Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1924+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

Elektrikli motosikletlere dikkat!

Şanlıurfa'da son zamanlarda trafikte en çok dikkat ettiğim hususlardan bir tanesi elektrikli motosikletler genelde bunları kullananların birçoğunda ehliyet ve plaka maalesef yok. Bunun dışında çocuk yaştakiler bile bu tehlike saçan motosikletleri kasksız ve korumasız bir şekilde kullanıyor olmaları.Maalesef bu elektrikli motosikletler her geçen gün trafikte günden güne artan sayılarıyla sürücülerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.Dünyada gelişen teknoloji ile birlikte son yıllarda sayıları her gün biraz daha artan bu iki tekerlekli tehlike saçan motorlar sessiz bir çalışma sistemi olması nedeniyle sadece araçla seyreden sürücüleri değil sessiz olmaları nedeniyle yayalar içinde büyük bir tehlike durumunda.Plakasız ve ehliyetsiz olarak trafikte seyir eden bu elektrikli motosikletlerde kask ve ehliyet zorunluluğu bulunsa da vatandaşların birçoğu bu kuralı yerine getirmiyor.Karayolları Trafik Kanununda bu araçlar ve bunları kullanan sürücüler ile ilgili şunlara yer verilmiş durumda: "0,25 kw ve üzerindeki elektrikli bisikletlerin tescilsiz olanlarına Karayolları Trafik Kanunu'nun 25. maddesi gereğince '172 TL ceza tutanağı düzenlenerek ve tescili yapılıncaya kadar trafikten men edilmesi, yine bu araçları A sınıfı sürücü belgesi olmadan kullananlara Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. maddesi gereğince 1.462 TL, aynı zamanda bisiklet sahibine de aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenmesi' gerekmektedir. Bisiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kask kullanmaması halinde aynı kanunun 78/1b maddesinden 80 TL, diğer trafik kurallarına uymadığının tespiti halinde ise kanunun 66. maddesinden 172 TL cezai işlem uygulanmakta." Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinden ricam bu elektrikli bisikletlerin kontrolünü biraz daha sıklaştırmaları yönünde olacaktır.
Ekleme Tarihi: 11 Eylül 2015 - Cuma

Elektrikli motosikletlere dikkat!

Şanlıurfa'da son zamanlarda trafikte en çok dikkat ettiğim hususlardan bir tanesi elektrikli motosikletler genelde bunları kullananların birçoğunda ehliyet ve plaka maalesef yok.
Bunun dışında çocuk yaştakiler bile bu tehlike saçan motosikletleri kasksız ve korumasız bir şekilde kullanıyor olmaları.
Maalesef bu elektrikli motosikletler her geçen gün trafikte günden güne artan sayılarıyla sürücülerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.
Dünyada gelişen teknoloji ile birlikte son yıllarda sayıları her gün biraz daha artan bu iki tekerlekli tehlike saçan motorlar sessiz bir çalışma sistemi olması nedeniyle sadece araçla seyreden sürücüleri değil sessiz olmaları nedeniyle yayalar içinde büyük bir tehlike durumunda.
Plakasız ve ehliyetsiz olarak trafikte seyir eden bu elektrikli motosikletlerde kask ve ehliyet zorunluluğu bulunsa da vatandaşların birçoğu bu kuralı yerine getirmiyor.
Karayolları Trafik Kanununda bu araçlar ve bunları kullanan sürücüler ile ilgili şunlara yer verilmiş durumda: "0,25 kw ve üzerindeki elektrikli bisikletlerin tescilsiz olanlarına Karayolları Trafik Kanunu'nun 25. maddesi gereğince '172 TL ceza tutanağı düzenlenerek ve tescili yapılıncaya kadar trafikten men edilmesi, yine bu araçları A sınıfı sürücü belgesi olmadan kullananlara Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. maddesi gereğince 1.462 TL, aynı zamanda bisiklet sahibine de aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenmesi' gerekmektedir.
Bisiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kask kullanmaması halinde aynı kanunun 78/1b maddesinden 80 TL, diğer trafik kurallarına uymadığının tespiti halinde ise kanunun 66. maddesinden 172 TL cezai işlem uygulanmakta."
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinden ricam bu elektrikli bisikletlerin kontrolünü biraz daha sıklaştırmaları yönünde olacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.