Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

EĞİTİM SİSTEMİ

Türkiye’de eğitim ve öğretim sistemi her gelen bakan ile yeniden şekillenip yeni bir dizayn ile yola başlıyor. Çok değil bundan önceki dönemlerde eğitim ve öğretim ile ilgili yapılan değişikliklere bir bakın ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız. Her gelen Milli Eğitim Bakanı yeni bir sistem ile yola başlıyor. Kendisi gidince yerine gelen bakan başka bir sistem ile yola devam etmek istiyor. Halbuki eğitimde örnek aldığımız ülkeler böylemi, Avrupa’da birçok ülkeye bakıldığı zaman eğitim ve öğretim sisteminde kolay, kolay değişikliğe gidilmez. Sistem bir defa kuruldumu üstüne koyarak yoluna emin ve güvenli adımlarla devam eder. Ülkemizde ise her gelen bakan ile yeniden şekillenip yeni bir dizayn ile yola başlıyor bu durum gerek öğrencide gerekse velilerde endişeye ve gelecek kaygısına neden oluyor. Sonunda ise heba olan gençlerimiz ve geleceğimizdir. Toplumların gelişimi ancak eğitime bağlıdır. Umarım bu oturmuş bir eğitim sistemini sağlayabilir ve geleceğimiz olan gençlerimizi topluma kazandırabiliriz.
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2019 - Cuma

EĞİTİM SİSTEMİ

Türkiye’de eğitim ve öğretim sistemi her gelen bakan ile yeniden şekillenip yeni bir dizayn ile yola başlıyor.

Çok değil bundan önceki dönemlerde eğitim ve öğretim ile ilgili yapılan değişikliklere bir bakın ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.

Her gelen Milli Eğitim Bakanı yeni bir sistem ile yola başlıyor. Kendisi gidince yerine gelen bakan başka bir sistem ile yola devam etmek istiyor.

Halbuki eğitimde örnek aldığımız ülkeler böylemi, Avrupa’da birçok ülkeye bakıldığı zaman eğitim ve öğretim sisteminde kolay, kolay değişikliğe gidilmez. Sistem bir defa kuruldumu üstüne koyarak yoluna emin ve güvenli adımlarla devam eder.

Ülkemizde ise her gelen bakan ile yeniden şekillenip yeni bir dizayn ile yola başlıyor bu durum gerek öğrencide gerekse velilerde endişeye ve gelecek kaygısına neden oluyor. Sonunda ise heba olan gençlerimiz ve geleceğimizdir. Toplumların gelişimi ancak eğitime bağlıdır. Umarım bu oturmuş bir eğitim sistemini sağlayabilir ve geleceğimiz olan gençlerimizi topluma kazandırabiliriz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.