Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1878+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

MUHACİRLER & ENSARLAR

Andolsun Allah, Peygamberin, muhacirlerin ve ensarın üzerine tövbe ihsan etti. Ki onlar içlerinde bir bölümünün kalbi neredeyse kaymak üzereyken ona güçlük saatinde tabi oldular. Sonra onların tövbelerini kabul etti. Çünkü O, onlara (karşı) çok şefkatlidir, çok esirgeyicidir. (Tevbe Suresi, 117) Yukarıdaki ayette buyrulan muhacirler lafzı ile Resulullah’a inanan Mekke’de gördükleri eziyetler sonucu Medine’ye göçmek zorunda kalan sahabeler kast edilse de günümüzde de Dünya’nın birçok yerinde Müslümanlar eziyet görmektedirler. Malumdur ki: bu muhacirlere de bizler asr-ı sadetteki ensar gibi yardımcı olup onları misafir etmeliyiz. MUHACİRLER MİSAFİR BİZLER DE EV SAHİBİYİZ Evimize gelen misafirleri nasıl izzet-i ikramla ağırlıyorsak; onları da ikramla ağırlayıp güzellikle güler yüzle muamele etmeliyiz. Müslüman olma, aynı kıbleye yönelme, aynı Peygamberin ümmeti olma bir Allah’a inanma ortak paydasında buluştuğumuz muhacirler bizlerin kardeşidir. Bu kardeşlerimize yaklaşan bayramı bir vesile bilip onları hayır ve hasenatta bulunalım, ihtiyaçları varsa yardım edelim. Bayramda bizler neşeli olup bayram edeceğimiz gibi gurbette olan Müslüman kardeşlerimiz de boynu bükük mahzun kalmasınlar. Kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Kurban Bayramını doya doya yaşayalım. Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! YÜCE ALLAH KENDİSİNE DUA EDENLERİ GERİ ÇEVİRMEZ. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan, Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramları dileğiyle. Tüm Müslüman aleminin, okuyucularımın ve değerli Şanlıurfalıların bayramı kutlu olsun. Saygılarımla…  
Ekleme Tarihi: 22 Eylül 2015 - Salı

MUHACİRLER & ENSARLAR

Andolsun Allah, Peygamberin, muhacirlerin ve ensarın üzerine tövbe ihsan etti. Ki onlar içlerinde bir bölümünün kalbi neredeyse kaymak üzereyken ona güçlük saatinde tabi oldular. Sonra onların tövbelerini kabul etti. Çünkü O, onlara (karşı) çok şefkatlidir, çok esirgeyicidir. (Tevbe Suresi, 117)

Yukarıdaki ayette buyrulan muhacirler lafzı ile Resulullah’a inanan Mekke’de gördükleri eziyetler sonucu Medine’ye göçmek zorunda kalan sahabeler kast edilse de günümüzde de Dünya’nın birçok yerinde Müslümanlar eziyet görmektedirler.

Malumdur ki: bu muhacirlere de bizler asr-ı sadetteki ensar gibi yardımcı olup onları misafir etmeliyiz.

MUHACİRLER MİSAFİR BİZLER DE EV SAHİBİYİZ

Evimize gelen misafirleri nasıl izzet-i ikramla ağırlıyorsak; onları da ikramla ağırlayıp güzellikle güler yüzle muamele etmeliyiz.

Müslüman olma, aynı kıbleye yönelme, aynı Peygamberin ümmeti olma bir Allah’a inanma ortak paydasında buluştuğumuz muhacirler bizlerin kardeşidir.

Bu kardeşlerimize yaklaşan bayramı bir vesile bilip onları hayır ve hasenatta bulunalım, ihtiyaçları varsa yardım edelim.

Bayramda bizler neşeli olup bayram edeceğimiz gibi gurbette olan Müslüman kardeşlerimiz de boynu bükük mahzun kalmasınlar.

Kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Kurban Bayramını doya doya yaşayalım.

Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın!

YÜCE ALLAH KENDİSİNE DUA EDENLERİ GERİ ÇEVİRMEZ.

Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan, Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramları dileğiyle.

Tüm Müslüman aleminin, okuyucularımın ve değerli Şanlıurfalıların bayramı kutlu olsun.

Saygılarımla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.