Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1687+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ZİKİR (2)

Önceki yazılarımızda zikir konusunu emsallerle açıklamaya çalışmıştık. Bu makalemizde de dilimiz döndüğünce izah etmeye devam edelim İnşallah… Zikretmek; insanın zikrettiği lafzı sürekli tekrar etmesidir. Bu da insanın söylediği zikre meyletmesi O'nu sevmesine bağlıdır. Bu zikir aslında bir nasip meselesidir. Yaradan güzeldir, Yaradan'ı zikretmek de güzeldir. Bir kul bu ameli gerçekleştirebiliyorsa ona Allah kendisini anabilme hissini vererek lütufta bulunmuş demektir. Derde derman Zikrullah Kula ihsan Zikrullah Fez Kuruni der Allah Gel zikredelim Hakkı Zikretmek, her dinde her mezhepte, tarikatta çeşitli şekillerde ritüel olarak uygulanmıştır. Mesela ortadoks Yahudiler Allah'ı o kadar yüceltirler ki zikrederken bile adını anmazlar. Onu yerine Efendimiz anlamına gelen "Adonay" kelimesini kullanırlar. Ünlü Sanatçı Uğur Işılak da insanın manevi anlamda zikir halini şu eseri ile anlatıyor: "Gönül durmaz dünya dursa / Ömre değen bir şey varsa / Dostun dostu anmasıdır"..
Ekleme Tarihi: 22 Nisan 2016 - Cuma

ZİKİR (2)

Önceki yazılarımızda zikir konusunu emsallerle açıklamaya çalışmıştık. Bu makalemizde de dilimiz döndüğünce izah etmeye devam edelim İnşallah…

Zikretmek; insanın zikrettiği lafzı sürekli tekrar etmesidir. Bu da insanın söylediği zikre meyletmesi O'nu sevmesine bağlıdır.

Bu zikir aslında bir nasip meselesidir. Yaradan güzeldir, Yaradan'ı zikretmek de güzeldir. Bir kul bu ameli gerçekleştirebiliyorsa ona Allah kendisini anabilme hissini vererek lütufta bulunmuş demektir.

Derde derman Zikrullah

Kula ihsan Zikrullah

Fez Kuruni der Allah

Gel zikredelim Hakkı

Zikretmek, her dinde her mezhepte, tarikatta çeşitli şekillerde ritüel olarak uygulanmıştır. Mesela ortadoks Yahudiler Allah'ı o kadar yüceltirler ki zikrederken bile adını anmazlar. Onu yerine Efendimiz anlamına gelen "Adonay" kelimesini kullanırlar.

Ünlü Sanatçı Uğur Işılak da insanın manevi anlamda zikir halini şu eseri ile anlatıyor: "Gönül durmaz dünya dursa / Ömre değen bir şey varsa / Dostun dostu anmasıdır"..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.