Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1099+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

MEMLEKETE FAYDALI OLUN!

Allahtan korkan bir kimse O nun emirlerini yapmaya, yasaklarından sakınmaya çalışır. hiç kimseye kötülük yapmaz kendine kötülük yapanlara sabreder…Yaptığı kusurlara tövbe eder, sözünün eri olur ve her iyiliği Allah için yapar. Kimsenin malına canına namusuna göz dikmez.Çalışırken alışveriş yaparken kimsenin hakkını yemez. Herkese iyilik eder.Şüpheli şeylerden kaçınır.Makam sahiplerine zalimlere yaltaklık etmez.İlim ve ahlak sahiplerine saygı gösterir.Arkadaşlarını sever ve kendini sevdirir.Kötü kimselere nasihat verir ve onlara uymaz. Misafirlere ikram eder.Kimseyi çekiştirmez.Keyfi peşinde koşmaz.Zararlı ve faydasız şeylerin peşinden koşmaz ve söylemez.Cömert olur.Malı ve mevkii iyiliğe ulaşmak için ister.Riyakarlığı ve iki yüzlülüğü sevmez.Kendini Beğenmez…HADİS-İ ŞERİFLERDE BUYURULUYOR Kİ: "Cennete götüren sebeplerin başlıcası, Allahü teâlâdan korkmak ve iyi huylu olmaktır. Cehenneme götüren sebeplerin başlıcası da, dünya nimetlerinden ayrılınca üzülmek, bu nimetlere kavuşunca sevinmek, azgınlık yapmaktır."Allahu Tealanın her an kendini gördüğünü ve bildiğini düşünerek hiç kötülük yapmaz.O nun emirlerine sarılır ve yasaklarından kaçınır...İşte, ALLAHTAN KORKANLAR… MİLLETİNE VE MEMLEKETİNE BÖYLECE FAYDALI OLURLAR...SELAM VE DUA İLE, HAYIRLI CUMALAR...
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2015 - Cuma

MEMLEKETE FAYDALI OLUN!


Allahtan korkan bir kimse O nun emirlerini yapmaya, yasaklarından sakınmaya çalışır. hiç kimseye kötülük yapmaz kendine kötülük yapanlara sabreder…
Yaptığı kusurlara tövbe eder, sözünün eri olur ve her iyiliği Allah için yapar.
Kimsenin malına canına namusuna göz dikmez.
Çalışırken alışveriş yaparken kimsenin hakkını yemez.
Herkese iyilik eder.
Şüpheli şeylerden kaçınır.
Makam sahiplerine zalimlere yaltaklık etmez.
İlim ve ahlak sahiplerine saygı gösterir.
Arkadaşlarını sever ve kendini sevdirir.
Kötü kimselere nasihat verir ve onlara uymaz.
Misafirlere ikram eder.
Kimseyi çekiştirmez.
Keyfi peşinde koşmaz.
Zararlı ve faydasız şeylerin peşinden koşmaz ve söylemez.
Cömert olur.
Malı ve mevkii iyiliğe ulaşmak için ister.
Riyakarlığı ve iki yüzlülüğü sevmez.
Kendini Beğenmez…
HADİS-İ ŞERİFLERDE BUYURULUYOR Kİ:
"Cennete götüren sebeplerin başlıcası, Allahü teâlâdan korkmak ve iyi huylu olmaktır. Cehenneme götüren sebeplerin başlıcası da, dünya nimetlerinden ayrılınca üzülmek, bu nimetlere kavuşunca sevinmek, azgınlık yapmaktır."
Allahu Tealanın her an kendini gördüğünü ve bildiğini düşünerek hiç kötülük yapmaz.
O nun emirlerine sarılır ve yasaklarından kaçınır...
İşte, ALLAHTAN KORKANLAR…
MİLLETİNE VE MEMLEKETİNE BÖYLECE FAYDALI OLURLAR...
SELAM VE DUA İLE,
HAYIRLI CUMALAR...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.