamaya devam edeceğini de sözlerini tamamladı. Türkiye A Milli Takımız başardı, Darısı ŞANLIURFASPORUMUZUN başına diyerek sözlerimi tamamlamak isterim. Milli duyguyu herkes yaşadığı gibi neden bizde Şanlıurfa'mızda, Şanlıurfaspor ile yaşamayalım.
Ekleme Tarihi: 15 Ekim 2015 - Perşembe

MİLLİ DUYGUYU HERKES YAŞADI

Dün gece (13 Eylül 2015) yani Salı akşamı Hicri yılın son günü idi. Yazıyı kaleme aldığım zamandı. Şimdi ise dün yani (14 Eylül 2015) yani Çarşamba günü ise hicri yıllın ilk günü muharrem ayının ilk günü olması münasebetiyle hicri yıllınızın tüm İslam âlemine, Türkiye'mize ve Şanlıurfa'mıza hayırlara vesile olmasını dilerim.
Bu dileklerimle birlikte yazıma Salı akşamında kalma duygularımla yazmaya başlıyorum.
Türkiye A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda mücadeleye başladı. Öyle ulu ula uzatmadan yaşananları kısaca aktararak, son karşılaşmamıza geleceğim. Türkiye A Milli Takımı ilk maçlarda yaşanan talihsizliklerin ardından, teknik heyet değişimine giderek takımı Galatasaray'ın başında bulunan Fatih Terim'e emanet edildi.
Türkiye'nin son karşılaşması olan Lider İzlanda'yı misafir etti. Bu karşılaşmayı kazanmamız kadar Kazakistan A Milli Takımın Letonya deplasmanından galip gelmesi gerekir ki! Biz bu karşılaşmadan sonra direk olarak Finaller olan Fransa'ya doğrudan katılalım.
Hepsi bizim istediğimiz gibi gelişti. Türkiye, İzlanda'yı Selçuk İnan'ın attığı muhteşem Frikik (Serbest vuruş "89. Dakikadaki") gelen gol sonrasında ise hem futbolcuların, yedek kulübesinde ve Türkiye'yi muhteşem sevinç yaşattı.
Bu karşılaşma tamamlanırken, Letonya ile Kazakistan'ın 1-0'lık üstünlüğü devam ediyordu. Bu maçta sonuçlanınca Türkiye rahatlayarak derin bir oh çekti.
Teknik yönetim koltuğunda oturan Fatih Terim hocamız Letonya'daki beraberlikten sonra söylediği gibi birlik beraberliğe ihtiyaç var demişti.
Şimdi ise bunu teyit etmek için konuştu.
Söylediklerini aynen aktarıyorum.
Ülkemize hayırlı olsun.
Doğru insanız ki! Allah rast getiriyor.
Bu ülkenin iki saatte olsa sevinmeye ihtiyacı vardı.
Hepsinin alınlarından öpüyorum.
Bu ülke de benim oyuncularım da çok güzel şeylere layık.
Tüm ülkeye, herkese teşekkür ediyorum.
Biz ve Ülkemiz, Yeter ki birlik olalım'' ifadelerini kullandı.
Hocamız Terim'den sonra saha da takım kaptanlığını yapan, Arda Turan ise o da hocası gibi duygular yaşamaya başladı.
Kaptan Arda bir diğer karşılaşma olan Letonya, Kazakistan karşılaşmasının sonucunu öğrenince çocuklar gibi sahasının ortasında ağlaması bizi bir kez daha mutluluktan uçurdu.
Türkiye ile özdeşleşen Hollanda A Milli Takımın Kaptanı Wesley Sneijder'in takımı finallere veda etti.
Kaptan Wesley "Maçın ardından açıklamalarda bulundu. Yanlış giden bir şeylerin olduğunun farkındayız. Çok sayıda hata yaptık ama artık düzeltemeyeceğiz bitti.
Kendisi içinde Hala çok fit ve zinde hissettiğini söyledi. Hollanda Milli Takımında oynamaya devam edeceğini de sözlerini tamamladı.
Türkiye A Milli Takımız başardı, Darısı ŞANLIURFASPORUMUZUN başına diyerek sözlerimi tamamlamak isterim.
Milli duyguyu herkes yaşadığı gibi neden bizde Şanlıurfa'mızda, Şanlıurfaspor ile yaşamayalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.