Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ, ÜÇ AYLAR VE PEYGAMBERLER ŞEHRİ

Sevgili okurlar. Geçen hafta bu güzel köşemizde Anne (Ana’ların) ne kadar kıymetli olduğunu sizlerle paylaşmış oldum. Öncelikle Vatanın ne kadar kıymetli olduğunu sizlerle paylaşmakta olacağım yazma istedim. Ardından da kısaca bu günün  (Üç Aylar) önemini aktarma istedim. Bizi bir arada tutan imandır. İman, Güçtür, Berekettir ve başarmaktır. Vatan bir yana, Dünya bir yana demektir. Ecdadı ile gurur duymaktır ve hatırlanmaktır. 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anmaktır. Bu gün ise Mübarek üç Ayların başlangıcıdır. Çanakkale öyle kısasça anlatılacak, tarih sayfalarımızdan biri değildir. Yaşamımız boyunca konuşsak, devasa bir zaman gerektirir. Bu köşemde ise hatırlatmak babında değinmek istedim. Birde Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol gibi başarılı öğrencilerimiz her sene Çanakkale’ye göndermelerini isterim. Bu bağlamda sayın Demirkol’u kutlamadan geçmek istemedim. Bizim zamanımızda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma okullar düzeyinde her okul belli saatlerde bahçe ’ye çıkar konuşmalar yapılarak, günün anlamını anlamaya çalışırdık. Oysaki zaman zaman Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol gibi Rutin ve Genel Belediyeciliğin dışında sosyal Belediyecilikte yapılacağını bizlere öğretmiş oldu. Dileğim bundan sonrada görevlerde bulunan tüm Şanlıurfa İlçe Belediyelerin bu kutsal görevleri üstlenmeleridir. Bu günden itibaren, Dünyamıza, Ülkemize ve Peygamberler şehrimiz güzelim Üç ayları başı olan, Recep ayın ilk günü idrak etmekteyiz. Peygamberler Şehrinin İslam Alemi ve Tüm İnsanlığı için kutsal bir şehirdir. Bu vesileyle Ülkemizin güzel Kutsal toprağının kıymetini bilmemiz gerekir. Özellikle Peygamberler Şehrinde Oruçlu olmak, Halil-ü Rahmanda Namaz Kılmak her insan hayalidir. Biz çocukken, Hac Farizasını getirmeden önce Avrupa’dan, Türkiy Cumhuriyetlerinden, İran ve Irak’tan Hacılar öncelikle Şanlıurfa’mıza (PEYGAMBERLER ŞEHRİ’NE) gelerek öyle Hacca giderlerdi. Peygamberleri şehri Şanlıurfa’mın önemini bizlere idrak ederek anlatmalarını isterim.      Tüm İslam Alemine, Ülkem ve Şanlıurfa’ma (Peygamberler Şehrine) Hayırlara vesile olmasın Allahtan Niyaz ederim.    
Ekleme Tarihi: 23 Mart 2018 - Cuma

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ, ÜÇ AYLAR VE PEYGAMBERLER ŞEHRİ

Sevgili okurlar.

Geçen hafta bu güzel köşemizde Anne (Ana’ların) ne kadar kıymetli olduğunu sizlerle paylaşmış oldum.

Öncelikle Vatanın ne kadar kıymetli olduğunu sizlerle paylaşmakta olacağım yazma istedim. Ardından da kısaca bu günün  (Üç Aylar) önemini aktarma istedim.

Bizi bir arada tutan imandır.

İman, Güçtür, Berekettir ve başarmaktır.

Vatan bir yana, Dünya bir yana demektir.

Ecdadı ile gurur duymaktır ve hatırlanmaktır.

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anmaktır.

Bu gün ise Mübarek üç Ayların başlangıcıdır.

Çanakkale öyle kısasça anlatılacak, tarih sayfalarımızdan biri değildir. Yaşamımız boyunca konuşsak, devasa bir zaman gerektirir. Bu köşemde ise hatırlatmak babında değinmek istedim.

Birde Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol gibi başarılı öğrencilerimiz her sene Çanakkale’ye göndermelerini isterim. Bu bağlamda sayın Demirkol’u kutlamadan geçmek istemedim.

Bizim zamanımızda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma okullar düzeyinde her okul belli saatlerde bahçe ’ye çıkar konuşmalar yapılarak, günün anlamını anlamaya çalışırdık. Oysaki zaman zaman Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol gibi Rutin ve Genel Belediyeciliğin dışında sosyal Belediyecilikte yapılacağını bizlere öğretmiş oldu.

Dileğim bundan sonrada görevlerde bulunan tüm Şanlıurfa İlçe Belediyelerin bu kutsal görevleri üstlenmeleridir.

Bu günden itibaren, Dünyamıza, Ülkemize ve Peygamberler şehrimiz güzelim Üç ayları başı olan, Recep ayın ilk günü idrak etmekteyiz.

Peygamberler Şehrinin İslam Alemi ve Tüm İnsanlığı için kutsal bir şehirdir. Bu vesileyle Ülkemizin güzel Kutsal toprağının kıymetini bilmemiz gerekir. Özellikle Peygamberler Şehrinde Oruçlu olmak, Halil-ü Rahmanda Namaz Kılmak her insan hayalidir. Biz çocukken, Hac Farizasını getirmeden önce Avrupa’dan, Türkiy Cumhuriyetlerinden, İran ve Irak’tan Hacılar öncelikle Şanlıurfa’mıza (PEYGAMBERLER ŞEHRİ’NE) gelerek öyle Hacca giderlerdi.

Peygamberleri şehri Şanlıurfa’mın önemini bizlere idrak ederek anlatmalarını isterim.     

Tüm İslam Alemine, Ülkem ve Şanlıurfa’ma (Peygamberler Şehrine) Hayırlara vesile olmasın Allahtan Niyaz ederim.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.