Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1546+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

NE YAPARSAN YAP AŞK İLE YAP

Son günlerde gençlerin diline pelesenk olan "Ne yaparsan yap, aşk ile yap" şarkısını bugünkü yazımızda tema olarak işlemek istedim. Çünkü dinimizin temel ilkesinde olduğu gibi: Ameller niyetlere göredir. Yani şarkının nakaratının devamında diyor ya: "Ne dediğin değil; nasıl dediğin olay"Görev yaptığı şehri yanlış hatırlamıyorsam Küfe ya da Taif'deki bir İmam Peygamberimize (s.a.v.) şikâyet edildiğinde Efendimiz mevzuyu sorar:"Hoca namazı çok ağır kıldırıyor, cemaat gündelik hayatından geri kalıyor, sıkıntı oluşuyor" Dendiğinde Efendimiz İmamı çağırarak kendisine şöyle der:"Sen fitne misin"Yani Efendimiz Hocanın gereğinden uzun bir şekilde cemaati meşgul etmesini kınıyor.Dinimiz çok hızlı jet imam şeklinde namaz kılınmasını da "Tavuğun yeri gıdaklamasına" benzeterek kınıyor. Yukarıdaki örneklerden anlıyoruz ki bir müminin ibadetini yaparken; sürati ağırlığı önemli değildir. Asl olan zatın amelini huşu ile aşk ile yapmasıdır.Süleyman Çelebi'nin söylediği gibi:Bir kez Allah dese aşk ile lisanDökülür Cümle günah misli hazanKur'andaki 114 süreden biri olan namazda da zam-ı süre olarak okuduğumuz İhlas Süresinin anlamı da Hulusi olmak kökünden yani samimiyetten gelir. Bu ihlasa sahip olabilmek de samimiyetle aşkla olur ancak:Dinimiz buyurur ki: "Bütün alimler helak olacak, ilmiyle amel edenler müstesna. İlmiyle amel edenler de helak olacak, ihlaslı olanlar müstesna"
Ekleme Tarihi: 02 Ekim 2015 - Cuma

NE YAPARSAN YAP AŞK İLE YAP

Son günlerde gençlerin diline pelesenk olan "Ne yaparsan yap, aşk ile yap" şarkısını bugünkü yazımızda tema olarak işlemek istedim. Çünkü dinimizin temel ilkesinde olduğu gibi: Ameller niyetlere göredir. Yani şarkının nakaratının devamında diyor ya: "Ne dediğin değil; nasıl dediğin olay"
Görev yaptığı şehri yanlış hatırlamıyorsam Küfe ya da Taif'deki bir İmam Peygamberimize (s.a.v.) şikâyet edildiğinde Efendimiz mevzuyu sorar:
"Hoca namazı çok ağır kıldırıyor, cemaat gündelik hayatından geri kalıyor, sıkıntı oluşuyor" Dendiğinde Efendimiz İmamı çağırarak kendisine şöyle der:
"Sen fitne misin"
Yani Efendimiz Hocanın gereğinden uzun bir şekilde cemaati meşgul etmesini kınıyor.
Dinimiz çok hızlı jet imam şeklinde namaz kılınmasını da "Tavuğun yeri gıdaklamasına" benzeterek kınıyor.
Yukarıdaki örneklerden anlıyoruz ki bir müminin ibadetini yaparken; sürati ağırlığı önemli değildir. Asl olan zatın amelini huşu ile aşk ile yapmasıdır.
Süleyman Çelebi'nin söylediği gibi:
Bir kez Allah dese aşk ile lisan
Dökülür Cümle günah misli hazan
Kur'andaki 114 süreden biri olan namazda da zam-ı süre olarak okuduğumuz İhlas Süresinin anlamı da Hulusi olmak kökünden yani samimiyetten gelir.
Bu ihlasa sahip olabilmek de samimiyetle aşkla olur ancak:
Dinimiz buyurur ki: "Bütün alimler helak olacak, ilmiyle amel edenler müstesna. İlmiyle amel edenler de helak olacak, ihlaslı olanlar müstesna"

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.