Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1121+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

GAZETECİLER GÜNÜ!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sosyal medyadan yapılan kutlamalar ile sona erdi. Şimdiye kadar bu mesleğe yıllarını veren biri olarak sosyal medyadan yapılan kutlamalar ile sona ermesini ben hazım edemedim.  Tabi yapılan bu kutlamalarda Şanlıurfa’da çalışan ne kadar çok gazeteci varmış diyerek ben şahsen böyle bir kutlama yazma gereğini duymadım. O kadar bu meslekten uzak ve bu işe bir site kurarak veya bir sitede köşe yazarı olarak bulaşan insanlar ben gazeteciyim diye sosyal medyada boy gösterisi yapmaya başlayınca, ben de dedim eğer bunlar gazeteci ise, ben gazeteci değilim. Bu mesleği gerçekten yapan sahada çalışan bir emek harcayan ve gazetecilik mesleği ile zor şartlar altında geçinmeye çalışan insanlara lafım yok. Ama gazetecilik dışında birkaç işle iştigal eden gazeteciliği de hobi gibi yapan ve arabasına da koskoca BASIN yazan ama 5 kelime yazsam üçünü okuyamayan insanlar bu mesleğe sahiplenmeye çalışıyor. Burada tabi ki en büyük suçlardan birisi ve bence en önemlisi Şanlıurfa’da bulunan gazeteciler cemiyeti, derneklerine düşüyor. Televizyonlarda, Gazetelerde çalışan emek veren insanların dışında siz kalkar her önüne geleni cemiyetlerinize üye yapar, maksat üye sayım artsın diye ve toplanıp tek dernek altında güçlü bir şekilde birleşmeseniz her önüne geleni ben gazeteciyim diyeni de üye yaparsanız iş bu boyuta gelir tabi ki..  GAZETECİLİK ESKİDEN YAPILIRDI. Benim ilk bu işe başlamam Hizmet gazetesinde oldu. O yıllarda gazetenin başında rahmetli Nuri Okutan vardı. Bu işi şimdiye kadar tanıdıklarımın içersin de en iyi yapan gerçek anlamda bir gazeteci- yazardı. Yazdığı her haber-makale Şanlıurfa’da gündemi belirler ve düzgün duruşu sayesinde toplumun her kesiminden itibar görürdü. O zamanlardan bu günü çok şey değişti, en azında kopyala, yapıştır diye bir şey yoktu.  Ya daktilo, yâda kalem ile haber veya köşe yazıları yazılırdı. İşte o zaman gerçek gazeteciler vardı. Kopyala yapıştır yapmayan, sosyal medya haberciliği yapmayan, birilerine yalakalık olsun diye haber yapmayan, başka bir arkadaşının fotosunu yazı metnini alıp değiştirmeyen, şantaj habercilik yapmayan, memleketi adına bir şeyler yapmaya çalışan gerçek gazeteciler vardı. Şimdiki gibi sosyal medyada veya internet medyasına bir yerden bulaşmış ve ben gazeteciyim diyen insanlar yoktu. Gerçek gazetecilerin, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gecesini gündüzüne katarak çalışan, gündeme taşıdıkları konular ile katkı sağlayan basında çalışan değerli gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar, tüm basın çalışanı dostlara sevgi ve saygılarımı sunarım… 
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2017 - Pazar

GAZETECİLER GÜNÜ!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sosyal medyadan yapılan kutlamalar ile sona erdi.

Şimdiye kadar bu mesleğe yıllarını veren biri olarak sosyal medyadan yapılan kutlamalar ile sona ermesini ben hazım edemedim.  Tabi yapılan bu kutlamalarda Şanlıurfa’da çalışan ne kadar çok gazeteci varmış diyerek ben şahsen böyle bir kutlama yazma gereğini duymadım.

O kadar bu meslekten uzak ve bu işe bir site kurarak veya bir sitede köşe yazarı olarak bulaşan insanlar ben gazeteciyim diye sosyal medyada boy gösterisi yapmaya başlayınca, ben de dedim eğer bunlar gazeteci ise, ben gazeteci değilim.

Bu mesleği gerçekten yapan sahada çalışan bir emek harcayan ve gazetecilik mesleği ile zor şartlar altında geçinmeye çalışan insanlara lafım yok.

Ama gazetecilik dışında birkaç işle iştigal eden gazeteciliği de hobi gibi yapan ve arabasına da koskoca BASIN yazan ama 5 kelime yazsam üçünü okuyamayan insanlar bu mesleğe sahiplenmeye çalışıyor.

Burada tabi ki en büyük suçlardan birisi ve bence en önemlisi Şanlıurfa’da bulunan gazeteciler cemiyeti, derneklerine düşüyor.

Televizyonlarda, Gazetelerde çalışan emek veren insanların dışında siz kalkar her önüne geleni cemiyetlerinize üye yapar, maksat üye sayım artsın diye ve toplanıp tek dernek altında güçlü bir şekilde birleşmeseniz her önüne geleni ben gazeteciyim diyeni de üye yaparsanız iş bu boyuta gelir tabi ki..

 GAZETECİLİK ESKİDEN YAPILIRDI.

Benim ilk bu işe başlamam Hizmet gazetesinde oldu. O yıllarda gazetenin başında rahmetli Nuri Okutan vardı.

Bu işi şimdiye kadar tanıdıklarımın içersin de en iyi yapan gerçek anlamda bir gazeteci- yazardı.

Yazdığı her haber-makale Şanlıurfa’da gündemi belirler ve düzgün duruşu sayesinde toplumun her kesiminden itibar görürdü.

O zamanlardan bu günü çok şey değişti, en azında kopyala, yapıştır diye bir şey yoktu.

 Ya daktilo, yâda kalem ile haber veya köşe yazıları yazılırdı.

İşte o zaman gerçek gazeteciler vardı. Kopyala yapıştır yapmayan, sosyal medya haberciliği yapmayan, birilerine yalakalık olsun diye haber yapmayan, başka bir arkadaşının fotosunu yazı metnini alıp değiştirmeyen, şantaj habercilik yapmayan, memleketi adına bir şeyler yapmaya çalışan gerçek gazeteciler vardı.

Şimdiki gibi sosyal medyada veya internet medyasına bir yerden bulaşmış ve ben gazeteciyim diyen insanlar yoktu.

Gerçek gazetecilerin, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gecesini gündüzüne katarak çalışan, gündeme taşıdıkları konular ile katkı sağlayan basında çalışan değerli gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar, tüm basın çalışanı dostlara sevgi ve saygılarımı sunarım… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.