Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

Tek başına, iş başına

1 Kasım 2015 seçimleri tüm Türkiye'de gerçekleştirildi. En sevindirici gelişme birkaç küçük hadisenin dışında Şanlıurfa'da seçimin huzur ve güven ortamında geçmiş olması idi.Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da, da başta AK Parti, HDP, CHP, MHP olmak üzere tüm siyasi partiler kıran kırana seçim yarışına girdiler.7 Haziran seçimlerinin aksine Ak Parti Türkiye genelinde olduğu gibi, Şanlıurfa'da, da oylarında büyük artış yaparak tek başına iktidar olma fırsatını yakaladı.Şanlıurfa'da Ak Parti 9 vekil çıkarırken, HDP ise 3 vekil meclise gönderebildi.7 Haziran seçimlerinden önce yapılan seçimlerde, Ak Partinin kalesi konumunda olan Şanlıurfa o seçimlerden sonra yapılan açıklamada Genel Başkan Ahmet Davutoğlu bu seçimlerden gerekli olan dersi çıkaracağız demişti, nitekim de öyle oldu. 1 Kasım seçimlerinden sonra yine Ak Parti, Şanlıurfa'da yeni bir rekora imza atarak kaleyi daha da güçlendirmiş oldu.Bunda Şanlıurfa için en büyük faktörlerin başında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik etkisi gelmektedir.Şanlıurfa'da alınan oy oranlarına bakıldığında yüzde 65 civarında bir oy alan Ak Parti neredeyse her üç kişiden, iki kişinin oyunu alarak iktidara yürüdü. Sandıktan tek başına iktidar çıkınca piyasalarda rahat bir nefes aldı, seçimden sonraki ilk günde dolar, Türk lirası karşınında büyük düşüş ile güne başladı. Türkiye'de önümüzdeki dört yılda tek başına iktidar olmayı garantileyen Ak Parti toplumun tüm kesimlerinden destek görerek iktidara geldi.
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2015 - Salı

Tek başına, iş başına

1 Kasım 2015 seçimleri tüm Türkiye'de gerçekleştirildi. En sevindirici gelişme birkaç küçük hadisenin dışında Şanlıurfa'da seçimin huzur ve güven ortamında geçmiş olması idi.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da, da başta AK Parti, HDP, CHP, MHP olmak üzere tüm siyasi partiler kıran kırana seçim yarışına girdiler.
7 Haziran seçimlerinin aksine Ak Parti Türkiye genelinde olduğu gibi, Şanlıurfa'da, da oylarında büyük artış yaparak tek başına iktidar olma fırsatını yakaladı.
Şanlıurfa'da Ak Parti 9 vekil çıkarırken, HDP ise 3 vekil meclise gönderebildi.
7 Haziran seçimlerinden önce yapılan seçimlerde, Ak Partinin kalesi konumunda olan Şanlıurfa o seçimlerden sonra yapılan açıklamada Genel Başkan Ahmet Davutoğlu bu seçimlerden gerekli olan dersi çıkaracağız demişti, nitekim de öyle oldu. 1 Kasım seçimlerinden sonra yine Ak Parti, Şanlıurfa'da yeni bir rekora imza atarak kaleyi daha da güçlendirmiş oldu.
Bunda Şanlıurfa için en büyük faktörlerin başında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik etkisi gelmektedir.
Şanlıurfa'da alınan oy oranlarına bakıldığında yüzde 65 civarında bir oy alan Ak Parti neredeyse her üç kişiden, iki kişinin oyunu alarak iktidara yürüdü.
Sandıktan tek başına iktidar çıkınca piyasalarda rahat bir nefes aldı, seçimden sonraki ilk günde dolar, Türk lirası karşınında büyük düşüş ile güne başladı.
Türkiye'de önümüzdeki dört yılda tek başına iktidar olmayı garantileyen Ak Parti toplumun tüm kesimlerinden destek görerek iktidara geldi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.