Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

OBJEKTİF BAKIŞLAR

Yıllardır içerisinde bulunduğum, haberlerimle, röportajlarıma, tasarımlarımla, makalelerimle naçizane hizmet ettiğim basın dünyasında daima onurlu, omurgalı, dirayetli, çalışmalar içinde yer almaya özen gösterdim. Bu dik duruşun temel esaslarından biri ise tarafsızlık ilkesine bağlı kalıp adil yayınlar yapmaktır. Bugün zaten bünyemizde daim var olan bu adaletin, tarafsızlığın ön plana çıkacağı bir makale yazacağım. Kadim dostum, Değerli kardeşim Ahmet NAS'ın geçtiğimiz günlerde imza günü yapılan "İnciten Bakışlar" adlı kitabını "Objektif Bakışla" tenkit edeceğim yöresel tabirimizle "hatır gönül işi" yapmadan. Kitap lansmanına bende katıldım basın mensubu arkadaşlarla birlikte imzalı kitaplarımızı aldık. Öncelikle kitabın hemen hemen yarısını oluşturan manzum çalışmalar, sıradan sözlerle, basit bir dille yazılmış, ahengi, akıcılığı yok. İnsanın gönlüne dokunup ruhunu etkilemiyor. Kitabın sonunda değerlendirmeler diye özel bir bölüm yapılmış. Değerlendirmeyi yapan değerli arkadaşların çoğunu bire bir tanıyorum. Hepsi alanlarında uzman kişilerdir fakat Ahmet NAS'a olan sevgilerinden dolayı olumlu fikirler beyan ettiklerini, subjektif yaklaştıklarını veya vakit azlığından dolayı kitabı tam okuyamadıklarını düşünüyorum. Değerlendirmeler, kitaba detaylı bakılınca aşikare görülen hataları yansıtmıyor. Ayrıca değerlendirenler birbirinden değerli isimlerdir ama yaklaşık yarısı dışarıda yaşıyor bu topraklarda yazılan bir kitaba bence memleketimizden isimler yorum katmalıydı. Tasarımına bakacak olursak renkli baskı yerine, beyaz kâğıt kullanılsaydı, kitap görünüş olarak daha klasik bir kitap şekli alarak, sürekli kitap okuyan kitleye daha çekici gelebilirdi. Makalelerinse altını çizerek okudum. Keşke kitabın tamamı makale olsaydı şiir-deneme sentezi çorba bir karışım olacağına. Özetle ne bileyim işte; insan künyesinde, oluşumunda bu kadar kalabalık bir ekip gördüğü bir kitaptan daha fazlasını bekliyor haliyle. Yine de kıymetli eğitimci & yazar arkadaşım Ahmet NAS'a hayırlı olsun derken daha anlamlı güzel çalışmalar bekliyoruz gelecekte…  
Ekleme Tarihi: 29 Eylül 2017 - Cuma

OBJEKTİF BAKIŞLAR

Yıllardır içerisinde bulunduğum, haberlerimle, röportajlarıma, tasarımlarımla, makalelerimle naçizane hizmet ettiğim basın dünyasında daima onurlu, omurgalı, dirayetli, çalışmalar içinde yer almaya özen gösterdim.

Bu dik duruşun temel esaslarından biri ise tarafsızlık ilkesine bağlı kalıp adil yayınlar yapmaktır.

Bugün zaten bünyemizde daim var olan bu adaletin, tarafsızlığın ön plana çıkacağı bir makale yazacağım.

Kadim dostum, Değerli kardeşim Ahmet NAS'ın geçtiğimiz günlerde imza günü yapılan "İnciten Bakışlar" adlı kitabını "Objektif Bakışla" tenkit edeceğim yöresel tabirimizle "hatır gönül işi" yapmadan.

Kitap lansmanına bende katıldım basın mensubu arkadaşlarla birlikte imzalı kitaplarımızı aldık.

Öncelikle kitabın hemen hemen yarısını oluşturan manzum çalışmalar, sıradan sözlerle, basit bir dille yazılmış, ahengi, akıcılığı yok. İnsanın gönlüne dokunup ruhunu etkilemiyor.

Kitabın sonunda değerlendirmeler diye özel bir bölüm yapılmış. Değerlendirmeyi yapan değerli arkadaşların çoğunu bire bir tanıyorum. Hepsi alanlarında uzman kişilerdir fakat Ahmet NAS'a olan sevgilerinden dolayı olumlu fikirler beyan ettiklerini, subjektif yaklaştıklarını veya vakit azlığından dolayı kitabı tam okuyamadıklarını düşünüyorum.

Değerlendirmeler, kitaba detaylı bakılınca aşikare görülen hataları yansıtmıyor. Ayrıca değerlendirenler birbirinden değerli isimlerdir ama yaklaşık yarısı dışarıda yaşıyor bu topraklarda yazılan bir kitaba bence memleketimizden isimler yorum katmalıydı.

Tasarımına bakacak olursak renkli baskı yerine, beyaz kâğıt kullanılsaydı, kitap görünüş olarak daha klasik bir kitap şekli alarak, sürekli kitap okuyan kitleye daha çekici gelebilirdi.

Makalelerinse altını çizerek okudum. Keşke kitabın tamamı makale olsaydı şiir-deneme sentezi çorba bir karışım olacağına.

Özetle ne bileyim işte; insan künyesinde, oluşumunda bu kadar kalabalık bir ekip gördüğü bir kitaptan daha fazlasını bekliyor haliyle.

Yine de kıymetli eğitimci & yazar arkadaşım Ahmet NAS'a hayırlı olsun derken daha anlamlı güzel çalışmalar bekliyoruz gelecekte…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.