Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ(İyi ki doğdum)

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite eğitimin hangi aşamasında olursa olsun öğrencilerin öğretmenlerini yâd ettikleri bir gündür. Benim içinse öğretmenler günü olmasının yanı sıra çok ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü bugün benim aynı zamanda doğum günüm. Eğitim sektöründe çalışmasam da bugün beni de kutlayanlar oluyor. Akabinde ben de böyle anlamlı bir günde doğmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğretmenler günü tarih olarak Cumhuriyetin ilk yıllarına dayansa da Meclis’te Resmi olarak kutlama kararı 12 Eylül 1980 sonrasında gelişen atmosferin ürünü. 24 Kasım 1981 yılında resmen ülkemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kabul ediliyor. Tüm okullarda öğretmen öğrenci ve veliler tarafından kutlanılmaya başlanıyor. Öğretmenler gününün bugüne denk getirilmesinin ise tabi ki özel bir anlamı var. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde başlatılan Harf İnkılap Sürecinde bu tarih önemli bir teşekküle sahip. Başöğretmenin Cumhuriyetimizde ATATÜRK olması hasebiyle de bu öğretmenler günü kutlamaları hem Atamızı anma hem de yaşayan öğretmenlere bir saygı duruşu niteliğindedir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.
Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2016 - Perşembe

ÖĞRETMENLER GÜNÜ(İyi ki doğdum)

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite eğitimin hangi aşamasında olursa olsun öğrencilerin öğretmenlerini yâd ettikleri bir gündür.

Benim içinse öğretmenler günü olmasının yanı sıra çok ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü bugün benim aynı zamanda doğum günüm. Eğitim sektöründe çalışmasam da bugün beni de kutlayanlar oluyor. Akabinde ben de böyle anlamlı bir günde doğmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Öğretmenler günü tarih olarak Cumhuriyetin ilk yıllarına dayansa da Meclis’te Resmi olarak kutlama kararı 12 Eylül 1980 sonrasında gelişen atmosferin ürünü.

24 Kasım 1981 yılında resmen ülkemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kabul ediliyor. Tüm okullarda öğretmen öğrenci ve veliler tarafından kutlanılmaya başlanıyor.

Öğretmenler gününün bugüne denk getirilmesinin ise tabi ki özel bir anlamı var. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde başlatılan Harf İnkılap Sürecinde bu tarih önemli bir teşekküle sahip.

Başöğretmenin Cumhuriyetimizde ATATÜRK olması hasebiyle de bu öğretmenler günü kutlamaları hem Atamızı anma hem de yaşayan öğretmenlere bir saygı duruşu niteliğindedir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.