Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

Yabancı futbolcuların önemi!

PTT 1. Ligde mücadele eden sarı yeşilli takımımız, Pazartesi günü Denizlispor deplasmanında çok önemli bir karşılaşmada puan alamadan Şanlıurfa’ya döndü. PTT 1. ligin 12. haftasında Gap Arena Stadyumunda Altınordu maçında oyuna ikinci yarıda dahil olan, Serdar Özbayraktar oynadığı futbol ve attığı gollerle haftalardır kötü sonuçlar alan sarı yeşilli takıma hayat vermiş ve şampiyonluk yolunda takıma üç altın puan kazandıran futbolcu olmuştu. Özbayraktar deplasmanda oynanan karşılaşmada ilk 11’de başlamasına rağmen, Altınordu karşılaşmasındaki görüntüden çok uzak bir performans sergiledi. Maçtan önce yazdığım köşe yazımda da belirtmiştim, “Deplasmanda oynayacağımız Denizlispor maçı hiçte kolay bir maç olmayacak, yıllarca süper ligde mücadele eden rakip takımda birbirinden kaliteli futbolcular bulunmakta ama ben inanıyorum ki defans hattında oynayan oyuncularımız az hata ile oynar ve ileride oynayan hızlı oyuncularımız kontra atakta yakaladıkları pozisyonları değerlendirirse, Şanlıurfasporumuz Denizli deplasmanından puan veya puanlarla döner.” Diye yazmıştım nitekim bu tespitlerim haklı çıktı. Maç başlamadan önce, Şanlıurfaspor kadrosuna baktığım zaman, Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Denizlispor karşılaşmasına sarı yeşilli takımı hücum ağırlıklı bir kadro sahaya sürmesi dikkatlerden kaçmadı. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda bile bu kadar hücum ağırlıklı kadro ile sahaya çıkmamıştık. Deplasmanda oynanan bir maçta orta sahanın en iyi isimlerinden birisi olan Kubilay Sönmez’i yedek Yofuus Yeşilmeni kadro dışı bırakıp, defans özelliği olmayan Rodrigo Tello, Serdar Özbayraktar ve Simon Zenke ile deplasmanda oynanan bu karşılaşmaya başlaması bunun en bariz örneğidir. Rakip Denizlispor’lu oyuncular, Şanlıurfaspor’un orta sahadan oluşan bu boşluğunu iyi değerlendirerek forvete çok rahat toplar taşıdılar. Şanlıurfaspor ikinci yarı Volkan Okumak değişikliği ile oyuna başladı ama, Okumak’da geçen seneki performansından çok uzak bir görüntü sergiliyor, bu sene geçen sezonki performansını bir türlü yakalayamadı. İkinci yarı rakip Denizlispor kendi yarı sahasında oyunu kabul etmesine rağmen sarı yeşilli takımın forvetleri beklenen golü bir türlü kaydedemedi. YABANCI FUTBOLCULAR MAÇA DAMGA VURDU Yeşil siyahlı takımın iki yabancı oyuncusu Yordanov ve Genkov oynadıkları futbolla rakip Denizlispor’un maçı kazanmasında çok önemli rol oynadılar. Zaten yeşil siyahlı takımın 27. dakikada attığı golde de Yordanov asisti yaptı, Genkov golü kaydetti. Diğer yanda ise, bizim iki yabancı oyuncumuz, Rodrigo Tello sezon başından bu yana istenilen formu bir türlü yakalayamadı. Simon Zenke’de tam bir istikrar tutturamadı, kimi maçta iyi bir performans sergilerken, kimi maçlarda ise sahada adete yok gibi, Şanlıurfaspor’a geldiğinden bu yana istikrarı bir türlü yakalayamadı. PTT 1. ligde mücadele eden takımların yabancı futbolcu seçimi, oynadıkları takımlara ve skora olan katkıları bu karşılaşmada bir kez daha gözler önüne serildi…                                    
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2014 - Perşembe

Yabancı futbolcuların önemi!

PTT 1. Ligde mücadele eden sarı yeşilli takımımız, Pazartesi günü Denizlispor deplasmanında çok önemli bir karşılaşmada puan alamadan Şanlıurfa’ya döndü.

PTT 1. ligin 12. haftasında Gap Arena Stadyumunda Altınordu maçında oyuna ikinci yarıda dahil olan, Serdar Özbayraktar oynadığı futbol ve attığı gollerle haftalardır kötü sonuçlar alan sarı yeşilli takıma hayat vermiş ve şampiyonluk yolunda takıma üç altın puan kazandıran futbolcu olmuştu.

Özbayraktar deplasmanda oynanan karşılaşmada ilk 11’de başlamasına rağmen, Altınordu karşılaşmasındaki görüntüden çok uzak bir performans sergiledi.

Maçtan önce yazdığım köşe yazımda da belirtmiştim, “Deplasmanda oynayacağımız Denizlispor maçı hiçte kolay bir maç olmayacak, yıllarca süper ligde mücadele eden rakip takımda birbirinden kaliteli futbolcular bulunmakta ama ben inanıyorum ki defans hattında oynayan oyuncularımız az hata ile oynar ve ileride oynayan hızlı oyuncularımız kontra atakta yakaladıkları pozisyonları değerlendirirse, Şanlıurfasporumuz Denizli deplasmanından puan veya puanlarla döner.” Diye yazmıştım nitekim bu tespitlerim haklı çıktı.

Maç başlamadan önce, Şanlıurfaspor kadrosuna baktığım zaman, Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Denizlispor karşılaşmasına sarı yeşilli takımı hücum ağırlıklı bir kadro sahaya sürmesi dikkatlerden kaçmadı.

Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda bile bu kadar hücum ağırlıklı kadro ile sahaya çıkmamıştık. Deplasmanda oynanan bir maçta orta sahanın en iyi isimlerinden birisi olan Kubilay Sönmez’i yedek Yofuus Yeşilmeni kadro dışı bırakıp, defans özelliği olmayan Rodrigo Tello, Serdar Özbayraktar ve Simon Zenke ile deplasmanda oynanan bu karşılaşmaya başlaması bunun en bariz örneğidir.

Rakip Denizlispor’lu oyuncular, Şanlıurfaspor’un orta sahadan oluşan bu boşluğunu iyi değerlendirerek forvete çok rahat toplar taşıdılar.

Şanlıurfaspor ikinci yarı Volkan Okumak değişikliği ile oyuna başladı ama, Okumak’da geçen seneki performansından çok uzak bir görüntü sergiliyor, bu sene geçen sezonki performansını bir türlü yakalayamadı.

İkinci yarı rakip Denizlispor kendi yarı sahasında oyunu kabul etmesine rağmen sarı yeşilli takımın forvetleri beklenen golü bir türlü kaydedemedi.

YABANCI FUTBOLCULAR MAÇA DAMGA VURDU

Yeşil siyahlı takımın iki yabancı oyuncusu Yordanov ve Genkov oynadıkları futbolla rakip Denizlispor’un maçı kazanmasında çok önemli rol oynadılar. Zaten yeşil siyahlı takımın 27. dakikada attığı golde de Yordanov asisti yaptı, Genkov golü kaydetti.

Diğer yanda ise, bizim iki yabancı oyuncumuz, Rodrigo Tello sezon başından bu yana istenilen formu bir türlü yakalayamadı.

Simon Zenke’de tam bir istikrar tutturamadı, kimi maçta iyi bir performans sergilerken, kimi maçlarda ise sahada adete yok gibi, Şanlıurfaspor’a geldiğinden bu yana istikrarı bir türlü yakalayamadı.

PTT 1. ligde mücadele eden takımların yabancı futbolcu seçimi, oynadıkları takımlara ve skora olan katkıları bu karşılaşmada bir kez daha gözler önüne serildi…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.