Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1358+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

KALICI GELİR ŞART

Türkiye Futbol Federasyonu ikinci lig beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Şanlıurfa spor ikinci devrede transfer arasının başlamasından sonra transfer tahtasının kapalı olması nedeni ile bir türlü şimdiye kadar transfer yapamadı. Transfer tahtasının kapanmasında bugün son gün olması nedeni ile Türkiye Futbol Federasyonuna yaklaşık 4 milyon TL civarında olan borcunu ödemediği takdirde ikinci yarıya eski futbolcumuz Fevzi Özkan dışında transfer yapmadan devam edecek. Şanlıurfa Spor Kulübü şimdiye kadar bu transfer borçlarını ödemek için gerek Başkan, Gerek Yönetim Kurulu Üyeleri ve gerekse de taraftarlar ile spor kamuoyu büyük bir çaba harcadılar. Ama bu para bugün yatırılmaz ise Şanlıurfa spor transfer yapamadan 2. yarının önemli karşılaşmalarına elindeki futbolcular ile devam edecek. Tabii ben bu köşe yazısını yazana kadar henüz transfer tahtası açılmamış ve para yatırılmamış idi. Şanlıurfaspor'da Eğer bugün ki gazete de bu yazı çıktığı zaman bu transfer parası ve transfer tahtası açılırsa Tabii ki daha güzel olur. Şanlıurfa yaklaşık iki buçuk milyona yakın nüfusu ile Türkiye'nin önemli şehirlerinden Hatta büyük şehirlerinden bir tanesi durumunda ama gelin görün ki Şanlıurfa'nın iki tane profesyonel futbol takımı var. Karaköprü Belediyespor ve Şanlıurfa spor Şehrimizi profesyonel liglerde temsil etme gayreti ve çabası içerisindeler. Bu takımlarımıza Şehir olarak ve vatandaşlar olarak Bizim de destek olmamız lazım. En azından kendi sahamızda oynanan karşılaşmaları bilet alarak gidersek Bu takımlara bir nebze olsun faydamız olur. Tabii Şanlıurfaspor'un durumuna düşmemek için kulüplerde en önemli faktörlerden bir tanesi kalıcı gelir eğer bir kulüpte kalıcı geliriniz yoksa daima bu duruma düşmeye mahkum olursunuz. Profesyonel liglerde mücadele eden birçok takıma bakın hemen hemen hepsine yakını Şanlıurfa spor ile aynı durumdalar, çok az bir kısmının belki borcu yoktur veya az miktarda olabilir ama geri kalan büyük bir kısım borç batağı içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Genelde Dernek usulü bir yönetim şekli benimseyen bu kulupler yöneticilerin başkanın ve kulübün belli gelirleri ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Spor sektörü özellikle de futbol piyasası bir futbolcuyu transfer etmek istediğin zaman çok yüksek rakamlar söz konusu oluyor bu rakamların altından kalkmak hiç kolay bir iş değil mecburen kulüpler borçlanıyor borçlandığı zaman gelen transfer yasakları sonrasında zor durumlar yaşıyorlar. Bu zor durumda kalmamak için bir an önce kalıcı gelir noktasında yalnız Şanlıurfa spor için demiyorum bunu Türkiye'de bulunan birçok kulüp için söylüyorum, kalıcı gelir noktasında önemli adımlar atmaları lazım, bu günü kurtarmak için değil yarın bu kulübe ben para bırakayım, gelir bırakayım, gelen yönetici rahat etsin kimseye muhtaç olmadan Kulübü yönetsin zihniyetinde olursa o zaman Türk futbolu ve kulüpler aydınlığa çıkarlar.  
Ekleme Tarihi: 31 Ocak 2018 - Çarşamba

KALICI GELİR ŞART

Türkiye Futbol Federasyonu ikinci lig beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Şanlıurfa spor ikinci devrede transfer arasının başlamasından sonra transfer tahtasının kapalı olması nedeni ile bir türlü şimdiye kadar transfer yapamadı.

Transfer tahtasının kapanmasında bugün son gün olması nedeni ile Türkiye Futbol Federasyonuna yaklaşık 4 milyon TL civarında olan borcunu ödemediği takdirde ikinci yarıya eski futbolcumuz Fevzi Özkan dışında transfer yapmadan devam edecek.

Şanlıurfa Spor Kulübü şimdiye kadar bu transfer borçlarını ödemek için gerek Başkan, Gerek Yönetim Kurulu Üyeleri ve gerekse de taraftarlar ile spor kamuoyu büyük bir çaba harcadılar.

Ama bu para bugün yatırılmaz ise Şanlıurfa spor transfer yapamadan 2. yarının önemli karşılaşmalarına elindeki futbolcular ile devam edecek.

Tabii ben bu köşe yazısını yazana kadar henüz transfer tahtası açılmamış ve para yatırılmamış idi. Şanlıurfaspor'da Eğer bugün ki gazete de bu yazı çıktığı zaman bu transfer parası ve transfer tahtası açılırsa Tabii ki daha güzel olur.

Şanlıurfa yaklaşık iki buçuk milyona yakın nüfusu ile Türkiye'nin önemli şehirlerinden Hatta büyük şehirlerinden bir tanesi durumunda ama gelin görün ki Şanlıurfa'nın iki tane profesyonel futbol takımı var.

Karaköprü Belediyespor ve Şanlıurfa spor Şehrimizi profesyonel liglerde temsil etme gayreti ve çabası içerisindeler. Bu takımlarımıza Şehir olarak ve vatandaşlar olarak Bizim de destek olmamız lazım. En azından kendi sahamızda oynanan karşılaşmaları bilet alarak gidersek Bu takımlara bir nebze olsun faydamız olur.

Tabii Şanlıurfaspor'un durumuna düşmemek için kulüplerde en önemli faktörlerden bir tanesi kalıcı gelir eğer bir kulüpte kalıcı geliriniz yoksa daima bu duruma düşmeye mahkum olursunuz.

Profesyonel liglerde mücadele eden birçok takıma bakın hemen hemen hepsine yakını Şanlıurfa spor ile aynı durumdalar, çok az bir kısmının belki borcu yoktur veya az miktarda olabilir ama geri kalan büyük bir kısım borç batağı içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Genelde Dernek usulü bir yönetim şekli benimseyen bu kulupler yöneticilerin başkanın ve kulübün belli gelirleri ile ayakta durmaya çalışıyorlar.

Spor sektörü özellikle de futbol piyasası bir futbolcuyu transfer etmek istediğin zaman çok yüksek rakamlar söz konusu oluyor bu rakamların altından kalkmak hiç kolay bir iş değil mecburen kulüpler borçlanıyor borçlandığı zaman gelen transfer yasakları sonrasında zor durumlar yaşıyorlar.

Bu zor durumda kalmamak için bir an önce kalıcı gelir noktasında yalnız Şanlıurfa spor için demiyorum bunu Türkiye'de bulunan birçok kulüp için söylüyorum, kalıcı gelir noktasında önemli adımlar atmaları lazım, bu günü kurtarmak için değil yarın bu kulübe ben para bırakayım, gelir bırakayım, gelen yönetici rahat etsin kimseye muhtaç olmadan Kulübü yönetsin zihniyetinde olursa o zaman Türk futbolu ve kulüpler aydınlığa çıkarlar.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.