Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

GERÇEK SEVGİNİN KARŞILIĞI

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir Hadis-i Şeriflerinde buyurmuşlardır ki: "Kişi size değer verdiği kadar siz de ona değer verin"Temel matematik bilgilerine vakıf herkes de bilir ki pozitif rakamlar bir değer olduğu gibi negatif rakamlarda değer bildirir. Yani "10 numara bir insan" demek de bir değerdir. "5 kuruş etmez" de bir değerdir." Bu minvalde karşıdakinin tutumuna bakarak; muhatabına Peygamberin buyruğu üzere mukabele etmek gerekir.Bir insan tabi ki mümin kardeşlerine, ailesine, yakınlarına sevgi göstererek, güzel hisler beslemeli, iyilikle muamele etmelidir. Fakat beşeri sevgi ne kadar yoğun olursa olsun bazen muhatabınca idrak edilemeyebilir.Sevginin aslı ise; Dünya'yı sevgi üzerine halk eden yüce Yaratıcı 'ya karşı gösterilmelidir. Tıpkı bu ilahinin sözlerindeki gibi:Sen Allah'ı seversenAllah seni sevmez miEmrince hizmet etsenHakk ecrini vermez miİnsanın layıkı veçhi ile hatta layığından daha da fazlası ile karşılığını alabileceği ulviyet taşıyan duygu Allah sevgisidir. Allah-ü Teala "Kulum bana bir adım gelirse ben ona bin adım gelirim. Kulum bana yürürse ben ona koşarım" diye buyuruyor.Bakara süresinin 157. ayetinde de Allah'ın kuluna sevgisinin neticesinde ikram ve ihsanını ifade eden şu ayet buyuruluyor: "Salât"lar ve bir rahmet hep onların üzerindedir"
Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2015 - Salı

GERÇEK SEVGİNİN KARŞILIĞI

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir Hadis-i Şeriflerinde buyurmuşlardır ki: "Kişi size değer verdiği kadar siz de ona değer verin"
Temel matematik bilgilerine vakıf herkes de bilir ki pozitif rakamlar bir değer olduğu gibi negatif rakamlarda değer bildirir. Yani "10 numara bir insan" demek de bir değerdir. "5 kuruş etmez" de bir değerdir." Bu minvalde karşıdakinin tutumuna bakarak; muhatabına Peygamberin buyruğu üzere mukabele etmek gerekir.
Bir insan tabi ki mümin kardeşlerine, ailesine, yakınlarına sevgi göstererek, güzel hisler beslemeli, iyilikle muamele etmelidir. Fakat beşeri sevgi ne kadar yoğun olursa olsun bazen muhatabınca idrak edilemeyebilir.
Sevginin aslı ise; Dünya'yı sevgi üzerine halk eden yüce Yaratıcı 'ya karşı gösterilmelidir. Tıpkı bu ilahinin sözlerindeki gibi:
Sen Allah'ı seversen
Allah seni sevmez mi
Emrince hizmet etsen
Hakk ecrini vermez mi
İnsanın layıkı veçhi ile hatta layığından daha da fazlası ile karşılığını alabileceği ulviyet taşıyan duygu Allah sevgisidir.
Allah-ü Teala "Kulum bana bir adım gelirse ben ona bin adım gelirim. Kulum bana yürürse ben ona koşarım" diye buyuruyor.
Bakara süresinin 157. ayetinde de Allah'ın kuluna sevgisinin neticesinde ikram ve ihsanını ifade eden şu ayet buyuruluyor: "Salât"lar ve bir rahmet hep onların üzerindedir"

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.