Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

Dert bir değil

İnsan dünyaya bir nevi sınava çekilmek için gelmiş. Büyüklerimiz ne demiş her kesin bir sınavı var. Öyleyse bu dünyadaki sınavlarımızı güzel vermeye çalışalım. İnsan doğduğu günden yaşlanmasına kadar bir sürü iyi veya kötü şeyler başından geçiyor. Bu iyi veya kötü şeylerden Allah tarafından sınanıyor. İşte biz kullar olarak bu sınavdan başarı ile geçmemiz için her zaman şükür etmemiz lazım. Ama insanlık hali bir sinir anımıza denk gelip elimizde olmayan şeylerde yapıyoruz. İşte bu yaptığımız yanlışlardan bir an önce doğru yolu bulmak da bir erdemdir. Okul Hayatımızda, İş hayatımızda, Evlilik hayatımızda, çocuklarımız ile olan ikili diyaloglarımızda elimizde geldiği kadar kalplerini kırmadan, onları incitmeden davranmalıyız. Birazda olsun karşımızdaki bizi nasıl anlıyor diye düşünmemiz lazım, Çünkü sen ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anlaya bileceği kadar olanı anlar. Kutlu doğum haftasında olduğumuz şu günlerde Ailemizi, Arkadaşlarımızı, dostlarımızı, akrabalarımızı ve çevremizde bizimle iletişimde olan tüm canlıları ve kırmamaya özen gösterelim. Kırılan kalp bir daha zor düzelir. Saygılarımla…
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2016 - Pazar

Dert bir değil

İnsan dünyaya bir nevi sınava çekilmek için gelmiş. Büyüklerimiz ne demiş her kesin bir sınavı var. Öyleyse bu dünyadaki sınavlarımızı güzel vermeye çalışalım.

İnsan doğduğu günden yaşlanmasına kadar bir sürü iyi veya kötü şeyler başından geçiyor. Bu iyi veya kötü şeylerden Allah tarafından sınanıyor. İşte biz kullar olarak bu sınavdan başarı ile geçmemiz için her zaman şükür etmemiz lazım.

Ama insanlık hali bir sinir anımıza denk gelip elimizde olmayan şeylerde yapıyoruz. İşte bu yaptığımız yanlışlardan bir an önce doğru yolu bulmak da bir erdemdir.

Okul Hayatımızda, İş hayatımızda, Evlilik hayatımızda, çocuklarımız ile olan ikili diyaloglarımızda elimizde geldiği kadar kalplerini kırmadan, onları incitmeden davranmalıyız. Birazda olsun karşımızdaki bizi nasıl anlıyor diye düşünmemiz lazım, Çünkü sen ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anlaya bileceği kadar olanı anlar.

Kutlu doğum haftasında olduğumuz şu günlerde Ailemizi, Arkadaşlarımızı, dostlarımızı, akrabalarımızı ve çevremizde bizimle iletişimde olan tüm canlıları ve kırmamaya özen gösterelim.

Kırılan kalp bir daha zor düzelir. Saygılarımla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.