Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ZİKİR

Zikir deyince özellikle yaşadığımız Anadolu coğrafyasında halka oluşturmuş, toplanmış bir meclis tasavvur olur ilk etapta insanların aklında. Doğuda, Güneydoğuda bu tasavvurun içine defler, arbaneler eklenirken Hay ve Hu seslerini de duyar gibi oluruz kulağımızda zikir olgusundan söz açılınca. Bu üst paragraflarda saydığımız bütün hisler tabi ki zikre dahildir. Fakat zikir bunlarla sınırlı değildir. Ünlü İslam Alimi Mahmut TOPBAŞ Hoca Efendi herkesin kendi günlük zikrinin olduğunu söylüyor. Hoca Konuyu şöyle uç bir örnekle de taçlandırıyor. Zamanın asker kökenli Reisi Cumhuru makamında bir görev yapacağı esnada "Bismillah" demiş. Sekreteri hemen uyarmış. "Efendim, irticaya giriyor, dikkat edelim" diye. Cumhurbaşkanı sekreterin bu uyarısından sonra içinden söylemeye başlamış Besmeleyı bir işe başlamadan önce. Çünkü zikir insanoğlunun fıtratında vardır. Zikretmeyen insan kendi ruhunda manevi Dünyasında eksiklik hisseder. Rad süresinde 28. ayette bu mevzuya işaret eden şu ayet-i celil'e de buyruluyor ki: " Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükunete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur." Bolca zikir edenlerden olmamız ve zikirlerimizin yüce Hakk katında kabul görmesi dileği ile; hayırlı Cumalar(Devam Edecek)
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2016 - Cuma

ZİKİR

Zikir deyince özellikle yaşadığımız Anadolu coğrafyasında halka oluşturmuş, toplanmış bir meclis tasavvur olur ilk etapta insanların aklında.

Doğuda, Güneydoğuda bu tasavvurun içine defler, arbaneler eklenirken Hay ve Hu seslerini de duyar gibi oluruz kulağımızda zikir olgusundan söz açılınca.

Bu üst paragraflarda saydığımız bütün hisler tabi ki zikre dahildir. Fakat zikir bunlarla sınırlı değildir. Ünlü İslam Alimi Mahmut TOPBAŞ Hoca Efendi herkesin kendi günlük zikrinin olduğunu söylüyor. Hoca Konuyu şöyle uç bir örnekle de taçlandırıyor.

Zamanın asker kökenli Reisi Cumhuru makamında bir görev yapacağı esnada "Bismillah" demiş. Sekreteri hemen uyarmış. "Efendim, irticaya giriyor, dikkat edelim" diye.

Cumhurbaşkanı sekreterin bu uyarısından sonra içinden söylemeye başlamış Besmeleyı bir işe başlamadan önce.

Çünkü zikir insanoğlunun fıtratında vardır. Zikretmeyen insan kendi ruhunda manevi Dünyasında eksiklik hisseder.

Rad süresinde 28. ayette bu mevzuya işaret eden şu ayet-i celil'e de buyruluyor ki: " Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükunete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur."

Bolca zikir edenlerden olmamız ve zikirlerimizin yüce Hakk katında kabul görmesi dileği ile; hayırlı Cumalar(Devam Edecek)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.