MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

IRKÇILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR VİRÜSTÜR

Huzurun ve barışın bozulmasına, vicdan ve hak temeli hiçbir anlayışın benimseyemeyeceği ırkçılık; medeniyetimizden fersah fersah uzakta kendilerini demokrasi maskesi altına gizlemiş küresel hainlerin neşesi olmuştur. Geçtiğimiz mayis ayında ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde beyaz bir polis, George Floyd adlı siyah yurttaşına dakikalarca işkence edip  boynuna diziyle sert şekilde bastırıp  boğarak öldürdüğünü dünya basınında günlerce konuşulmuştur. Birlik-beraberlik ve barışın bozulmasına sebep olan ırkçılık; son olarak ta PSG-Başakşehir FK maçında ortaya çıktı. Dördüncü hakem eliyle dünya kamu oyuna mal olan ırkçı söylem hadisesi de bizleri tekrar derinden üzmüştür.Merak ediyorum, ten renkleri ile ayrım yapanların kalp ve duygu renkleri hangi renktir acaba? Bulanık zihinleri ve lanetlenmiş ırkçılık anlayışıyla hangi aydınlığı ve demokrasiyi  ifâde etmekteler? “Siyahın beyaza, beyazın siyaha bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.” Hadis-i Şerif ile açık bir şekilde bize bildirmiştir. Malesef bazen Ülkemizde de doğu-batı Türk,türk,Arap,Alevi,Çerkez gibi ırkçılık sahnelere şahit oluyoruz. Irkçılık; kişinin kendi soyunu, kabilesini ve ırkını diğer ırklardan üstün görmesi bulanık ve balçık zihinlerin anlayışıdır. Irkçılık, fertler ve toplumlar arasında kin, haset, husumet ve düşmanlık duygularını yeşertir. Milli birlik ve beraberliği,sosyal dayanışmayı ve kaynaşmayı bozar. Toplumun arasında fitne ve tefrikanın çıkmasına,toplum huzurunun ve barışının bozulmasına,terör, anarşi, kargaşa ve hatta iç savaşların çıkmasına sebep olur. Irkçılığın panzehiri insan sevgisidir. Tevhit ruhunu ikame eden ruh bunda saklıdır.  Gerçek manada İnsan sevgisi Siyahın beyaza, beyazın siyaha bir üstünlüğü olmadığı,din kardeşliği ile birlik, beraberlik,yardım,dayanışma Birlik-beraberlik, iç huzur ve barışın ruhu ancak böyle bir sevgiyle kalplere nakşedilebilir. İnsan sevgisinin kalplere nakşedilmiş bir dünya ümit eder saygı ve selâmlarım ile.
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2020 - Cuma

IRKÇILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR VİRÜSTÜR

Huzurun ve barışın bozulmasına,

vicdan ve hak temeli hiçbir anlayışın benimseyemeyeceği ırkçılık; medeniyetimizden fersah fersah uzakta kendilerini demokrasi maskesi altına gizlemiş küresel hainlerin neşesi olmuştur.

Geçtiğimiz mayis ayında ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde beyaz bir polis, George Floyd adlı siyah yurttaşına dakikalarca işkence edip 
boynuna diziyle sert şekilde bastırıp 
boğarak öldürdüğünü dünya basınında günlerce konuşulmuştur.

Birlik-beraberlik ve barışın bozulmasına sebep olan ırkçılık; son olarak ta PSG-Başakşehir FK maçında ortaya çıktı. Dördüncü hakem eliyle dünya kamu oyuna mal olan ırkçı söylem hadisesi de bizleri tekrar derinden üzmüştür.Merak ediyorum, ten renkleri ile ayrım yapanların kalp ve duygu renkleri hangi renktir acaba? Bulanık zihinleri ve lanetlenmiş ırkçılık anlayışıyla
hangi aydınlığı ve demokrasiyi 
ifâde etmekteler? “Siyahın beyaza, beyazın siyaha bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.” Hadis-i Şerif ile açık bir şekilde bize bildirmiştir.

Malesef bazen Ülkemizde de doğu-batı Türk,türk,Arap,Alevi,Çerkez gibi ırkçılık
sahnelere şahit oluyoruz.
Irkçılık; kişinin kendi soyunu, kabilesini ve ırkını diğer ırklardan üstün görmesi bulanık ve balçık zihinlerin anlayışıdır. Irkçılık, fertler ve toplumlar arasında kin, haset, husumet ve düşmanlık duygularını yeşertir. Milli birlik ve beraberliği,sosyal dayanışmayı ve kaynaşmayı bozar. Toplumun arasında fitne ve tefrikanın çıkmasına,toplum huzurunun ve barışının bozulmasına,terör, anarşi, kargaşa ve hatta iç savaşların çıkmasına sebep olur.

Irkçılığın panzehiri insan sevgisidir. Tevhit ruhunu ikame eden ruh bunda saklıdır. 
Gerçek manada İnsan sevgisi Siyahın beyaza, beyazın siyaha bir üstünlüğü olmadığı,din kardeşliği ile birlik, beraberlik,yardım,dayanışma Birlik-beraberlik, iç huzur ve barışın ruhu ancak böyle bir sevgiyle kalplere nakşedilebilir.

İnsan sevgisinin kalplere nakşedilmiş bir dünya ümit eder saygı ve selâmlarım ile.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.