Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

FUTBOL ŞANS OYUNU

Türkiye Futbol Federasyonu ikinci lig beyaz grupta Ligi dördüncü sırada 63 puanla tamamlayan temsilcimiz Şanlıurfa spor play off karşılaşmaları ilkinde rakip Gümüşhanespor ile 11 Nisan stadyumu nda oynanan karşılaşmada 2-2 berabere kaldı. Sezona şampiyonluk parolası ile başlamasına rağmen Ligi dördüncü sırada bitirip Play-off oynamaya hak kazanan sarı yeşille temsilcimiz Play-off daki ilk karşılaşmada kendi sahasında avantajlı bir skor alamayınca rövanş karşılaşmasında 0-0 bile berabere bitse Play-off dan eleniyor olacak. Tabii ligde şampiyon olarak çıkmak play-off'ta çıkmaktan daha kolay bir durumda. Playoff da mücadele eden takımlar ne kadar iyi takım olursa olsun elemesi usulü karşılaşmalarda şans faktörü de çok önemli boyuttadır. Maalesef Şanlıurfaspor'un bu sezon boyunca şans yanında bir türlü olmadı. Ligde 32 hafta karşılaşmasında Gümüşhanespor 11 Nisan stadyumu nda son dakikada yediği goller 1-1 berabere ayrılmayıp o karşılaşmadan galip gelmiş olsaydı şu anda Belki de lider olarak bir üst Tura Türkiye Futbol Federasyonu birinci ligine çıkmış olacaktık. Ama her şeyin hayırlısı Belki de Playoff karşılaşmasının da deplasmanda Gümüşhanespor mağlup ederek yarı finale yükseliriz. Eleme usulü oynanan karşılaşmalarda kendi sahanda alacağın sonuç diğer karşılaşmaya göre çok daha önemli durumdadır. En azından kendi sahasında rakip takımdan gol yemeden alacağın galibiyet ikinci karşılaşma için daha avantajlı bir hal meydana getirmektedir. Durum böyle olunca temsilcimiz şanlıurfaspor bu avantajını kaybetmiş durumda Rakip takım Gümüşhanespor golsüz berabere bile kalsa bir üst Tura yükselmiş olacak ama Şanlıurfa spor deplasmanda kendi sırasına göre daha iyi sonuçlar alıyor ve birçok galibiyete de deplasmanda imza atmış durumda. İnşallah bu final karşılaşmasından Şanlıurfa spor futbolcular sahaya tüm gayretlerini ve performanslarını yansıtırlar Gümüşhanespor orada eleyerek Şanlıurfa'ya dönerler.  
Ekleme Tarihi: 11 Mayıs 2018 - Cuma

FUTBOL ŞANS OYUNU

Türkiye Futbol Federasyonu ikinci lig beyaz grupta Ligi dördüncü sırada 63 puanla tamamlayan temsilcimiz Şanlıurfa spor play off karşılaşmaları ilkinde rakip Gümüşhanespor ile 11 Nisan stadyumu nda oynanan karşılaşmada 2-2 berabere kaldı.

Sezona şampiyonluk parolası ile başlamasına rağmen Ligi dördüncü sırada bitirip Play-off oynamaya hak kazanan sarı yeşille temsilcimiz Play-off daki ilk karşılaşmada kendi sahasında avantajlı bir skor alamayınca rövanş karşılaşmasında 0-0 bile berabere bitse Play-off dan eleniyor olacak.

Tabii ligde şampiyon olarak çıkmak play-off'ta çıkmaktan daha kolay bir durumda. Playoff da mücadele eden takımlar ne kadar iyi takım olursa olsun elemesi usulü karşılaşmalarda şans faktörü de çok önemli boyuttadır.

Maalesef Şanlıurfaspor'un bu sezon boyunca şans yanında bir türlü olmadı.

Ligde 32 hafta karşılaşmasında Gümüşhanespor 11 Nisan stadyumu nda son dakikada yediği goller 1-1 berabere ayrılmayıp o karşılaşmadan galip gelmiş olsaydı şu anda Belki de lider olarak bir üst Tura Türkiye Futbol Federasyonu birinci ligine çıkmış olacaktık.

Ama her şeyin hayırlısı Belki de Playoff karşılaşmasının da deplasmanda Gümüşhanespor mağlup ederek yarı finale yükseliriz.

Eleme usulü oynanan karşılaşmalarda kendi sahanda alacağın sonuç diğer karşılaşmaya göre çok daha önemli durumdadır.

En azından kendi sahasında rakip takımdan gol yemeden alacağın galibiyet ikinci karşılaşma için daha avantajlı bir hal meydana getirmektedir.

Durum böyle olunca temsilcimiz şanlıurfaspor bu avantajını kaybetmiş durumda Rakip takım Gümüşhanespor golsüz berabere bile kalsa bir üst Tura yükselmiş olacak ama Şanlıurfa spor deplasmanda kendi sırasına göre daha iyi sonuçlar alıyor ve birçok galibiyete de deplasmanda imza atmış durumda.

İnşallah bu final karşılaşmasından Şanlıurfa spor futbolcular sahaya tüm gayretlerini ve performanslarını yansıtırlar Gümüşhanespor orada eleyerek Şanlıurfa'ya dönerler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.