Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

NEREDE HATA YAPIYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Şanlıurfa spor ligin başlamasına az bir zaman kala hazırlıklarına tam hız devam ediyor. Geçen sene onun hızlı onun şanssız bir şekilde kendi sahasında aldığı beraberlik ve mağlubiyetler ile şampiyonluk şansını kaybeden sarı Yeşilli temsilcimiz Bu yıl aynı hatalara düşmemek için transferlerine ve hazırlıklarına ona göre yapıyor. Şanlıurfaspor'da Yalnız her sezon yaşanan maddi sıkıntı bu sezonda yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde Sayın bakanlarımız Faruk Çelik ve Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da desteğiyle maddi sıkıntıdan bir nebze olsun kurtulan sarı yeşilli temsilcimiz Bu sezon bakanlarımızın da olmamasından dolayı nasıl bir maddi destek görecek bekleyip göreceğiz. Gerçi Sayın valimiz milletvekillerimiz belediye başkanlarımız ellerinden geldiği kadar sarı yeşil de takıma destek olmaya çalışıyorlar ama ne kadar yeterli oluyor çünkü profesyonel ikinci ligde mücadele etmek ve herhangi bir kalıcı gelirin olmadan sadece Türkiye Futbol federasyonu'ndan karşılaşmalarda aldığın paralar İddaa gelirleri ve Türkiye Kupası'nda oynadığın karşılaşmaların gelirleriyle ne kadar ayakta durabilirsin. Burada en büyük iş Şanlıurfa'dan kazanç sağlayan işadamlarına düşüyor. Ama maalesef Şanlıurfalı iş adamları gerek Şanlıurfa'da olsun gerek Şanlıurfa dışında fabrikası iş yerleri bulunan İşadamları Şanlıurfaspor'a hemen hemen neredeyse hiç destek vermiyorlar. Bunun için Şanlıurfa'nın geneli Şanlıurfa'nın en önemli markalarından biri olan Şanlıurfa spora destek verip ve onu hak ettiği yer olan TFF birinci lige çıkarmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermelerini lazım. Tabii bu gelirlerle ne kadar ayakta durabilirsiniz bir kulübün ayakta durabilmesi için altyapıdan futbolcu yetiştirmesi lazım ve kalıcı gelirleri olması lazım baktığımız zaman Şanlıurfa spor maalesef altyapıdan ne futbolcu yetiştirme biliyor ne de bir kalıcı geliri var kalıcı gelirinden gelir elde edebiliyor. Halbuki Şanlıurfa genç nüfusu ile Türkiye'nin belki de en yüksek potansiyel illerinden bir tanesi durumunda. Bu kadar gencimiz varken neden amatör takımlar ve Şanlıurfa'da bulunan profesyonel takımlardan iyi futbolcular çıkıp Şanlıurfa mızı Süper Lig'de ve 1. Lig'de temsil etmiyorlar. Bunun için durup iyice düşünmek lazım nerede hata yapıyoruz acaba.
Ekleme Tarihi: 01 Ağustos 2018 - Çarşamba

NEREDE HATA YAPIYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Şanlıurfa spor ligin başlamasına az bir zaman kala hazırlıklarına tam hız devam ediyor.

Geçen sene onun hızlı onun şanssız bir şekilde kendi sahasında aldığı beraberlik ve mağlubiyetler ile şampiyonluk şansını kaybeden sarı Yeşilli temsilcimiz Bu yıl aynı hatalara düşmemek için transferlerine ve hazırlıklarına ona göre yapıyor.

Şanlıurfaspor'da Yalnız her sezon yaşanan maddi sıkıntı bu sezonda yaşanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Sayın bakanlarımız Faruk Çelik ve Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da desteğiyle maddi sıkıntıdan bir nebze olsun kurtulan sarı yeşilli temsilcimiz Bu sezon bakanlarımızın da olmamasından dolayı nasıl bir maddi destek görecek bekleyip göreceğiz.

Gerçi Sayın valimiz milletvekillerimiz belediye başkanlarımız ellerinden geldiği kadar sarı yeşil de takıma destek olmaya çalışıyorlar ama ne kadar yeterli oluyor çünkü profesyonel ikinci ligde mücadele etmek ve herhangi bir kalıcı gelirin olmadan sadece Türkiye Futbol federasyonu'ndan karşılaşmalarda aldığın paralar İddaa gelirleri ve Türkiye Kupası'nda oynadığın karşılaşmaların gelirleriyle ne kadar ayakta durabilirsin.

Burada en büyük iş Şanlıurfa'dan kazanç sağlayan işadamlarına düşüyor. Ama maalesef Şanlıurfalı iş adamları gerek Şanlıurfa'da olsun gerek Şanlıurfa dışında fabrikası iş yerleri bulunan İşadamları Şanlıurfaspor'a hemen hemen neredeyse hiç destek vermiyorlar.

Bunun için Şanlıurfa'nın geneli Şanlıurfa'nın en önemli markalarından biri olan Şanlıurfa spora destek verip ve onu hak ettiği yer olan TFF birinci lige çıkarmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermelerini lazım.

Tabii bu gelirlerle ne kadar ayakta durabilirsiniz bir kulübün ayakta durabilmesi için altyapıdan futbolcu yetiştirmesi lazım ve kalıcı gelirleri olması lazım baktığımız zaman Şanlıurfa spor maalesef altyapıdan ne futbolcu yetiştirme biliyor ne de bir kalıcı geliri var kalıcı gelirinden gelir elde edebiliyor.

Halbuki Şanlıurfa genç nüfusu ile Türkiye'nin belki de en yüksek potansiyel illerinden bir tanesi durumunda.

Bu kadar gencimiz varken neden amatör takımlar ve Şanlıurfa'da bulunan profesyonel takımlardan iyi futbolcular çıkıp Şanlıurfa mızı Süper Lig'de ve 1. Lig'de temsil etmiyorlar.

Bunun için durup iyice düşünmek lazım nerede hata yapıyoruz acaba.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.