Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1054+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

VERGİ BİLİNCİ OLUŞTURULMALI

Dün başlayan 31'inci Vergi Haftası kapsamında 1 Mart'a kadar ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Türkiye’de her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan ‘Vergi Haftası’ kapsamında, vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ile kayıt dışı ekonomiyle mücadele bilincinin oluşturulması amaçlanmalı. 1 Mart’a kadar kutlanacak 31’inci Vergi Haftası nedeniyle bu yıl da tüm yurtta çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde yapılacak olan en önemli çalışmaların başında okul çağında bulunan çocuklara vergi konusunda eğitim verilmesi lazım. Bu yazıyı yazmadan önce internette yaptığım araştırma neticesinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Türkiye'de vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Geçen yıl 5 milyon 528 bin 158 öğrenciye eğitim verilirken, çizgi filmden bulmacaya, şarkılardan oyunlara kadar çocukların ilgisini çekecek pek çok materyalden yararlanmış bu çok önemli bir çelışma, çünkü vergi vermek bir vatandaşlık görevidir. Nasıl ki bir şeyden kar elde ediyorsunuz onunda vergisini vermemiz lazım. Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi hedefi kapsamında, öğrencilerin yanı sıra vatandaşlara da vergi konusunun detaylı bir şekilde anlatılması lazım. Özellikle mükelleflere gerekirse tek tek ziyaretler yapılarak vergi konusunda bilinçlendirmek lazım. Okullarda bu hafta içersinde paneller, konferanslar verilmeli. Özellikle Milli eğitim ile ortak bir çalışma yapılırsa bu konu da daha da çok verim elde edileceği düşüncesindeyim. Mükelleflerin ziyaretinde ise vergi dairelende işleri kolaylaştırmak adına bilgilendirme yapılabilinir. Anlatılacak birçok konu var ama benim de uzmanlık alanım olmadığı için bilgim dahilinde bu konuyu ele almak istedim. Bu kapsamda 31'inci Vergi Haftası kutlu olsun.
Ekleme Tarihi: 26 Şubat 2020 - Çarşamba

VERGİ BİLİNCİ OLUŞTURULMALI

Dün başlayan 31'inci Vergi Haftası kapsamında 1 Mart'a kadar ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Türkiye’de her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan ‘Vergi Haftası’ kapsamında, vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ile kayıt dışı ekonomiyle mücadele bilincinin oluşturulması amaçlanmalı.

1 Mart’a kadar kutlanacak 31’inci Vergi Haftası nedeniyle bu yıl da tüm yurtta çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Türkiye genelinde yapılacak olan en önemli çalışmaların başında okul çağında bulunan çocuklara vergi konusunda eğitim verilmesi lazım. Bu yazıyı yazmadan önce internette yaptığım araştırma neticesinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Türkiye'de vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Geçen yıl 5 milyon 528 bin 158 öğrenciye eğitim verilirken, çizgi filmden bulmacaya, şarkılardan oyunlara kadar çocukların ilgisini çekecek pek çok materyalden yararlanmış bu çok önemli bir çelışma, çünkü vergi vermek bir vatandaşlık görevidir.

Nasıl ki bir şeyden kar elde ediyorsunuz onunda vergisini vermemiz lazım.

Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi hedefi kapsamında, öğrencilerin yanı sıra vatandaşlara da vergi konusunun detaylı bir şekilde anlatılması lazım.

Özellikle mükelleflere gerekirse tek tek ziyaretler yapılarak vergi konusunda bilinçlendirmek lazım.

Okullarda bu hafta içersinde paneller, konferanslar verilmeli. Özellikle Milli eğitim ile ortak bir çalışma yapılırsa bu konu da daha da çok verim elde edileceği düşüncesindeyim.

Mükelleflerin ziyaretinde ise vergi dairelende işleri kolaylaştırmak adına bilgilendirme yapılabilinir.

Anlatılacak birçok konu var ama benim de uzmanlık alanım olmadığı için bilgim dahilinde bu konuyu ele almak istedim.

Bu kapsamda 31'inci Vergi Haftası kutlu olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.