Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ŞAMPİYON VİRANŞEHİR’DEN SONRA SİVEREK VE BAL LİĞİ

Şanlıurfa’nın 1.Ligde Şanlıurfa sporu, 2.Ligde Karaköprü Belediyespor ve 3.Ligde Viranşehir Belediyespor mücadele edecekler. 2023&2024 Futbol sezonunda Şanlıurfa’nın yıllı olmuştur. Şanlıurfaspor Trendyol 1.liğinde kalmıştır. Şanlıurfa’nın bu sezon 3.Ligde Şampiyon olan takımı Karaköprü Belediyespor oldu. Şanlıurfa halkına futbol yönünden büyük bir resital ve güzellik yaşatmıştır. Şanlıurfa’nın bir diğer takımlarından olan Bölgesel Amatör Liginin 8.Grubunda Karaköprü Belediyespor gibi ligi alt üst ederek, Şampiyonluğunu haftalar öncesinden tayin eden Viranşehir Belediyespor ismini 3.Lige Şampiyon olarak yazdırdı. Şanlıurfa’yı Bölgesel Amatör Liginin 8.Grubunda (Şampiyon Viranşehir Belediye sporun)  temsil eden bir diğer takımımız olan Siverek Belediyespor ise Play-Off’a kalmıştır. Bu takımımızda Play-off Finallerinden başarılı çıkması halinde 3.Ligde bu sezon iki takımla mücadele vereceğiz. Şanlıurfa Amatör futbolumuzu temsil eden bir diğer takımımız Bozova Belediyespor ise her nedense Bölgesel Amatör Ligin 8.Grupta ilk devre sonucu ilk dört yer almasına rağmen ligden çekildi. Halen bu güne kadar Bozova Belediyespor neden Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 8.Gruptan çekildiği ve ya ihraç nedenini hiçbir yönetici veya Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpler Federasyonu tarafından kamuoyuna açıklanmamıştır. TFF’nin sitesinden aldığım 2023 & 2024 Sezonu Bölgesel Amatör Ligi Müsabakaları Statüsüne göre;  MADDE 12 – BAL’da MÜSABAKA SİSTEMİ 3.fıkranın e bedine göre; e)BAL Kontenjanı 2 (iki) Takım Olup, 3 (üç) Takımla Temsil Edilen İller;  (Eskişehir ve Şanlıurfa) Bu illerin 2024-2025 sezonunda yeniden 2 (iki) takımla temsil edileceği dikkate alınarak; 3 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, iki takım küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar direkt BAL’a yükselir. Yani Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpler Federasyon Başkanlığınca büyük çabalar sonucu Bölgesel Amatör Liginde (BAL) 2 takım yerine 3 takımla mücadele etmenin mutluğunu bu sezon Bozova Belediyespor yaşatmadı. Bu ligde yer alacak takımlarımıza dikkat etmeleri gerekir. Bu sezon heba olan bir kontenjanımız gelecek sezon heba olmaz.    Yine de bu sezon Şanlıurfa futbolunun yılı olmuştur. Şanlıurfa Sporuna katkı sağlayan tüm ferdi veya kurumsal tüm insanlardan Allah razı olsun. Teşekkürü bir borç bilerek yazımı yazdım.   Şimdi bekliyoruz Bölgesel Amatör Ligin (BAL) Play-Off’dan Şanlıurfa Siverek Belediyespor Şampiyon olarak 3.Lige çıkmasıdır. Bir sonra ki sezonda aynı başarıların devamını dileyerek yazıma son vermek isterim.
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2024 - Perşembe

ŞAMPİYON VİRANŞEHİR’DEN SONRA SİVEREK VE BAL LİĞİ

Şanlıurfa’nın 1.Ligde Şanlıurfa sporu, 2.Ligde Karaköprü Belediyespor ve 3.Ligde Viranşehir Belediyespor mücadele edecekler.

2023&2024 Futbol sezonunda Şanlıurfa’nın yıllı olmuştur. Şanlıurfaspor Trendyol 1.liğinde kalmıştır. Şanlıurfa’nın bu sezon 3.Ligde Şampiyon olan takımı Karaköprü Belediyespor oldu. Şanlıurfa halkına futbol yönünden büyük bir resital ve güzellik yaşatmıştır.

Şanlıurfa’nın bir diğer takımlarından olan Bölgesel Amatör Liginin 8.Grubunda Karaköprü Belediyespor gibi ligi alt üst ederek, Şampiyonluğunu haftalar öncesinden tayin eden Viranşehir Belediyespor ismini 3.Lige Şampiyon olarak yazdırdı.

Şanlıurfa’yı Bölgesel Amatör Liginin 8.Grubunda (Şampiyon Viranşehir Belediye sporun)  temsil eden bir diğer takımımız olan Siverek Belediyespor ise Play-Off’a kalmıştır. Bu takımımızda Play-off Finallerinden başarılı çıkması halinde 3.Ligde bu sezon iki takımla mücadele vereceğiz.

Şanlıurfa Amatör futbolumuzu temsil eden bir diğer takımımız Bozova Belediyespor ise her nedense Bölgesel Amatör Ligin 8.Grupta ilk devre sonucu ilk dört yer almasına rağmen ligden çekildi. Halen bu güne kadar Bozova Belediyespor neden Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 8.Gruptan çekildiği ve ya ihraç nedenini hiçbir yönetici veya Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpler Federasyonu tarafından kamuoyuna açıklanmamıştır.

TFF’nin sitesinden aldığım 2023 & 2024 Sezonu Bölgesel Amatör Ligi Müsabakaları Statüsüne göre; 

MADDE 12 – BAL’da MÜSABAKA SİSTEMİ

3.fıkranın e bedine göre;

e)BAL Kontenjanı 2 (iki) Takım Olup, 3 (üç) Takımla Temsil Edilen İller;

 (Eskişehir ve Şanlıurfa)

Bu illerin 2024-2025 sezonunda yeniden 2 (iki) takımla temsil edileceği dikkate alınarak; 3 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, iki takım küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar direkt BAL’a yükselir.

Yani Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpler Federasyon Başkanlığınca büyük çabalar sonucu Bölgesel Amatör Liginde (BAL) 2 takım yerine 3 takımla mücadele etmenin mutluğunu bu sezon Bozova Belediyespor yaşatmadı. Bu ligde yer alacak takımlarımıza dikkat etmeleri gerekir. Bu sezon heba olan bir kontenjanımız gelecek sezon heba olmaz.   

Yine de bu sezon Şanlıurfa futbolunun yılı olmuştur.

Şanlıurfa Sporuna katkı sağlayan tüm ferdi veya kurumsal tüm insanlardan Allah razı olsun. Teşekkürü bir borç bilerek yazımı yazdım.  

Şimdi bekliyoruz Bölgesel Amatör Ligin (BAL) Play-Off’dan Şanlıurfa Siverek Belediyespor Şampiyon olarak 3.Lige çıkmasıdır.

Bir sonra ki sezonda aynı başarıların devamını dileyerek yazıma son vermek isterim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.