Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1333+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

TEKNOLOJİNİN NİMETLERİ

21. yüzyılda akıllı teknoloji çağında bulunmaktayız. Haliyle gelişmiş teknolojileri bizlerde tüm aktifliği ile kullanmakta bu nimetlerden faydalanmaktayız. Teknoloji her ne kadar bir nimet sayılsa da bunun yanında birçok dezavantajı da barındırmakta. Özellikle genç kuşaklara ve günümüz insanları ellerinde akıllı telefonlar ile sosyalleşme den insanlarla vakit geçirmeden bütün gününü, zamanını, ömrünü teknoloji bağımlılığına adamış durumdalar. Şu anda yeryüzünde bulunan en büyük bağımlılıkların başında teknoloji bağımlılığı geliyor. Özellikle de son zamanlarda artan bu bağımlılık sayesinde yediden yetmişe herkes elinde akıllı telefonlar ile bir şeylerle meşgul olmakta. Akıllı telefonlar tabii iyi kullanıldığı zaman çok büyük bir avantaj sağlıyor. İnsana merak ettiği bir bilgiye veya merak ettiğiniz bir yere hemen anında yazıp gelen bilgiler ile bilgi sahibi oluyor. Tabii bu teknoloji bu şekil kullanılırsa çok büyük bir nimet ama gelin görün ki özellikle gençler sosyal medya neredeyse hiç çıkmıyorlar. Sabahtan, akşama kadar sosyal medya hesaplarından bir ona bir buna tıklayarak günlerini geçiren bu kuşak hiçbir şey den, dünyadan habersiz bir şekilde gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Halbuki gelin görün ki bundan yaklaşık 20 yıl önce ne akıllı telefonlar, ne bu bilgisayarlar, ne çeşitli teknolojik aletler vardı. İnsanlar birebir ilişkiler ile sosyalleşerek ilişkilerini geliştirir, konuşarak anlaşır ve sabit telefonlar ile haberleşirler idi. Geçmişte yaşanan o günler ne güzeldi diyeceksiniz, evet aynen o günler çok güzeldi. İnsanlar birebir sohbet ederek kaynaşarak zaman geçirmeye çalışıyorlardı. Ama şimdiki çağa ve bu kuşaklara baktığımız zaman birebir konuşmak yerine çeşitli iletişim yolları WhatsApp veya sosyal medya üzerinden haberleşerek konuşup birbirleri ile sohbet ediyorlar. Çok da birbirlerini görmeleri gerekli olduğu zamanlarda görüntülü konuşma yaparak birebir yüz yüze sohbet ediyorlar. Tabii şu günlerde çok fazla insanlara temas etmemek lazım. Bu konuda da haklılık derecesini veriyorum. Özellikle son zamanlarda Şanlıurfa'da artan kovid-19 vakaları nedeni ile akıllı telefonları kullanarak haberleşmemiz en güzel örneklerden biri olur bu konuda teknolojinin büyük nimetlerinden de faydalanmamız lazım. İnşallah bu hastalıklı kovit-19 lu günler geride kalır. Ve insanlar geçmişte olduğu gibi ilerleyen zamanlarda da birbirleri ile konuşarak sosyalleşerek değerli zamanlarını sosyal medya gibi şeylere harcamadan geçirirler.
Ekleme Tarihi: 03 Eylül 2020 - Perşembe

TEKNOLOJİNİN NİMETLERİ

21. yüzyılda akıllı teknoloji çağında bulunmaktayız. Haliyle gelişmiş teknolojileri bizlerde tüm aktifliği ile kullanmakta bu nimetlerden faydalanmaktayız.

Teknoloji her ne kadar bir nimet sayılsa da bunun yanında birçok dezavantajı da barındırmakta.

Özellikle genç kuşaklara ve günümüz insanları ellerinde akıllı telefonlar ile sosyalleşme den insanlarla vakit geçirmeden bütün gününü, zamanını, ömrünü teknoloji bağımlılığına adamış durumdalar.

Şu anda yeryüzünde bulunan en büyük bağımlılıkların başında teknoloji bağımlılığı geliyor.

Özellikle de son zamanlarda artan bu bağımlılık sayesinde yediden yetmişe herkes elinde akıllı telefonlar ile bir şeylerle meşgul olmakta.

Akıllı telefonlar tabii iyi kullanıldığı zaman çok büyük bir avantaj sağlıyor.

İnsana merak ettiği bir bilgiye veya merak ettiğiniz bir yere hemen anında yazıp gelen bilgiler ile bilgi sahibi oluyor.

Tabii bu teknoloji bu şekil kullanılırsa çok büyük bir nimet ama gelin görün ki özellikle gençler sosyal medya neredeyse hiç çıkmıyorlar.

Sabahtan, akşama kadar sosyal medya hesaplarından bir ona bir buna tıklayarak günlerini geçiren bu kuşak hiçbir şey den, dünyadan habersiz bir şekilde gelişimini sürdürmeye devam ediyor.

Halbuki gelin görün ki bundan yaklaşık 20 yıl önce ne akıllı telefonlar, ne bu bilgisayarlar, ne çeşitli teknolojik aletler vardı. İnsanlar birebir ilişkiler ile sosyalleşerek ilişkilerini geliştirir, konuşarak anlaşır ve sabit telefonlar ile haberleşirler idi.

Geçmişte yaşanan o günler ne güzeldi diyeceksiniz, evet aynen o günler çok güzeldi. İnsanlar birebir sohbet ederek kaynaşarak zaman geçirmeye çalışıyorlardı.

Ama şimdiki çağa ve bu kuşaklara baktığımız zaman birebir konuşmak yerine çeşitli iletişim yolları WhatsApp veya sosyal medya üzerinden haberleşerek konuşup birbirleri ile sohbet ediyorlar.

Çok da birbirlerini görmeleri gerekli olduğu zamanlarda görüntülü konuşma yaparak birebir yüz yüze sohbet ediyorlar.

Tabii şu günlerde çok fazla insanlara temas etmemek lazım.

Bu konuda da haklılık derecesini veriyorum. Özellikle son zamanlarda Şanlıurfa'da artan kovid-19 vakaları nedeni ile akıllı telefonları kullanarak haberleşmemiz en güzel örneklerden biri olur bu konuda teknolojinin büyük nimetlerinden de faydalanmamız lazım.

İnşallah bu hastalıklı kovit-19 lu günler geride kalır. Ve insanlar geçmişte olduğu gibi ilerleyen zamanlarda da birbirleri ile konuşarak sosyalleşerek değerli zamanlarını sosyal medya gibi şeylere harcamadan geçirirler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.