MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

İSTANBUL BOĞAZI'NDAN TCG.GEÇTİ

Türk savaş gemisi  “TCG Kalkan, hücum botu ve “TCG Mızrak savaş gemileri İstanbul boğazı'ndan geçerek karadeniz’e doğru ilerledi. Gururlandım, göğsüm kabardı. Nasıl gururlanmayım. Daha önce hep İstanbul boğazı'nda  Rus ve ABD. savaş gemileri geçiyordu. Bu gemiler geçince imreniyorduk, vay canına, ne kadar büyük bir savaş gemisidir diye arkasında baka kaliyorduk. Ama şimdi İstanbul boğazı'nda Türk savaş vemileri geçiyor. Buda gurur veriçi bir duygudur. Türkiye savunma sanayi alanında hızla büyüyor. Kendi silahlarımızı üretiyoruz, tank, ucak ve helikopter öretiyoruz. İnsansız hava aracları siha, iha üretiyoruz. En son Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının test  faaliyetlerinde bir aşama daha başarıyla tamamlandı. Sondaj gemilerimiz var, Ak deniz ve kara denizde doğal gaz ariyorlar. 1961 yılında Türkiyenin yerli ve milli otomobili  devrimin seri üretimine engel oldular otomobil üretilmedi ve Türkiye'nin otomobil hayali yok oldu. Ama 62 yıl sonra Türkiye'nin otomobil   hayali TOGG, la gerçekleşti. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun kısaltılması olan TOGG, Türkiye'nin gururu, ilk yerli ve milli otomobil markası artık yollarda. Şu an TOGG.lar makam aracı olarakta kullanılıyor. TOGG İlk 41 bin sipariş aldı ve üretime başladı. TOGG. 2023 yılında 20 bin adet araç üretecek ve araçlar yıl boyunca kullanıcılarına teslim edilecek. Büyük bir başarı. Hem otomobil, hemde savunma sanayinde geldiğimiz bu seviye önemlidir. Bu hususta Türkiye hem dışa bağımlılıktan kurtuluyor hem de otomobilini ve savunma sanayi ürünlerini  ihraç ediyor ve edecektir. Aynı zamanda da ülkemize karşı uygulanan ambargolarla ve milli kalkınma düşmanlarının sabotajlarıyla mücadele ediliyor. Şimdiye kadar bu mücadelesini kazanarak yoluna devam ediyor. Bundan sonra da kazanacak. Güçlü bir ülke, büyük ve son sistem silahlarla donaltılmış bir orduyla güçlüdür. Milli otomobil TOGG. ve savunma sanayinde  başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2023 - Çarşamba

İSTANBUL BOĞAZI'NDAN TCG.GEÇTİ

Türk savaş gemisi  “TCG Kalkan, hücum botu ve “TCG Mızrak savaş gemileri İstanbul boğazı'ndan geçerek karadeniz’e doğru ilerledi.

Gururlandım, göğsüm kabardı.

Nasıl gururlanmayım.

Daha önce hep İstanbul boğazı'nda  Rus ve ABD. savaş gemileri geçiyordu.

Bu gemiler geçince imreniyorduk, vay canına, ne kadar büyük bir savaş gemisidir diye arkasında baka kaliyorduk.

Ama şimdi İstanbul boğazı'nda Türk savaş vemileri geçiyor.

Buda gurur veriçi bir duygudur.

Türkiye savunma sanayi alanında hızla büyüyor.

Kendi silahlarımızı üretiyoruz, tank, ucak ve helikopter öretiyoruz.

İnsansız hava aracları siha, iha üretiyoruz.

En son Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının test  faaliyetlerinde bir aşama daha başarıyla tamamlandı.

Sondaj gemilerimiz var, Ak deniz ve kara denizde doğal gaz ariyorlar.

1961 yılında Türkiyenin yerli ve milli otomobili  devrimin seri üretimine engel oldular otomobil üretilmedi ve Türkiye'nin otomobil hayali yok oldu.

Ama 62 yıl sonra Türkiye'nin otomobil   hayali TOGG, la gerçekleşti.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun kısaltılması olan TOGG, Türkiye'nin gururu, ilk yerli ve milli otomobil markası artık yollarda.

Şu an TOGG.lar makam aracı olarakta kullanılıyor.

TOGG İlk 41 bin sipariş aldı ve üretime başladı.

TOGG. 2023 yılında 20 bin adet araç üretecek ve araçlar yıl boyunca kullanıcılarına teslim edilecek.

Büyük bir başarı.

Hem otomobil, hemde savunma sanayinde geldiğimiz bu seviye önemlidir.

Bu hususta Türkiye hem dışa bağımlılıktan kurtuluyor hem de otomobilini ve savunma sanayi ürünlerini  ihraç ediyor ve edecektir.

Aynı zamanda da ülkemize karşı uygulanan ambargolarla ve milli kalkınma düşmanlarının sabotajlarıyla mücadele ediliyor.

Şimdiye kadar bu mücadelesini kazanarak yoluna devam ediyor.

Bundan sonra da kazanacak.

Güçlü bir ülke, büyük ve son sistem silahlarla donaltılmış bir orduyla güçlüdür.

Milli otomobil TOGG. ve savunma sanayinde  başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.