Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1995+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLER

Tüm Türkiye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta. Başta şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Ayrıca bu güzel ve anlamlı günde doğmuş olmak beni ayrıca mutlu etmenin hazzını da ben şahsım olarak yaşıyorum. Öğretmenler her şeyimizdir. Öğretmen olmak farklı bir şeydir. Bu nedenle öğretmenlerimize bu özel günler bir kez daha tebrik ediyorum. Öğretmen aileden, anne, babadan sonra gelen en büyük eğitimcilerin başında gelmektedir. Zira altı, yedi yaşından itibaren üniversite eğitimini de sayarsak 20 küsür yaşına kadar öğretmenin bilgileri, Onun verdiği eğitimler ile dolanıp hayatı atıyorsunuz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yazı tahtasının başına geçerek dersler verdiği millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün başöğretmenliğinin kabulü vesilesi ile 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Yaptıkları hizmete verdikleri emeğe karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğu için de ayrıca mutluluk duyuyorum. Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslek ve populütesi her zaman biraz daha artan bir meslek durumunda. Yelpazesi geniş bir meslek öğrencinin karşısına geçtiğimizde bir söyleminizin boş olmaması gereken bir meslek konumunda. Çocuklara iyilikleri, güzellikleri örnek olarak vermesi gereken bir meslek olduğu için mesleği dolu, dolu yaşamak gereken bir meslek, fedakarlık isteyen bir meslek düşünün kendi çocuğunuz yerine vatandaşların size emanet ettiği çocuklara tüm enerjinizi, bilginizi, deneyimlerinizi aktarıyorsunuz. Hazreti Ali'nin öğretmenler üzerine söylediği çok güzel bir sözü var. “Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum” Burada öğretmenlerimizin ne kadar kutsal olduğu açık bir şekilde ifade etmiş oluyor. İlk insandan bu yana eğitim hep devam etmiş. Herkes birbirine bir şeyler öğretmiş fakat teknoloji çağı ile beraber bu bir sisteme kavuşmuş Öğretmenlik mesleğini icra ederken öğretmenlerimizin yaşadığı birçok sıkıntı var. Onun yanında birçok da güzelliği var. Modası geçmeyen bir meslek, ne olursa olsun teknoloji ve insanlık ne kadar zirveye çıkarsa çıksın öğretmenlik mesleği hiçbir zaman modası geçmeyecek mesleklerden bir tanesi durumunda. Bir öğretmenin bir öğrenciye 50 den fazla olarak etkisinin olduğunu ben şahsen düşünüyorum. Geri kalan 50 nin 25'i ise çevresel faktörler ile birlikte diğer kalan yüzde 25'i de çocuğun eğitime bilgiye olan açlığı en büyük etkilerden bir tanesi durumunda. Böylesi fedakarlık isteyen bir mesleğe emek veren tüm öğretmenlerin bir kez daha öğretmenler gününü kutluyorum. Ayrıca yıllarca bana emek veren tüm öğretmenlerime rahmete göçmenlere Allah'tan rahmet dilerken hayatta olanlarında Sağlık ve mutluluklar diliyorum. İnşallah nice güzel 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın..
Ekleme Tarihi: 25 Kasım 2020 - Çarşamba

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLER

Tüm Türkiye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta. Başta şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Ayrıca bu güzel ve anlamlı günde doğmuş olmak beni ayrıca mutlu etmenin hazzını da ben şahsım olarak yaşıyorum.

Öğretmenler her şeyimizdir.

Öğretmen olmak farklı bir şeydir. Bu nedenle öğretmenlerimize bu özel günler bir kez daha tebrik ediyorum.

Öğretmen aileden, anne, babadan sonra gelen en büyük eğitimcilerin başında gelmektedir.

Zira altı, yedi yaşından itibaren üniversite eğitimini de sayarsak 20 küsür yaşına kadar öğretmenin bilgileri, Onun verdiği eğitimler ile dolanıp hayatı atıyorsunuz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yazı tahtasının başına geçerek dersler verdiği millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün başöğretmenliğinin kabulü vesilesi ile 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Yaptıkları hizmete verdikleri emeğe karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğu için de ayrıca mutluluk duyuyorum.

Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslek ve populütesi her zaman biraz daha artan bir meslek durumunda. Yelpazesi geniş bir meslek öğrencinin karşısına geçtiğimizde bir söyleminizin boş olmaması gereken bir meslek konumunda. Çocuklara iyilikleri, güzellikleri örnek olarak vermesi gereken bir meslek olduğu için mesleği dolu, dolu yaşamak gereken bir meslek, fedakarlık isteyen bir meslek düşünün kendi çocuğunuz yerine vatandaşların size emanet ettiği çocuklara tüm enerjinizi, bilginizi, deneyimlerinizi aktarıyorsunuz.

Hazreti Ali'nin öğretmenler üzerine söylediği çok güzel bir sözü var. “Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum” Burada öğretmenlerimizin ne kadar kutsal olduğu açık bir şekilde ifade etmiş oluyor.

İlk insandan bu yana eğitim hep devam etmiş.

Herkes birbirine bir şeyler öğretmiş fakat teknoloji çağı ile beraber bu bir sisteme kavuşmuş Öğretmenlik mesleğini icra ederken öğretmenlerimizin yaşadığı birçok sıkıntı var. Onun yanında birçok da güzelliği var. Modası geçmeyen bir meslek, ne olursa olsun teknoloji ve insanlık ne kadar zirveye çıkarsa çıksın öğretmenlik mesleği hiçbir zaman modası geçmeyecek mesleklerden bir tanesi durumunda.

Bir öğretmenin bir öğrenciye 50 den fazla olarak etkisinin olduğunu ben şahsen düşünüyorum.

Geri kalan 50 nin 25'i ise çevresel faktörler ile birlikte diğer kalan yüzde 25'i de çocuğun eğitime bilgiye olan açlığı en büyük etkilerden bir tanesi durumunda.

Böylesi fedakarlık isteyen bir mesleğe emek veren tüm öğretmenlerin bir kez daha öğretmenler gününü kutluyorum.

Ayrıca yıllarca bana emek veren tüm öğretmenlerime rahmete göçmenlere Allah'tan rahmet dilerken hayatta olanlarında Sağlık ve mutluluklar diliyorum. İnşallah nice güzel 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.