Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM!

1 Temmuz itibarıyla normalleşmeyin başlamasının ardından İslam alemi olarak Kurban bayramını kutlamaya hazırlanıyoruz. Tüm dünyada etkili olan Türkiye'yi, Şanlıurfa'yı da kapsayan pandemi hayatımıza yaklaşık bir buçuk yıldan fazla bir zamandır girmiş durumda. 1,5 yıllık süre içerisinde dini bayramlarımızın birçoğunu evimizde oturarak telefonlar ile büyüklerimizin bayramını kutlayarak geçirdik. 1 temmuz itibari ile normalleşmenin başlamasının ardından Şanlıurfalılar yaklaşan Kurban bayramında kurbanlarını keserek aile büyüklerini ziyaret edecekler ama lütfen uyarmak istiyorum aile ziyaretlerini yaparken pandemi kurallarını yine de elden bırakmayalım, çünkü covid-19 belası hayatımızdan çıkmamış durumda. Kurban kesim yerlerinde aile ziyaretlerinde dost ve akrabalar ile bir araya geldiğimizde maske ve mesafe mize lütfen elimizden geldiği kadar dikkat edelim. Kurban kesim yerlerinde çay kahve ve benzeri türden ikramları olmasa iyi olur. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri bu konuda yeterli önlemi almıştır diye düşünüyorum. ÖZELLİKLE KURBAN KESİM YERLERİNDE KALABALIK OLMAMASINA DİKKAT EDELİM. Sadece kurban sahibi kişilerin kurban kesim yerine alınması gerektiğini düşünüyorum ama biliyoruz ki biz toplum olarak kurban kesim yerlerine ailecek gidiyoruz. Geçmiş dönemlerde bu böyleydi ama lütfen bu pandemi kurallarında sadece 1 kişinin gitmesi de kafi olur diye düşünüyorum. Bir de kurbanın hisseli olduğunu 7 hisseli aile bireylerini de buna katarsak çok ciddi bir kalabalık olur. Bunun önüne geçmek için duyarlı olmamız lazım. Zaten dinen 3 gün boyunca kesilebiliyor mutlaka bayramın 1. Günü namazdan çıktıktan sonra hemen kesmek zorunda değiliz. Özellikle ilk gün namazdan sonra hemen kesilsin diye ısrar etmezsek bu tür kalabalıklarda olmaz diye düşünüyorum. HASTALIK HALA DEVAM EDİYOR. Bu konuda kalabalıklardan özellikle uzak duralım. Vaka sayısında ciddi bir artış olmamasına rağmen Hindistan varyantlı delta varyantı gittikçe artıyor. İşin gerçeği sorumluluk vatandaşlarda, vatandaşlar kendi üzerine düşen görevi yapar maske ve mesafeye dikkat ederlerse Kurban Bayramı ve Kurban bayramı'ndan sonra da covid 19 belasının hayatımızdan en kısa zamanda çıkacağı umudundayım. TABİİ BUNUN YANINDA AŞILAMA DA ÇOK ÖNEMLİ. Şanlıurfa aşılamada Türkiye'nin son sıralarında kalan illerin başında geliyor. Bu konuda da vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyorum. Lütfen sağlık merkezlerine giderek aşılarımızı olun ve covid-19 belasından bir an önce toplum olarak kurtulalım. Kurban bayramının tüm İslam alemine ve Şanlıurfalı hemşehrilerime hayırlara vesile olmasını temenni ederken, İnşallah sağlıklı güzel mutlu nice bayramlarda buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın.  
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2021 - Pazartesi

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM!

1 Temmuz itibarıyla normalleşmeyin başlamasının ardından İslam alemi olarak Kurban bayramını kutlamaya hazırlanıyoruz.

Tüm dünyada etkili olan Türkiye'yi, Şanlıurfa'yı da kapsayan pandemi hayatımıza yaklaşık bir buçuk yıldan fazla bir zamandır girmiş durumda. 1,5 yıllık süre içerisinde dini bayramlarımızın birçoğunu evimizde oturarak telefonlar ile büyüklerimizin bayramını kutlayarak geçirdik.

1 temmuz itibari ile normalleşmenin başlamasının ardından Şanlıurfalılar yaklaşan Kurban bayramında kurbanlarını keserek aile büyüklerini ziyaret edecekler ama lütfen uyarmak istiyorum aile ziyaretlerini yaparken pandemi kurallarını yine de elden bırakmayalım, çünkü covid-19 belası hayatımızdan çıkmamış durumda.

Kurban kesim yerlerinde aile ziyaretlerinde dost ve akrabalar ile bir araya geldiğimizde maske ve mesafe mize lütfen elimizden geldiği kadar dikkat edelim.

Kurban kesim yerlerinde çay kahve ve benzeri türden ikramları olmasa iyi olur.

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri bu konuda yeterli önlemi almıştır diye düşünüyorum.

ÖZELLİKLE KURBAN KESİM YERLERİNDE KALABALIK OLMAMASINA DİKKAT EDELİM.

Sadece kurban sahibi kişilerin kurban kesim yerine alınması gerektiğini düşünüyorum ama biliyoruz ki biz toplum olarak kurban kesim yerlerine ailecek gidiyoruz. Geçmiş dönemlerde bu böyleydi ama lütfen bu pandemi kurallarında sadece 1 kişinin gitmesi de kafi olur diye düşünüyorum.

Bir de kurbanın hisseli olduğunu 7 hisseli aile bireylerini de buna katarsak çok ciddi bir kalabalık olur. Bunun önüne geçmek için duyarlı olmamız lazım.

Zaten dinen 3 gün boyunca kesilebiliyor mutlaka bayramın 1. Günü namazdan çıktıktan sonra hemen kesmek zorunda değiliz. Özellikle ilk gün namazdan sonra hemen kesilsin diye ısrar etmezsek bu tür kalabalıklarda olmaz diye düşünüyorum.

HASTALIK HALA DEVAM EDİYOR.

Bu konuda kalabalıklardan özellikle uzak duralım. Vaka sayısında ciddi bir artış olmamasına rağmen Hindistan varyantlı delta varyantı gittikçe artıyor.

İşin gerçeği sorumluluk vatandaşlarda, vatandaşlar kendi üzerine düşen görevi yapar maske ve mesafeye dikkat ederlerse Kurban Bayramı ve Kurban bayramı'ndan sonra da covid 19 belasının hayatımızdan en kısa zamanda çıkacağı umudundayım.

TABİİ BUNUN YANINDA AŞILAMA DA ÇOK ÖNEMLİ.

Şanlıurfa aşılamada Türkiye'nin son sıralarında kalan illerin başında geliyor. Bu konuda da vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyorum. Lütfen sağlık merkezlerine giderek aşılarımızı olun ve covid-19 belasından bir an önce toplum olarak kurtulalım.

Kurban bayramının tüm İslam alemine ve Şanlıurfalı hemşehrilerime hayırlara vesile olmasını temenni ederken, İnşallah sağlıklı güzel mutlu nice bayramlarda buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.