Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1950+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

TARIMA SAYALI SANAYİ EL BİRLİĞİ İLE KURMAK ZORUNDAYIZ

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bu basın toplantısında en önemli konulardan bir tanesi de tarıma dayalı sanayi elbirliğiyle kurmak zorundayız cümlesi idi. Şanlıurfa Türkiye'nin en bereketli tarım alanlarına sahip illerin başında gelmektedir. Yüce Rabbim bize bu kadar imkanı olanağı sunmuş bizde değerli ve kıymetli arazilerden faydalanma mız lazım. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan çalışma ile Şanlıurfa'da tarıma dayalı sanayi bir an önce daha çok geliştirilmelidir. Şanlıurfa'da ekilmeyen bakımsız ve atıl durumda bulunan arazilerin ekonomiye kazandırılması için önemli bir çalışma başlatılmalıdır. Atıl durumda bulunan araziler ekonomiye sağlayacağı fayda çok büyük ölçüde olacaktır. Ayrıca bu arazilerin vatandaşlara özellikle de Şanlıurfa'da bulunan Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan gençlere büyük bir iş olanağı sağlayacaktır. Tarlası olmayan arazisi olmayan vatandaşlar arazi kendilerine verilerek ekip biçerek ektikleri ürünle buğday arpa mısır pamuk gibi ürünlerle ekonomiye katkı sunabilirler. Özellikle sulama bölgesinde olan araziler birçok mahsul ekilip biçilebilir. Şanlıurfa'da binlerce kişi tarım işçisi olarak başka şehirlere göç edip burada kazandıkları para ile günlüklerini kışın yapacakları harcamaların parasını kazanmak için başka illerde tarım arazilerinde emek sarf edip çalışıyorlar. En azından yapılacak olan bu çalışma ile dışarı giden tarım işçilerinin de bir nebze olsun önüne geçilmiş olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün bu konuda yapacağı çalışmalara ben şahsım olarak sonsuz destek veriyorum. Şanlıurfa eğer ekonomide gelişecek ve büyüyecek se bu tarıma dayalı sanayi ile yapılabilir. Tabi bunun yanında hayvancılık da çok önemli bir etken yani tarımı hayvancılığı iyi kullanıp ekonomiye katkı sunmalıyız.
Ekleme Tarihi: 02 Eylül 2020 - Çarşamba

TARIMA SAYALI SANAYİ EL BİRLİĞİ İLE KURMAK ZORUNDAYIZ

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bu basın toplantısında en önemli konulardan bir tanesi de tarıma dayalı sanayi elbirliğiyle kurmak zorundayız cümlesi idi.

Şanlıurfa Türkiye'nin en bereketli tarım alanlarına sahip illerin başında gelmektedir.

Yüce Rabbim bize bu kadar imkanı olanağı sunmuş bizde değerli ve kıymetli arazilerden faydalanma mız lazım.

Bu konuda Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan çalışma ile Şanlıurfa'da tarıma dayalı sanayi bir an önce daha çok geliştirilmelidir.

Şanlıurfa'da ekilmeyen bakımsız ve atıl durumda bulunan arazilerin ekonomiye kazandırılması için önemli bir çalışma başlatılmalıdır.

Atıl durumda bulunan araziler ekonomiye sağlayacağı fayda çok büyük ölçüde olacaktır.

Ayrıca bu arazilerin vatandaşlara özellikle de Şanlıurfa'da bulunan Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan gençlere büyük bir iş olanağı sağlayacaktır.

Tarlası olmayan arazisi olmayan vatandaşlar arazi kendilerine verilerek ekip biçerek ektikleri ürünle buğday arpa mısır pamuk gibi ürünlerle ekonomiye katkı sunabilirler.

Özellikle sulama bölgesinde olan araziler birçok mahsul ekilip biçilebilir.

Şanlıurfa'da binlerce kişi tarım işçisi olarak başka şehirlere göç edip burada kazandıkları para ile günlüklerini kışın yapacakları harcamaların parasını kazanmak için başka illerde tarım arazilerinde emek sarf edip çalışıyorlar.

En azından yapılacak olan bu çalışma ile dışarı giden tarım işçilerinin de bir nebze olsun önüne geçilmiş olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün bu konuda yapacağı çalışmalara ben şahsım olarak sonsuz destek veriyorum.

Şanlıurfa eğer ekonomide gelişecek ve büyüyecek se bu tarıma dayalı sanayi ile yapılabilir. Tabi bunun yanında hayvancılık da çok önemli bir etken yani tarımı hayvancılığı iyi kullanıp ekonomiye katkı sunmalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.