Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1559+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

HALKIN ORTAK DEĞERİ: DEMOKRASİ

Hep böyle bulutlar içinde başın,Hilâli kucaklar her vatandaşın.Geçse de asırlar, tazedir başın,O kadar leventsin, fidan gibisin. Ünlü Şair Halid Fahri OZANSOY'un yukarıda bir kıtasında örneklediğimiz "Vatan Destanı" eserindeki "Hilali kucaklar her vatandaşın" satırı gerçekleşti darbe girişimine karşı.1 aydır yaşanan elim darbe girişiminin müteakibinde gelişen tepkilerden, halkın duyarlılığından anladığımız üzere "Demokrasi" Türk ulusunun kahir ekserinin ortak değeridir.Yurdun her ilinde, ilçesinde sokağa döküldü vatandaşlar, hem de ölümü dahi göze alarak bu kutlu vatan sevgisi yolunda.İlk gece dirayetli davranan Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın emri ve ölümüne mücadele vereceğiz diyen Başbakanımız Binali YILDIRIM'ın cesaretleri bu halkın şecaat duygularına öncülük etmiştir.Başkomutanın emri ile sokaklarda bir asker gibi nöbete duran halk meydanları boş bırakmamıştır.Başımızdaki büyük liderler, Demokrasi'ye halkın iradesine sahip çıkmışlardır aynen bu "Vatan Destanı" şirinin devamındaki gibi.Bir insan nihayet kemikle ettir, Bu et, bu kemiğe can hürriyettir. En büyük hürriyet cumhuriyettir, Demek ki şimdi sen bin can gibisin.Yaklaşık bir aydır, halkımız gündüz çalıştıkları işlerin yorgunluğuna aldırış etmeden, çoluk çocuk kadın erkek geceleri meydanlarda sabahlamıştır.Bu nöbetlerde yerel yönetimler, Sn. Belediye Başkanlarının da hizmetleri katkıları büyüktür.Ulusumuz siyasi büyüklerimizin de desteği ile halkın iradesine el koymak isteyenlere izin vermemiştir.
Ekleme Tarihi: 17 Ağustos 2016 - Çarşamba

HALKIN ORTAK DEĞERİ: DEMOKRASİ

Hep böyle bulutlar içinde başın,
Hilâli kucaklar her vatandaşın.
Geçse de asırlar, tazedir başın,
O kadar leventsin, fidan gibisin.
Ünlü Şair Halid Fahri OZANSOY'un yukarıda bir kıtasında örneklediğimiz "Vatan Destanı" eserindeki "Hilali kucaklar her vatandaşın" satırı gerçekleşti darbe girişimine karşı.
1 aydır yaşanan elim darbe girişiminin müteakibinde gelişen tepkilerden, halkın duyarlılığından anladığımız üzere "Demokrasi" Türk ulusunun kahir ekserinin ortak değeridir.
Yurdun her ilinde, ilçesinde sokağa döküldü vatandaşlar, hem de ölümü dahi göze alarak bu kutlu vatan sevgisi yolunda.
İlk gece dirayetli davranan Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın emri ve ölümüne mücadele vereceğiz diyen Başbakanımız Binali YILDIRIM'ın cesaretleri bu halkın şecaat duygularına öncülük etmiştir.
Başkomutanın emri ile sokaklarda bir asker gibi nöbete duran halk meydanları boş bırakmamıştır.
Başımızdaki büyük liderler, Demokrasi'ye halkın iradesine sahip çıkmışlardır aynen bu "Vatan Destanı" şirinin devamındaki gibi.
Bir insan nihayet kemikle ettir,
Bu et, bu kemiğe can hürriyettir.
En büyük hürriyet cumhuriyettir,
Demek ki şimdi sen bin can gibisin.
Yaklaşık bir aydır, halkımız gündüz çalıştıkları işlerin yorgunluğuna aldırış etmeden, çoluk çocuk kadın erkek geceleri meydanlarda sabahlamıştır.
Bu nöbetlerde yerel yönetimler, Sn. Belediye Başkanlarının da hizmetleri katkıları büyüktür.
Ulusumuz siyasi büyüklerimizin de desteği ile halkın iradesine el koymak isteyenlere izin vermemiştir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.