MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BİZİ BİR YERLERE DÜŞMANLIK DEĞİL, BİRLİK VE BERABERLİK TAŞIYACAK

Bizler bu Ülkede hep birlikte yaşarken taraf olup bir tarafı desteklerken diğer tarafı sürekli dışlayıp küçümseyecek olur isek var olan dengeyi bozarız. Elbette taraf tutabilir kendi fikrimize ideolojimize yakın olanları destekleyebiliriz ama bu karşı tarafı ezerek, yok sayarak olmaz. Her neyin fanatiği olup uç noktalarda gezerseniz dengeyi bozarsınız.Ve o denge kendini gerçekleştirme adına sizi bir gün tepelerde gezdirirken başka bir gün en aşağılara iter. Tıpkı bir tahtarevalli gibi en tepemizdekiler bunu yapamıyorsa biz yapacağız. Çünkü onaylamadığımız davranışların aynısını biz yapıyorsak bu bizi sadece içinden çıkamadığımız bir kısırdöngüye götürür. O karanlığın içinde acıklı gözlerle birbirimizin yüzüne bakar nerede hata yaptığımızı sorarız.Hatamız hep aynı tepkiyi göstermek ve hep aynı şeyleri yaşamak !..Bu Ülkede seçimler bile bir savaş havasında geçiyor. Adaylar karşı aday'a düşman gibi görüp ne kadar kötü ve çirkin sözler varsa hepsini sarf etmekten çekinmiyor.Seçim mitinglerinde 1 saat konuşmalarının 50 dakikasını karşı tarafı suçlayarak,aşağılayarak geçiriyor. Yani iyiliği başarıyı karşı tarafı suçlamayı marifet bilmiş. Ne acı bir tablo değil mi ? düşman gibi gördüğünüz rakibiniz ile aynı ilde yan yana yaşıyorsunuz.Ülkeyi korumak için biri doğuda biri batıda askerlik yapmış, belkide suçladığın rakibinin babası doktordur kardeşin hastalandığında babası tedavi etmistir. İşte tüm bu nedenlerle her ne istiyorsak hepimiz için istemeliyiz. Hep birlikte güzel bir geleceğe inanmalı, Ülkemize ne olmakta olduğunu bilmeyenlere'de anlatmalıyız. Anlamak istemeyenler de olacak elbette ama buna rağmen her birimiz bulunduğumuz noktada etrafına küçük de olsa bir mum yakma gayretinde olmalıyız. Önden koşanlar geride kalanlara el uzatmalı,kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden aynı gemide olduğumuzu ve aslında aynı şeyi istediğimizi açıklamalıyız. Geçmişte çok daha olumsuz şartlarda Bu Ülkeye sahip çıkan koruyan insanlar yine bu milletin dedeleri nineleriydi. O zamanlar birlik ve beraberliğimizi yıkmaya çalışanlar aramıza saldıkları bir grup insanla şimdi aynı oyunu kurma çabasında.Uyanık olmalıyız birbirizle uğraşmaktan vaz geçmeliyiz. Bu millet yüzlerce yıl aynı gemide birbirine düşmanlık beslemeden yaşadı ve yine yaşar. Bizim bu oyuna gelmememiz gerekiyor. Bunun yolu da ayırt etmeden din,dil,ırklarına bakmadan ve particilik yapıp ötekileştirmeden kendi insanımızı kucaklamaktan geçiyor. El ele verip bizden olmayanları ayırt etmelerini sağlayacak bilince kavuşturmaktan geçiyor. Hangi dinden ve hangi partiden oluyorsan ol, tek gayen Ülken olsun.Kin,nefret ve düşmanlığı bir kenara bırakmalıyız,çünkü bizi bir yerlere taşıyacak düşmanlık değil sevgidir,birlik ve beraberliktir.
Ekleme Tarihi: 16 Mart 2021 - Salı

BİZİ BİR YERLERE DÜŞMANLIK DEĞİL, BİRLİK VE BERABERLİK TAŞIYACAK

Bizler bu Ülkede hep birlikte yaşarken taraf olup bir tarafı desteklerken diğer tarafı sürekli dışlayıp küçümseyecek olur isek var olan dengeyi bozarız. Elbette taraf tutabilir kendi fikrimize ideolojimize yakın olanları destekleyebiliriz ama bu karşı tarafı ezerek, yok sayarak olmaz. Her neyin fanatiği olup uç noktalarda gezerseniz dengeyi bozarsınız.Ve o denge kendini gerçekleştirme adına sizi bir gün tepelerde gezdirirken başka bir gün en aşağılara iter. Tıpkı bir tahtarevalli gibi en tepemizdekiler bunu yapamıyorsa biz yapacağız.

Çünkü onaylamadığımız davranışların aynısını biz yapıyorsak bu bizi sadece içinden çıkamadığımız bir kısırdöngüye götürür. O karanlığın içinde acıklı gözlerle birbirimizin yüzüne bakar nerede hata yaptığımızı sorarız.Hatamız hep aynı tepkiyi göstermek ve hep aynı şeyleri yaşamak !..Bu Ülkede seçimler bile bir savaş havasında geçiyor.

Adaylar karşı aday'a düşman gibi görüp ne kadar kötü ve çirkin sözler varsa hepsini sarf etmekten çekinmiyor.Seçim mitinglerinde 1 saat konuşmalarının 50 dakikasını karşı tarafı suçlayarak,aşağılayarak geçiriyor.

Yani iyiliği başarıyı karşı tarafı suçlamayı marifet bilmiş.

Ne acı bir tablo değil mi ? düşman gibi gördüğünüz rakibiniz ile aynı ilde yan yana yaşıyorsunuz.Ülkeyi korumak için biri doğuda biri batıda askerlik yapmış, belkide suçladığın rakibinin babası doktordur kardeşin hastalandığında babası tedavi etmistir.

İşte tüm bu nedenlerle her ne istiyorsak hepimiz için istemeliyiz.

Hep birlikte güzel bir geleceğe inanmalı, Ülkemize ne olmakta olduğunu bilmeyenlere'de anlatmalıyız. Anlamak istemeyenler de olacak elbette ama buna rağmen her birimiz bulunduğumuz noktada etrafına küçük de olsa bir mum yakma gayretinde olmalıyız.

Önden koşanlar geride kalanlara el uzatmalı,kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden aynı gemide olduğumuzu ve aslında aynı şeyi istediğimizi açıklamalıyız. Geçmişte çok daha olumsuz şartlarda Bu Ülkeye sahip çıkan koruyan

insanlar yine bu milletin dedeleri nineleriydi. O zamanlar birlik ve beraberliğimizi yıkmaya çalışanlar aramıza saldıkları bir grup insanla şimdi aynı oyunu kurma çabasında.Uyanık olmalıyız birbirizle uğraşmaktan vaz geçmeliyiz.

Bu millet yüzlerce yıl aynı gemide birbirine düşmanlık beslemeden yaşadı ve yine yaşar.

Bizim bu oyuna gelmememiz gerekiyor.

Bunun yolu da ayırt etmeden din,dil,ırklarına bakmadan ve particilik yapıp ötekileştirmeden kendi insanımızı kucaklamaktan geçiyor. El ele verip bizden olmayanları ayırt etmelerini sağlayacak bilince kavuşturmaktan geçiyor.

Hangi dinden ve hangi partiden oluyorsan ol, tek gayen Ülken olsun.Kin,nefret ve düşmanlığı bir kenara bırakmalıyız,çünkü bizi bir yerlere taşıyacak düşmanlık değil sevgidir,birlik ve beraberliktir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.