Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1614+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

RUHUN ŞAD OLSUN PİR

Şanlıurfa'nın ünlü Gazelhanı rahmetli Kazancı Bedih lakaplı Bedih Yoluk ölümünün 12'nci yılında Urfa Sanat Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen muhteşem bir törenle anıldı. Şanlıurfa'da sobadan sızan karbon monoksit gazından dolayı eşi Fatma Yoluk ile zehirlenerek hayatını kaybeden Pir lakaplı Gazelhan Kazancı Bedih’i anma gecesine Zekeriya Ünlü ve büyük ustad Bedirhan Kırmızı okuduğu eserler ve İkbal Gürpınar’da şiir dinletileri ile geceye damga vuran isimlerin başında geldi. Şanlıurfa’nın yetiştirdiği önemli gazelhanlardan ve değerlerden biri olan Üstad Kazancı Bedih’i anma gecesine katılan ve kendi deyimi ile bir telefonla Şanlıurfa’ya gelen değerli sanatçı Zekeriya Ünlü’ye ayrıca bir teşekkür etmek istiyorum. Doğduğu ve büyüdüğü bu şehri hiçbir zaman unutmayan ve daima dilinde Şanlıurfa’yı eksik etmeyen bu değerli sanatçının vefalı davranışı diğer Urfalı sanatçılara da örnek olur inşallah… Urfalı gazelhanların hayat hikayelerinin anlatımı ile başlayan gecede, Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibinin müzik ezgileri ve Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk, Halil Affan Çizmecioğlu merhum Kazancı Bedih'in eserlerini seslendirirken gelen konuklar duygu dolu anlar yaşadı. Buradan bir eleştiriyi de Şanlıurfalı hemşerilerime yapmak istiyorum. Böyle değerli bir gazelhanın anıldığı gecede ben isterdim ki o salon tıka basa dolsun ama o kadar boşluk vardı ki inanın bu duruma ben çok üzüldüm. İnşallah bunun gibi sanatçılarımızın ve değerlerimizin kıymetlerini öldükleri zaman değil de, ölmeden önce hak ettikleri değeri veririz ve kıymetlerini biliriz. Bu güzel gecede büyük emek sarf eden, Urfa Sanat Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu adına Hüseyin Güzel ve Ali Çizmecioğlu ağabeylerime bir Urfalı kardeşleri olarak da, sanata ve sanatçıya verdikleri değerden dolayı ve bu güzel geceyi bizlere yaşattıklarından dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2016 - Cuma

RUHUN ŞAD OLSUN PİR

Şanlıurfa'nın ünlü Gazelhanı rahmetli Kazancı Bedih lakaplı Bedih Yoluk ölümünün 12'nci yılında Urfa Sanat Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen muhteşem bir törenle anıldı.

Şanlıurfa'da sobadan sızan karbon monoksit gazından dolayı eşi Fatma Yoluk ile zehirlenerek hayatını kaybeden Pir lakaplı Gazelhan Kazancı Bedih’i anma gecesine Zekeriya Ünlü ve büyük ustad Bedirhan Kırmızı okuduğu eserler ve İkbal Gürpınar’da şiir dinletileri ile geceye damga vuran isimlerin başında geldi.

Şanlıurfa’nın yetiştirdiği önemli gazelhanlardan ve değerlerden biri olan Üstad Kazancı Bedih’i anma gecesine katılan ve kendi deyimi ile bir telefonla Şanlıurfa’ya gelen değerli sanatçı Zekeriya Ünlü’ye ayrıca bir teşekkür etmek istiyorum. Doğduğu ve büyüdüğü bu şehri hiçbir zaman unutmayan ve daima dilinde Şanlıurfa’yı eksik etmeyen bu değerli sanatçının vefalı davranışı diğer Urfalı sanatçılara da örnek olur inşallah…

Urfalı gazelhanların hayat hikayelerinin anlatımı ile başlayan gecede, Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibinin müzik ezgileri ve Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk, Halil Affan Çizmecioğlu merhum Kazancı Bedih'in eserlerini seslendirirken gelen konuklar duygu dolu anlar yaşadı.

Buradan bir eleştiriyi de Şanlıurfalı hemşerilerime yapmak istiyorum. Böyle değerli bir gazelhanın anıldığı gecede ben isterdim ki o salon tıka basa dolsun ama o kadar boşluk vardı ki inanın bu duruma ben çok üzüldüm.

İnşallah bunun gibi sanatçılarımızın ve değerlerimizin kıymetlerini öldükleri zaman değil de, ölmeden önce hak ettikleri değeri veririz ve kıymetlerini biliriz.

Bu güzel gecede büyük emek sarf eden, Urfa Sanat Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu adına Hüseyin Güzel ve Ali Çizmecioğlu ağabeylerime bir Urfalı kardeşleri olarak da, sanata ve sanatçıya verdikleri değerden dolayı ve bu güzel geceyi bizlere yaşattıklarından dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.