Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

MİSAFİRİZ DÜNYADA

Bir insanın ölüm haberi geldiği zaman müminler o kişinin ardından "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" (Ondan geldik ve dönüş o'nadır) derler.İnsanoğlu ilk olarak Hz. Adem babamızın halk olmasıyla Cennet yurdunda Dünyaya gelmiştir. Ardından Şeytan aleyhi lanete kanarak hata işleyerek öz vatanından Cennet yurdundan kovularak Dünya'ya imtihana gönderilmiştir. İnsanoğlu eğer Dünyadaki imtihanını başarıyla geçerse; tekrar ilk olarak Yaratıldığı öz yurduna dönecek, Cennet-i Ala'ya çıkacaktır.Cennetten geldiysek ve amacımız tekrar oraya dönebilmek için çaba harcamaksa, bu Dünya bizim kalıcı mekanımız değildir. Son dönem Türk Sinema tarihinin seçkin komedilerinden hani Ferhan Şensoy'un Pardon filmi vardı. O filmde bir aksilik sonucu hapishaneye düşen arkadaşlar koğuşlarına TV, buzdolabı, vb ihtiyaçlarını almaya başlıyorlar, fakat aralarından biri diyor ki: "Biz neden buraya yerleşiyoruz?" İnsanoğlunun da bu Dünyaya yerleşmesi üst paragrafta anlattığımız filmdeki tirajı-komik olaydan farksızdır. İnsan için hem burası sonsuz ahiret yurduna göre bir misafirliktir, hem de Cennet ehline göre bir sürgün yeridir, hapishanedir.İnsanoğlu ne kadar evlat edinse, akrabaları genişlese, mal mülk kazansa, şana şöhrete ulaşsa onu Dünyada bırakıp gidecektir. Alınan evlerin teknik tabirde bile adı gayrimenkuldür. Yani taşınmaz anlamına gelir, bu Dünyada bile taşınmasına imkan olmayan bir madde ahirete nasıl birlikte götürülsün ki?Mülk yalnızca bizi Yaratan'ınsa bizler de sadece misafirsek o zaman Bu Dünya'da kimseye kalmaz…
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2015 - Pazartesi

MİSAFİRİZ DÜNYADA


Bir insanın ölüm haberi geldiği zaman müminler o kişinin ardından "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" (Ondan geldik ve dönüş o'nadır) derler.
İnsanoğlu ilk olarak Hz. Adem babamızın halk olmasıyla Cennet yurdunda Dünyaya gelmiştir. Ardından Şeytan aleyhi lanete kanarak hata işleyerek öz vatanından Cennet yurdundan kovularak Dünya'ya imtihana gönderilmiştir.
İnsanoğlu eğer Dünyadaki imtihanını başarıyla geçerse; tekrar ilk olarak Yaratıldığı öz yurduna dönecek, Cennet-i Ala'ya çıkacaktır.
Cennetten geldiysek ve amacımız tekrar oraya dönebilmek için çaba harcamaksa, bu Dünya bizim kalıcı mekanımız değildir.
Son dönem Türk Sinema tarihinin seçkin komedilerinden hani Ferhan Şensoy'un Pardon filmi vardı. O filmde bir aksilik sonucu hapishaneye düşen arkadaşlar koğuşlarına TV, buzdolabı, vb ihtiyaçlarını almaya başlıyorlar, fakat aralarından biri diyor ki: "Biz neden buraya yerleşiyoruz?"
İnsanoğlunun da bu Dünyaya yerleşmesi üst paragrafta anlattığımız filmdeki tirajı-komik olaydan farksızdır. İnsan için hem burası sonsuz ahiret yurduna göre bir misafirliktir, hem de Cennet ehline göre bir sürgün yeridir, hapishanedir.
İnsanoğlu ne kadar evlat edinse, akrabaları genişlese, mal mülk kazansa, şana şöhrete ulaşsa onu Dünyada bırakıp gidecektir.
Alınan evlerin teknik tabirde bile adı gayrimenkuldür. Yani taşınmaz anlamına gelir, bu Dünyada bile taşınmasına imkan olmayan bir madde ahirete nasıl birlikte götürülsün ki?
Mülk yalnızca bizi Yaratan'ınsa bizler de sadece misafirsek o zaman Bu Dünya'da kimseye kalmaz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.