Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1835+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

Mübarek üç ayların sonuncusu ve on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayların en faziletlisi olup oruç ayıdır. Ramazan ayı Allah'a C.C. itaat ve ibadette gayret etmeyi gerektiren ilahi rızaya ulaşmak için çokça mağfiret edip iyilik, ihsan ve mali ibadetlerin bolca yapılması gereken Rahmet ve inayet dolu duaların Cenab-ı Hakk tarafından çokça kabul gördüğü bir aydır. Ramazan ayı evveli rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden azat olma ayıdır. Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim'in inişi bu ayda başladığından aynı zamanda Kuran ayıdır. Onun için bu ayda Kuran okumak, zikir yapmak, iftar ve yardımlar vesilesi ile akraba dost ve komşularla, daha yakın ilişkiler kurmak ve bu ayı manevi yönden ihya etmek Allah nezdinde mümin kulların din ve Dünya işlerini düzeltmesine yardımcı olacaktır. Ramazan ayı için bin aydan hayırlı Kadir Gecesi bulunmaktadır. Şaban ayının son günü Peygamber Efendimiz, Müminlere Hutbede şöyle buyurmuştur: "Ey İnsanlar! Büyük ve mübarek bir ay sizi gölgesi altına almıştır. Bu öyle bir aydır ki bu ayda bin aydan daha hayırlı bir gece bulunmaktadır. Öyle bir aydır ki Allah C.C. bu ayda oruç tutmayı farz kıldı. Gecelerinde kalkıp ibadet etmeyi nafile kıldı. Ramazan ayı Sabır ayıdır, sabrında sevabı Cennettedir. Ramazan ayı Allah'ın kullarını gözetme ayıdır, müminin rızkının artırıldığı aydır." Peygamberimiz bir Hadis-i Şerifte de şöyle buyurmuştur:"Bir kimse Ramazan ayında Orucun farz olduğuna İman ederek ve sevabını Allah'tan bekleyerek oruç tutarsa geçmiş günahları affedilir. İdrak etmekte olduğumuz Ramazan ayının Müslümanlar arasında Barış, Huzur ve Dayanışmaya vesile olmasını akan kanların ve savaşların sona ermesini Yüce Allah'tan niyaz eder. Hayırlı bereketli Ramazanlar dilerim.
Ekleme Tarihi: 25 Haziran 2015 - Perşembe

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

Mübarek üç ayların sonuncusu ve on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayların en faziletlisi olup oruç ayıdır. Ramazan ayı Allah'a C.C. itaat ve ibadette gayret etmeyi gerektiren ilahi rızaya ulaşmak için çokça mağfiret edip iyilik, ihsan ve mali ibadetlerin bolca yapılması gereken Rahmet ve inayet dolu duaların Cenab-ı Hakk tarafından çokça kabul gördüğü bir aydır.
Ramazan ayı evveli rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden azat olma ayıdır. Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim'in inişi bu ayda başladığından aynı zamanda Kuran ayıdır.
Onun için bu ayda Kuran okumak, zikir yapmak, iftar ve yardımlar vesilesi ile akraba dost ve komşularla, daha yakın ilişkiler kurmak ve bu ayı manevi yönden ihya etmek Allah nezdinde mümin kulların din ve Dünya işlerini düzeltmesine yardımcı olacaktır. Ramazan ayı için bin aydan hayırlı Kadir Gecesi bulunmaktadır. Şaban ayının son günü Peygamber Efendimiz, Müminlere Hutbede şöyle buyurmuştur:
"Ey İnsanlar! Büyük ve mübarek bir ay sizi gölgesi altına almıştır. Bu öyle bir aydır ki bu ayda bin aydan daha hayırlı bir gece bulunmaktadır. Öyle bir aydır ki Allah C.C. bu ayda oruç tutmayı farz kıldı. Gecelerinde kalkıp ibadet etmeyi nafile kıldı. Ramazan ayı Sabır ayıdır, sabrında sevabı Cennettedir. Ramazan ayı Allah'ın kullarını gözetme ayıdır, müminin rızkının artırıldığı aydır." Peygamberimiz bir Hadis-i Şerifte de şöyle buyurmuştur:
"Bir kimse Ramazan ayında Orucun farz olduğuna İman ederek ve sevabını Allah'tan bekleyerek oruç tutarsa geçmiş günahları affedilir.
İdrak etmekte olduğumuz Ramazan ayının Müslümanlar arasında Barış, Huzur ve Dayanışmaya vesile olmasını akan kanların ve savaşların sona ermesini Yüce Allah'tan niyaz eder. Hayırlı bereketli Ramazanlar dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.