Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1089+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

VİZE HAFTASI

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencileri, velilerei, öğretmenleri ve eğitim ile ilgilenen kurumlarda çalışan tüm eğitimcileri tatlı bir telaş sarmıştı. Okulların açılması ile birlikte velilerde öğrencilerine destek olmak için ellerinden gelen tüm gayreti ve çabayı her zaman olduğu gibi yine sarf etmeye devam ediyorlar. Bu zamanda çocuklarını okutmak çok zor işlerden bir tanesi özellikle ekonomik alanda güçlü bir refah düzeyinin olmazsanız çocuklarınızı da okutmak isterseniz bu konuda birçok zorlukla karşılaşmanız içten bile değil. Üniversite çağında bir veya birden fazla çocuğunuz var ise bu durum gittikçe de daha da zor bir boyut alıyor. Veliler böylesi bir çaba içerisinde iken öğrencilerin sadece yapmak istediği ve kendilerinden istenen derslerine sınavlarını iyi çalışıp okulu üniversiteyi derece ile bitirip hayatta başarılı olmalarıdır. Bu konuda her iki taraf da elinden gelen tüm gayreti gösterir ise eminim ki gelecekteki nesiller daha iyi refah içerisinde eğitim ve kültürlü bir hayat süreceklere umudundayım. Türkiye genelinde ve Şanlıurfa'da da özellikle kafe sayısı her geçen gün artmakta bunların da başlıca müdavimleri arasında lise ve üniversite çağındaki gençlerimiz yer almaktadır. Boş zamanlarında ders çalışarak kitap okuyarak eğitimlerini daha ileri boyuta taşımak yerine kafelerde nargile, sigara dumanı, çay, kahve ve dedikodu ile zaman geçirmekteler. Tabii eğlenmek, gezmek, dolaşmak, yemek, içmek herkesin hakkı olduğu gibi öğrencilerimizin de hakkıdır ama her şeyi yerinde sırasında zamanında yapmak en güzelidir. Kafeye gidin gitmeyin demiyorum size ama en azından dersinizi, kitabınızı, eğitiminizi düzgün bir şekilde yaptıktan sonra dediğim gibi gezmek dolaşmak eğlenmek sizin en doğal hakkınız ama bunları yapmadan boş zamanlarınızda kitap okumak yerine kafelerde oturup nargile içmekle hayatın ilerleyen zamanlarında hiç kimse bir yere gelmedi, gelmezde! Özellikle şu anda lise ve üniversite çağında olan gençlerimiz için vize haftasında bulunmaktayız. Vize haftası eğitim öğretim döneminin bir yılı için çok önemli bir haftadır. Bu hafta da öğrendiğiniz tuttuğunuz notların tekrarını yapmak bilmediğiniz konularda bilginizi arttırma konusunda yardımcı kitaplardan faydalanmak yerine zamanınızı boş yere harcamayın diyorum. Özellikle size emek veren anne ve babalarınızı düşünün onlar ne zor şartlar altında para kazanarak sizlerin eğitiminize katkı sunmak istiyorlar onların bu hevesini yarı yolda bırakmamak için lütfen vizelerinize düzgün sistematik bir şekilde hazırlanın geleceğinizi belirleyecek olan sınavlara yeteri kadar önemi gösterin. Bu hayat sizin hayatınız sonuçta geleceğinizi de siz belirleyeceksiniz iyi bir gelecek iyi bir eğitim iyi bir iş iyi bir kariyer için her şeyin başı okumaktan eğitimden geçiyor bunu unutmayın. Özellikle eğitiminize çok önem verin çünkü gelecek siz gençlerin eseri olacaktır.
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2018 - Cuma

VİZE HAFTASI

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencileri, velilerei, öğretmenleri ve eğitim ile ilgilenen kurumlarda çalışan tüm eğitimcileri tatlı bir telaş sarmıştı.

Okulların açılması ile birlikte velilerde öğrencilerine destek olmak için ellerinden gelen tüm gayreti ve çabayı her zaman olduğu gibi yine sarf etmeye devam ediyorlar.

Bu zamanda çocuklarını okutmak çok zor işlerden bir tanesi özellikle ekonomik alanda güçlü bir refah düzeyinin olmazsanız çocuklarınızı da okutmak isterseniz bu konuda birçok zorlukla karşılaşmanız içten bile değil.

Üniversite çağında bir veya birden fazla çocuğunuz var ise bu durum gittikçe de daha da zor bir boyut alıyor.

Veliler böylesi bir çaba içerisinde iken öğrencilerin sadece yapmak istediği ve kendilerinden istenen derslerine sınavlarını iyi çalışıp okulu üniversiteyi derece ile bitirip hayatta başarılı olmalarıdır.

Bu konuda her iki taraf da elinden gelen tüm gayreti gösterir ise eminim ki gelecekteki nesiller daha iyi refah içerisinde eğitim ve kültürlü bir hayat süreceklere umudundayım.

Türkiye genelinde ve Şanlıurfa'da da özellikle kafe sayısı her geçen gün artmakta bunların da başlıca müdavimleri arasında lise ve üniversite çağındaki gençlerimiz yer almaktadır.

Boş zamanlarında ders çalışarak kitap okuyarak eğitimlerini daha ileri boyuta taşımak yerine kafelerde nargile, sigara dumanı, çay, kahve ve dedikodu ile zaman geçirmekteler.

Tabii eğlenmek, gezmek, dolaşmak, yemek, içmek herkesin hakkı olduğu gibi öğrencilerimizin de hakkıdır ama her şeyi yerinde sırasında zamanında yapmak en güzelidir.

Kafeye gidin gitmeyin demiyorum size ama en azından dersinizi, kitabınızı, eğitiminizi düzgün bir şekilde yaptıktan sonra dediğim gibi gezmek dolaşmak eğlenmek sizin en doğal hakkınız ama bunları yapmadan boş zamanlarınızda kitap okumak yerine kafelerde oturup nargile içmekle hayatın ilerleyen zamanlarında hiç kimse bir yere gelmedi, gelmezde!

Özellikle şu anda lise ve üniversite çağında olan gençlerimiz için vize haftasında bulunmaktayız. Vize haftası eğitim öğretim döneminin bir yılı için çok önemli bir haftadır. Bu hafta da öğrendiğiniz tuttuğunuz notların tekrarını yapmak bilmediğiniz konularda bilginizi arttırma konusunda yardımcı kitaplardan faydalanmak yerine zamanınızı boş yere harcamayın diyorum.

Özellikle size emek veren anne ve babalarınızı düşünün onlar ne zor şartlar altında para kazanarak sizlerin eğitiminize katkı sunmak istiyorlar onların bu hevesini yarı yolda bırakmamak için lütfen vizelerinize düzgün sistematik bir şekilde hazırlanın geleceğinizi belirleyecek olan sınavlara yeteri kadar önemi gösterin.

Bu hayat sizin hayatınız sonuçta geleceğinizi de siz belirleyeceksiniz iyi bir gelecek iyi bir eğitim iyi bir iş iyi bir kariyer için her şeyin başı okumaktan eğitimden geçiyor bunu unutmayın. Özellikle eğitiminize çok önem verin çünkü gelecek siz gençlerin eseri olacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.