Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1528+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

RAMAZANIN SONUNA GELDİK

11 Ayın sultanı Ramazan’ı şerif nasıl geçti anlamadan sonuna geldik. Geçen yıl 30 gün tuttuğumuz Ramazan ayı orucunu bu sene 29 gün tutarak tamamlayacağız, İnşallah. Rahmet ve bereket ayı kabul edilen Ramazan ayında bu sene geçmiş yıllara göre hava sıcaklığı daha ılıman bir şekilde geçerken hatta ramazan’ın ilk günlerinde havalar yağışlı idi. Ramazan ayı içerisinde bin aydan hayırlı kadir gecesini barındırıyor. Kuran-ı Kerim'in yeryüzüne indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi, 'Bin geceden daha hayırlı' olarak biliniyor. İslam aleminin büyük kıymet verdiği bu günde Müslümanlar bolca ibadet ediyor, namaz kılıyor, Allah'a yakararak tevbe ediyor. Ramazan ayı bu yıl 29 gün sürecek. Hilal'in 29'uncu günde görüneceği Ramazan ayında Kadir Gecesi 31 Mayıs tarihinde idrak edilecek. Kadir Gecesi faziletleri bol bir gecedir. Kadir Gecesi için bin aydan daha hayırlıdır denir. Bu geceye dair Hz.Muhammed (S.A.V) birçok hadisi bulunmatadır. İşte Kadir gecesinin önemi ve faziletleri. Kur'an-ı Kerim'i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir. Allah (c.c.) Kadir Suresinde "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " buyurarak Kur'an-ı Kerim'in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur'an'ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir. Bu kadar güzellikleri düşününce, insanın Rabbinin sonsuz keremi lütfuna bir kez daha hayran kalmaması mümkün mü? Yaptığımız her hayrın, her güzel davranışın, her ibadetin muhakkak bir mükafatı var. Rabb katında hiçbir şey sonuçsuz kalmıyor. İnşallah Ramazan ayı bizlerden hoşnut bir şekilde ayrılır ve bizleri sevdiklerimiz ile birlikte bayrama ulaşmayı cenabı hak nasip eder. Cenab-ı Hakk yaptığımız ibadetleri, tuttuğumuz oruçları, kabul eylesin inşallah. Bizleri bayram günlerine ulaşarak kadir gecesini idrak etmemizi nasip etmesini diliyorum. Allah-u Teâla’dan Ramazan Bayramı’nın madden olduğu gibi manen ve kalben de bir araya gelmemize vesile olmasını niyaz ediyorum. Allaha emanet olun…  
Ekleme Tarihi: 30 Mayıs 2019 - Perşembe

RAMAZANIN SONUNA GELDİK

11 Ayın sultanı Ramazan’ı şerif nasıl geçti anlamadan sonuna geldik. Geçen yıl 30 gün tuttuğumuz Ramazan ayı orucunu bu sene 29 gün tutarak tamamlayacağız, İnşallah.

Rahmet ve bereket ayı kabul edilen Ramazan ayında bu sene geçmiş yıllara göre hava sıcaklığı daha ılıman bir şekilde geçerken hatta ramazan’ın ilk günlerinde havalar yağışlı idi.

Ramazan ayı içerisinde bin aydan hayırlı kadir gecesini barındırıyor. Kuran-ı Kerim'in yeryüzüne indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi, 'Bin geceden daha hayırlı' olarak biliniyor. İslam aleminin büyük kıymet verdiği bu günde Müslümanlar bolca ibadet ediyor, namaz kılıyor, Allah'a yakararak tevbe ediyor.

Ramazan ayı bu yıl 29 gün sürecek. Hilal'in 29'uncu günde görüneceği Ramazan ayında Kadir Gecesi 31 Mayıs tarihinde idrak edilecek. Kadir Gecesi faziletleri bol bir gecedir. Kadir Gecesi için bin aydan daha hayırlıdır denir. Bu geceye dair Hz.Muhammed (S.A.V) birçok hadisi bulunmatadır. İşte Kadir gecesinin önemi ve faziletleri.

Kur'an-ı Kerim'i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.

Allah (c.c.) Kadir Suresinde "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " buyurarak Kur'an-ı Kerim'in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur'an'ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir.

Bu kadar güzellikleri düşününce, insanın Rabbinin sonsuz keremi lütfuna bir kez daha hayran kalmaması mümkün mü?

Yaptığımız her hayrın, her güzel davranışın, her ibadetin muhakkak bir mükafatı var. Rabb katında hiçbir şey sonuçsuz kalmıyor.

İnşallah Ramazan ayı bizlerden hoşnut bir şekilde ayrılır ve bizleri sevdiklerimiz ile birlikte bayrama ulaşmayı cenabı hak nasip eder.

Cenab-ı Hakk yaptığımız ibadetleri, tuttuğumuz oruçları, kabul eylesin inşallah. Bizleri bayram günlerine ulaşarak kadir gecesini idrak etmemizi nasip etmesini diliyorum. Allah-u Teâla’dan Ramazan Bayramı’nın madden olduğu gibi manen ve kalben de bir araya gelmemize vesile olmasını niyaz ediyorum. Allaha emanet olun…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.