Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

GÜNÜ KURTARMA DERDİNDE OLMAYALIM

Yeni sezonda Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz grupta mücadele edecek olan sarı yeşilli temsilcimiz Şanlıurfaspor da önceki gün Türkiye Futbol Federasyonu Riva tesislerinde çekilen kura sonucu beyaz grupta yer almasından sonra gözler transfere çevrilmiş durumda. Başkan Emin Yetimin Lig bitiminden sonra kongre kararı almasının ardından 2 defa kongreye giden ve yönetim ve başkanı seçemeyen sarı Yeşilli temsilcimiz yapılan son kongre Mehmet Yılmaz başkanlığında oluşan yönetim kurulu ile yeni sezona girmeye hazırlanıyor. Kapalı olan transfer tahtası bu anlamda Şanlıurfaspor yönetimine en çok zorlayan konuların başında geliyor. Özellikle Şanlıurfaspor'un yüksek borcu nedeniyle transfer yapamaması ve iç transferde son birkaç gün içinde birkaç futbolcu ile yeniden anlaşması üzerine altyapıdan gelecek olan futbolculara Şanlıurfaspor'un kaderi bağlanmış durumda. Zira bu sezon altyapıdan gelecek futbolcular ve geçen yıl kadroda olan futbolcular ile sahaya çıkacak olan Şanlıurfaspor olacağı sonuçlar ile büyük ihtimal ligde kalıp kalmayacağını belli edecek. Tabi bu söylediklerim transfer tahtası açılmaması sonrası oluşacak olan olasılıklar. Ama şu anda gösterilen durum tahtanın zor açılıyor olacağı yönünde. Şimdiye kadar altyapıya önem vermeyen Şanlıurfaspor'da bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda altyapıdan futbolcu yetişti. Halbuki 2 milyonu Aşkın nüfusu ile Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa'da birçok yetenekli futbolcu bulunup altyapıya dahil edilebilirdi ama yarışmacı kimliği ile sürekli ben üst sıralarda şampiyonluğa oynamak istiyor. Yetiştiricilik benim işim değil diyerek yıllardır bu zihniyeti koruyan Şanlıurfaspor başkanları ve yönetim kurulları altyapıya yatırım yapmamanın cezasını hep çekti bundan sonra da çekecek gibi görünüyor. Para aktarmak vermek de bir yere kadar şuanda görüyorsunuz İstanbul takımları Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bile maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Altyapıdan futbolcu yetiştirmeye çalışıyor. Gençlere önem veriyor. Gençleri yetiştirip Avrupa kulüplerine büyük paralar satma gayreti içerisindeler. Türkiye'nin en büyük 3 Kulübü bunu yapıyorsa bizim Şanlıurfaspor neden yapmıyor ve elinde bu kadar büyük bir potansiyel olmasına rağmen neden altyapıya önem vermiyor. Yıllardır kangren haline gelmiş olan bu sorunu Urfa'da çözmek çok zor gibi görünüyor. Kısa zaman içerisinde büyük başarılar elde etme işinde olan başkanlar ve yönetim kurulları olduğu müddetçe Şanlıurfaspor altyapıdan futbolcu ne yetiştirebilir, ne tesisleşme düzgün yapabilir, ne de kalıcı gelir konusunda bir çalışma yapabilir. Zira günü kurtarma derdinde olmamak lazım. Yarına ne bırakabilirim onun çabası içerisinde hareket etmek düşünmek çalışmak gerekir.
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2019 - Cuma

GÜNÜ KURTARMA DERDİNDE OLMAYALIM

Yeni sezonda Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz grupta mücadele edecek olan sarı yeşilli temsilcimiz Şanlıurfaspor da önceki gün Türkiye Futbol Federasyonu Riva tesislerinde çekilen kura sonucu beyaz grupta yer almasından sonra gözler transfere çevrilmiş durumda.

Başkan Emin Yetimin Lig bitiminden sonra kongre kararı almasının ardından 2 defa kongreye giden ve yönetim ve başkanı seçemeyen sarı Yeşilli temsilcimiz yapılan son kongre Mehmet Yılmaz başkanlığında oluşan yönetim kurulu ile yeni sezona girmeye hazırlanıyor.

Kapalı olan transfer tahtası bu anlamda Şanlıurfaspor yönetimine en çok zorlayan konuların başında geliyor.

Özellikle Şanlıurfaspor'un yüksek borcu nedeniyle transfer yapamaması ve iç transferde son birkaç gün içinde birkaç futbolcu ile yeniden anlaşması üzerine altyapıdan gelecek olan futbolculara Şanlıurfaspor'un kaderi bağlanmış durumda.

Zira bu sezon altyapıdan gelecek futbolcular ve geçen yıl kadroda olan futbolcular ile sahaya çıkacak olan Şanlıurfaspor olacağı sonuçlar ile büyük ihtimal ligde kalıp kalmayacağını belli edecek. Tabi bu söylediklerim transfer tahtası açılmaması sonrası oluşacak olan olasılıklar.

Ama şu anda gösterilen durum tahtanın zor açılıyor olacağı yönünde.

Şimdiye kadar altyapıya önem vermeyen Şanlıurfaspor'da bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda altyapıdan futbolcu yetişti.

Halbuki 2 milyonu Aşkın nüfusu ile Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa'da birçok yetenekli futbolcu bulunup altyapıya dahil edilebilirdi ama yarışmacı kimliği ile sürekli ben üst sıralarda şampiyonluğa oynamak istiyor.

Yetiştiricilik benim işim değil diyerek yıllardır bu zihniyeti koruyan Şanlıurfaspor başkanları ve yönetim kurulları altyapıya yatırım yapmamanın cezasını hep çekti bundan sonra da çekecek gibi görünüyor.

Para aktarmak vermek de bir yere kadar şuanda görüyorsunuz İstanbul takımları Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bile maddi sıkıntılarla boğuşuyor.

Altyapıdan futbolcu yetiştirmeye çalışıyor. Gençlere önem veriyor. Gençleri yetiştirip Avrupa kulüplerine büyük paralar satma gayreti içerisindeler.

Türkiye'nin en büyük 3 Kulübü bunu yapıyorsa bizim Şanlıurfaspor neden yapmıyor ve elinde bu kadar büyük bir potansiyel olmasına rağmen neden altyapıya önem vermiyor.

Yıllardır kangren haline gelmiş olan bu sorunu Urfa'da çözmek çok zor gibi görünüyor.

Kısa zaman içerisinde büyük başarılar elde etme işinde olan başkanlar ve yönetim kurulları olduğu müddetçe Şanlıurfaspor altyapıdan futbolcu ne yetiştirebilir, ne tesisleşme düzgün yapabilir, ne de kalıcı gelir konusunda bir çalışma yapabilir.

Zira günü kurtarma derdinde olmamak lazım. Yarına ne bırakabilirim onun çabası içerisinde hareket etmek düşünmek çalışmak gerekir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.