Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1929+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

EVLİLİK

"Ve müminlerden iffetli hür kadınlar sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, namuslu bir şekilde mehirlerini ödediğiniz takdirde, size helâldir."Yukarıdaki paragrafta yazdığımız Maide süresinin 5. Ayetinde de buyrulduğu gibi Allah-ü Teala bizzat Kutsal Kitapta evliliği teşvik ediyor.Peygamberimiz'in (s.a.v.) yaptığı fiiller de bizlere örnek teşkil ettiğinden evlilik de biz müminlere örnektir. Resullullah Efendimiz "En-Nikahu Sünneti" "Nikah benim sünnetimdir" diye buyurmuşlardır. Resullullah'ı kendisine önder kabul eden her mümin Efendimizin bu adetini şartlar tekamül ettiğinde gerçekleştirmeli. Nikah sünnetini yerine getirmelidir. Evlilik Peygamberimizin sünneti olduğundan izlenmesi gereken bir yoldur. Kim bu sünneti uygularsa nefsani heveslerine helal yoldan gem vurmuş olur manevi olarak da bu sünneti işlemenin sevabına nail olur.Evlilikten maksat şehvani isteklerin dindirilmesi olduğu kadar nesli çoğaltmakta hedeftir. Bunun yanında farklı ailelerin kavimlerin yan, yana gelip akrabalık bağının kurulması toplumun kaynaşması sağlanır.
Ekleme Tarihi: 19 Ekim 2015 - Pazartesi

EVLİLİK


"Ve müminlerden iffetli hür kadınlar sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, namuslu bir şekilde mehirlerini ödediğiniz takdirde, size helâldir."
Yukarıdaki paragrafta yazdığımız Maide süresinin 5. Ayetinde de buyrulduğu gibi Allah-ü Teala bizzat Kutsal Kitapta evliliği teşvik ediyor.
Peygamberimiz'in (s.a.v.) yaptığı fiiller de bizlere örnek teşkil ettiğinden evlilik de biz müminlere örnektir. Resullullah Efendimiz "En-Nikahu Sünneti" "Nikah benim sünnetimdir" diye buyurmuşlardır.
Resullullah'ı kendisine önder kabul eden her mümin Efendimizin bu adetini şartlar tekamül ettiğinde gerçekleştirmeli. Nikah sünnetini yerine getirmelidir.
Evlilik Peygamberimizin sünneti olduğundan izlenmesi gereken bir yoldur. Kim bu sünneti uygularsa nefsani heveslerine helal yoldan gem vurmuş olur manevi olarak da bu sünneti işlemenin sevabına nail olur.
Evlilikten maksat şehvani isteklerin dindirilmesi olduğu kadar nesli çoğaltmakta hedeftir. Bunun yanında farklı ailelerin kavimlerin yan, yana gelip akrabalık bağının kurulması toplumun kaynaşması sağlanır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.