Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA

Cumhurbaşkanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe nefes' kampanyası kapsamında tüm Türkiye’de ve Şanlıurfa'da önceki gün fidan dikimi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe nefes' kampanyası kapsamında Şanlıurfa'da fidan dikiminde doga sever binlerce kişi pandemi tedbirlerine uyarak fidanlarını toprakla buluşturdular. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe nefes" etkinliği 81 ilde eş zamanlı olarak saatler 11.11'i gösterdiğinde gerçekleşti. Şanlıurfa'da bulunan Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde düzenlenen etkinlikte, 26 bin 860 fidan toprakla buluşturuldu. Şanlıurfa özellikle yazları çok aşırı sıcak olması nedeniyle Türkiye'nin yeşil alan bakımından en fakir illeri arasında yer aldığını düşünüyorum. Şanlıurfa’da yıllardan bu yana sadece yeşillik ağaç denildiği zaman Atatürk Ormanı ilk akla gelen yerler arasında ilk sırada yer alırdı. Ama gelin görün ki son yıllarda gerek Şanlıurfa’da görev yapan valilerimiz olsun gerekse de yerel yönetimler ilin ormanlık alanını arttırmak amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer kurum kuruluşların desteğiyle çalışmalarını arttırarak devam ettiriyorlar. Ben son derece doğa ve tabiat seven biri olarak bu güzel gelişmeleri keyifle seyir ederek tadını çıkarıyorum. Özellikle orman yangınları sonrası yanan ormanlık alanların yeşillendirilmesi konusunda çok ciddi çalışmalar da bulunmakta. Yaz aylarında sıcak havalar ile vatandaşlarımızın piknik mangal yapma meraklarından dolayı çıkan orman yangınları birçok ormanlık alanlarımızın yanmasına sebep oldu. Bu yanan ormanlık alanların yerine bu defa yangına dayanıklı ağaçların dikimi yapılacağını öğrendim. Bu da çok önemli bir çalışma emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milli ağaçlandırma günü 11 Kasım'da bu yanan ormanlık alanlara yeni fidanlar dikilerek eskisinden daha yeşil bir konuma gelecek.  Tabii geleceğe nefes projesine toplum olarak da çok büyük destek verildiğini gördüm. Şanlıurfa'da pandemi tedbirleri kapsamında öğrenciler, kurum çalışanları, basın çalışanları ve birçok sektörde görev yapan kişiler bu kapsamda fidan dikimi için adeta birbirleri ile yarıştılar. Yediden yetmişe tüm doğasever dostlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ormanı sevgi korur, doğayı sevmek lazım, Doğa sevgisini çocuklarımıza çok küçük yaşta aşılamalıyız. Ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Ormanlarımızı kirletmemeliyiz. Orman her şeyimiz. Ormana yeşil alana sahip çıkan güzel bir toplum yetişiyor. Ormanlar temiz havanın kaynağıdır, temiz suyun kaynağıdır. Bu önemli projeye destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.    
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2020 - Pazartesi

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA

Cumhurbaşkanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe nefes' kampanyası kapsamında tüm Türkiye’de ve Şanlıurfa'da önceki gün fidan dikimi yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe nefes' kampanyası kapsamında Şanlıurfa'da fidan dikiminde doga sever binlerce kişi pandemi tedbirlerine uyarak fidanlarını toprakla buluşturdular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe nefes" etkinliği 81 ilde eş zamanlı olarak saatler 11.11'i gösterdiğinde gerçekleşti. Şanlıurfa'da bulunan Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde düzenlenen etkinlikte, 26 bin 860 fidan toprakla buluşturuldu.

Şanlıurfa özellikle yazları çok aşırı sıcak olması nedeniyle Türkiye'nin yeşil alan bakımından en fakir illeri arasında yer aldığını düşünüyorum.

Şanlıurfa’da yıllardan bu yana sadece yeşillik ağaç denildiği zaman Atatürk Ormanı ilk akla gelen yerler arasında ilk sırada yer alırdı. Ama gelin görün ki son yıllarda gerek Şanlıurfa’da görev yapan valilerimiz olsun gerekse de yerel yönetimler ilin ormanlık alanını arttırmak amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer kurum kuruluşların desteğiyle çalışmalarını arttırarak devam ettiriyorlar.

Ben son derece doğa ve tabiat seven biri olarak bu güzel gelişmeleri keyifle seyir ederek tadını çıkarıyorum.

Özellikle orman yangınları sonrası yanan ormanlık alanların yeşillendirilmesi konusunda çok ciddi çalışmalar da bulunmakta.

Yaz aylarında sıcak havalar ile vatandaşlarımızın piknik mangal yapma meraklarından dolayı çıkan orman yangınları birçok ormanlık alanlarımızın yanmasına sebep oldu.

Bu yanan ormanlık alanların yerine bu defa yangına dayanıklı ağaçların dikimi yapılacağını öğrendim. Bu da çok önemli bir çalışma emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Milli ağaçlandırma günü 11 Kasım'da bu yanan ormanlık alanlara yeni fidanlar dikilerek eskisinden daha yeşil bir konuma gelecek. 

Tabii geleceğe nefes projesine toplum olarak da çok büyük destek verildiğini gördüm.

Şanlıurfa'da pandemi tedbirleri kapsamında öğrenciler, kurum çalışanları, basın çalışanları ve birçok sektörde görev yapan kişiler bu kapsamda fidan dikimi için adeta birbirleri ile yarıştılar.

Yediden yetmişe tüm doğasever dostlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Ormanı sevgi korur, doğayı sevmek lazım, Doğa sevgisini çocuklarımıza çok küçük yaşta aşılamalıyız. Ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Ormanlarımızı kirletmemeliyiz. Orman her şeyimiz. Ormana yeşil alana sahip çıkan güzel bir toplum yetişiyor. Ormanlar temiz havanın kaynağıdır, temiz suyun kaynağıdır.

Bu önemli projeye destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.